VIVIX SHAKLEE BUKAN SEKADAR SIRAP BIASA YANG DIJUAL DI KEDAI JAMU DAN KIOSK PASARAYA

MEKANISMA PENUAAN PADA TAHAP SELULAR :

KEROSAKAN DNA
Setiap hari, setiap sel-sel tubuh kita diserang oleh berjuta-juta serangan yang boleh merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pangkalan data genetik, menghasilkan satu “typo” (kesilapan daripada data asal) yang akan mengganggu fungsi sel dan kepanjangan umur seseorang.

Bayangkan bagaimana dan apa akan terjadi jika data-data syarikat kita tiba-tiba corrupt? Ini bukan data syarikat, tapi maklumat DNA dan genetik manusia tau!

Ramuan istimewa di dalam sirap Vivix membantu melindungi & memperbaiki DNA sel yang rosak akibat tindakan radikal bebas.

PENGAWALAN GENETIK
Pengawalan genetik menyumbang kepada kemerosotan umur pada tahap sellular. Menyebabkan jangka hayat sel-sel tubuh semakin pendek.

Di dalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru menunjukkan bahawa ramuan vivix mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang membantu melambatkan penuaan tahap sellular.

PENGELUARAN TENAGA YANG KIAN MENURUN OLEH SEL-SEL
Mitochondria (penjana tenaga) di dalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Mitokondria inilah yang membolehkan sel-sel tubuh dilindungi daripada kerosakan yang akan mengganggu fungsi hormon dan proses semulajadi di dalam badan kita.

Apabila kecekapan mitochondria menurun, maka fungsi sel juga akan turut menurun. Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga dalam sel.

PENIMBUNAN PROTIEN AGE
Penimbunan berlebihan protin AGE (Advanced Glycation End Products) boleh menyebabkan kerosakan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan dan jangka hayat sel.

R amuan Vivix adalah 10 KALI GANDA LEBIH KUAT daripada resveratrol (kandungan unik dalam anggur “muscadine”) yang berfungsi melambatkan pembentukan protin AGE.

Perbezaan Anggur Muscadine VS Anggur Biasa

Anggur muscadine adalah anggur liar yg mempunyai 20 kromosom & kerana pasangan tambahan kromosom ini, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yg lebih tinggi & sifat antioksidan yang lebih kukuh. Saiz Anggur Muscadine adalah lebih kurang sebesar bola golf. Disebabkan pertumbuhan alam sekitarnya yg unik, cahaya matahari yg kuat, ia mengandungi banyak polifenol & resvetrol. Ini membuat ia dapat menyediakan lebih banyak faedah kesihatan.

FotorNVL4

Ketua Pegawai Saintifik Shaklee Corporation:

“Resveratrol pada hakikatnya juga telah lama menjadi fokus penyelidikan golongan saintis di serata dunia. Dalam tempoh hampir 2 dekad, lebih 2 ribu eksperimen berbeza telah mencungkil rahsia & impak ke atas kesihatan.

Resveratrol biasanya diesktrak daripada biji dan kulit anggur muskat (muscadine).
Buah muskat yang jauh lebih besar daripada anggur itu subur di kawasan Tenggara yang beriklim panas.
Saiz sebiji anggur muskat ialah sekitar 5 cm iaitu seakan-akan sebiji plum atau bola golf.

Menariknya, di dalam sebiji muskat ini terdapat satu kromosom tambahan (20 kromosom) berbanding anggur lain yang hanya mengandungi 19 kromosom.

“Kromosom tambahan inilah yang dikatakan membekalkan sejenis nutrien antipenuaan khas.”
Malah, kandungan kompaun polifenol dalam buah anggur muskat adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada yang terdapat dalam sebotol wain merah.”

Walaupun ianya biasa ditemui dalam buah anggur, resveratrol juga terdapat dalam kulit kacang tanah, pokok-pokok pain dan akar-akar tumbuhan tertentu. Ciri-ciri anti-oksida dalam resveratrol ditemui mampu menyingkirkan radikal-radikal berbahaya dari tubuh.

Penggunaan buah muskat juga pernah direkodkan dalam budaya masyarakat Asia bagi melegakan masalah jantung dan pelbagai gangguan kesihatan pada hati.

PERTAMA :

Setiap sel dalam tubuh kita terdedah kepada hampir sejuta ancaman perosak deoksiribunokleik (DNA) yang berpotensi merosakkan genetik DNA manusia. Ia boleh mengakibatkan kerosakan fungsi sel dan jangka hayat seseorang.

KEDUA :

Penyelarasan genetik yang lemah dan tidak berupaya menyebabkan penghasilan tenaga yang merosot di peringkat selular boleh mengurangkan keberkesanan fungsi sel disebabkan oleh faktor usia

Pengambilan suplemen harian dengan kandungan resveratrol mampu melegakan salah satu daripada empat mekanisme utama selular. Akan tetapi, keberkesanan produk resveratrol akan bertambah baik jika disertakan dengan ekstrak tumbuhan lain seperti polyganum cuspidatum, lobak ungu dan elderberi di mana kesemuanya terkandung dalam VIVIX Shaklee.

Tumbuhan Japanese knotweed atau polygonum cuspidatum misalnya turut membekalkan sumber resveratrol. Banyak digunakan dalam suplemen antipenuaan perubatan tradisional Cina (TCM), kajian saintis mendapati resveratrol memberi kesan positif kepada prestasi ahli sukan.
“Seperti dalam perubatan Ayurvedik masyarakat India dan TCM, gabungan beberapa jenis sebatian tumbuhan didapati dapat memberi tindak balas lebih baik sesuatu suplemen kepada tubuh,” terangnya sambil memberitahu kandungan antosianin dalam lobak merah pula boleh mengurangkan risiko penyakit jantung.

Proses penuaan yang sihat juga bermakna tidak mengabaikan beberapa perkara penting. Antaranya pengambilan diet yang seimbang, berhenti merokok, bersenam secara kerap dan meningkatkan pengambilan multivitamin.

*Peningkatan berat badan adalah antara perubahan yang berlaku apabila umur meningkat
*Merokok antara faktor yang mempercepatkan proses penuaan
*Penipisan rambut adalah petanda umur yang kian bertambah

Sumber : Kosmo Online.

Baca Juga :

Rahsia Rita Rudaini Kekal Cantik dan Makin Hot dengan Vivix Shaklee

Kenapa Vivix Terlalu Eksklusif dan Menjadi Pilihan Walaupun Harganya Premium

Benarkah Vivix Sesuai Untuk Semua Peringkat Umur Walaupun Berpenyakit Kronik ?

Bagaimana Vivix Membantu Pesakit Auto-Immune Yang Sistem Imunnya Terlebih Sensitif Sehingga Menjadi Satu Penyakit

Testimoni Panas : Alhamdulillah Bebas Wheel Chair dan Ubat Hospital Selepas Amalkan 10 Botol Vivix

VIVIX SHAKLEE – Bukan sekadar sirap anggur biasa. :)

Inginkan harga yang menarik dan tertarik dan mahu tahu bagaimana untuk layak mendapat keahlian Shaklee percuma dengan pembelian Vivix?

Pengedar Sah Shaklee seluruh Malaysia

COD sekitar Kajang, Bangi dan kawasan sekitar

Hubungi Nusaybah Anuwar 019-3832656

1,572 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation