VIVIX – DULU PATENT PENDING, SEKARANG PATENTED DENGAN 13 X GANDA LEBIH POWER

Paten. Patent Pending.

Yang mana satu?

Benar, dahulunya patent pending, tapi kini patented.

Apa maksudnya tu?

Paten adalah adalah hak eksklusif yang diberikan oleh sesebuah negara kepada syarikat atau orang perseorangan atas hasil penemuannya dalam bidang teknologi, pembuatan dan penghasilan produk dalam tempoh waktu tertentu.

Di Malaysia, paten atau harta intelek ini ditadbir menerusi Akta Paten 1983 dan ditadbir oleh Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO).

Hak eksklusif paten boleh diberikan kepada tiga jenis ciptaan iaitu :

 1. Ciptaan berbentuk produk yang baru
 2. Ciptaaan berbentuk satu proses membuat sesuatu dengan cara yang baru atau tidak pernah digunakan sebelum ini
 3. Ciptaan yang menawarkan satu penyelesaian kepada sesuatu masalah teknikal atau dengan makna lain ciptaan tersebut dapat menyelesaikan masalah atau memperbaiki atau membangunkan sesuatu ciptaan yang telah sedia ada.

Paten ini dengan kata lainnya yang mudah difahami ialah hak cipta terpelihara.

Tidak boleh ditiru dan tak akan sama dengan yang lain. Kalau diciplak atau dicopy paste, boleh disaman sampai bankrup.

Kalau ada pernah dengar tentang perkataan paten sebelum ini, itu maksudnya produk tersebut hebat dan bukan calang-calang. Untuk mendapatkan kelulusan paten pun ada bayaran yang dikenakan. Bukan mudah dan bukan juga murah!

Vivix – satu lagi produk Shaklee yang telah mendapat hak paten!

Ya betul.

Vivix telah memperoleh hak milik eksklusif yang diberikan oleh Amerika Syarikat kepada Shaklee atas hasil penemuannya dalam bidang teknologi pembuatan dan penghasilan sirap botani Vivix yang tidak akan ada persamaan dengan produk minuman kesihatan yang lain.

Ramuan eksklusif yang terkandung di dalam Vivix mengandungi campuran semulajadi pelbagai polifenol yang dihasilkan untuk membantu melindungi dan membaiki DNA dengan memperlahankan proses penuaan pada selular level (tahap sel).

Minuman sirap botani vivix disokong oleh 5 paten :

1. Pemprosesan menggunakan Kaedah Cold Filling Extraction

Terdapat banyak cara bagi mengekstrak jus atau mendapatkan pati daripada tumbuhan. Proses cold filling extraction ini digunakan bagi memelihara kandungan polifenol (preserve bioactive polyphenols) supaya dapat memastikan kualitinya tetap tip-top.

cold-filling-extraction-process-of-vivix

Ramuan yang terlibat dalam penghasilan vivix diproses dengan suhu yang rendah untuk mengeluarkan patinya. Suhu yang terlalu tinggi dan tidak dikawal boleh memusnahkan nutrien yang terkandung dalam tumbuh-tumbuhan.

Lebih perlahan, lebih sedikt hasil yang diperoleh jika dibandingkan dengan kaedah mengekstrak jus yang lain. Buah-buahan dan jus sayur-sayuran diekstrak tanpa menghancurkan sel-sel atau mewujudkan haba yang tidak diingini. Jadi, ia masih mengandungi enzim dan nilai zat pemakanan asalnya.

Itulah Shaklee, sentiasa mementingkan semulajadi. :)

*Teringat masa first time guna juice maker yang dapat hadiah kahwin, abi sumbat 3 biji epal hijau konon-konon nak buat jus pure lah. Tapi, tak sampai 2 oz pun dapat hasil. Terus rasa “aku perah susu buat stok ebm laaagii senang”. :)

2. Dihasilkan daripada gabungan 4 bahan semulajadi yang tinggi kandungan anti-oksidan, menghasilkan sirap botani yang sangat tinggi kandungan anti-oksidan. Gabungan bahan-bahan botani ini menjadikan hanya Vivix yang menggunakan formula ini. Tidak boleh ditiru atau mempunyai persamaan dengan produk just pekat yang lain.

kandungan-4-bahan-tinggi-antioksidan-dalam-vivix

3. Campuran ramuan dengan polifenol daripada tumbuhan lain. Bukan sekadar resveratrol, tetapi memberi gabungan 15 jenis polifenol lain yang berupaya meningkatkan mitokondria – tenaga sel.

Kandungan resveratrol sahaja membantu – 30%. Resveratrol + Polifenol membantu sehingga 90%

Polifenol tambahan daripada elderberi eropah, purple carrot iaitu polifenol “anthocyanins yang merupakan antioksidan yang kuat :

 • anti radang
 • anti bakteria
 • anti kanser
 • anti-inflamasi
 • antibiotik semulajadi
 • sangat bagus untuk mata
 • sangat bagus untuk sistem imun

4. Penggunaan bahan utamanya yang sangat sukar dan jarang ditemui iaitu muscadine grape atau anggur muskat. Anggur, salah satu tumbuhan yang disebut dalam Al-Quran mengandungi manfaat kesihatan yang banyak, yang juga menjadi antara buah kegemaran Nabi S.A.W.

Muscadine Grape terkandung 40 % lebih khasiat daripada anggur biasa. 40 kali ganda lebih tinggi daripada anggur biasa. Mempunyai bilangan 20 kromosom dibandingan dengan anggur biasa. Extra 1 kromosom tambahan dengan extra power.

kelebihan-anggur-muskat-dalam-vivix

Kandungan asid elagik di dalam vivix membantu mengurangkan kesan pengoksidaan, menentang radikal bebas dan mengelak terjadinya kanser.

5. Semulajadi. Tanpa pengawet, pewarna, perasa atau penstabil (stabilizer)

Sejak dari proses penuaian bahan mentah sehinggalah siap dibotolkan, vivix “bersih” dan “bebas” daripada campurtangan bahan kimia. Diumpamakan seperti madu asli yang tidak mengundang kehadiran semut walaupun rasanya manis, vivix berada pada standardnya yang tersendiri dengan prinsip selamat, berkesan dan semulajadi yang sentiasa diutamakan.

Sirap sedap vivix boleh dibiarkan di atas meja tanpa meruap dan selamat diletakkan ke dalam peti sejuk tetapi ianya tidak membeku menjadi aiskrim. Boleh diminum terus melalui botol, boleh juga diletakkan di dalam sudu atau dibancuh ke dalam air minuman.

Proses pengekstrakan yang dipatenkan ini mengekalkan polifenol bioaktif daripada sumber yang paling kuat di dunia, termasuk anggur muscadine yang sangat sukar ditemui.

Oleh itu, tidak hairanlah jika sirap vivix ini menjadi kegemaran masyarakat China dan disebut-sebut di kalangan masyarakat India serta juga mula mendapat perhatian masyarakat Melayu yang kita tahu sangat susah nak makan makanan sihat, apalagi produk kesihatan.

10 kali ganda lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja. Kadar 40% lebih rendah daripada telomere shortening. Dengan tambahan polifenol, kini 13x lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja.

1 sudu teh vivix mengandungi 10 kali ganda resveratrol yang bersamaan dengan 100 gelas wain merah. Tapi jangan minum wine ye, harooommm!

Vivix, tiada minuman kesihatan lain yang setanding atau seumpamanya.

Tempah sebotol Vivix anda hari ini!

beli shaklee sekarang

Atau dapatkan keahlian percuma dengan pembelian 2 botol Vivix beserta ganjaran bonus pertama yang bakal dinikmati pada bulan berikutnya.

Beli 2 botol Vivix untuk keahlian PERCUMA beserta CASH BACK BONUS PERTAMA untuk bulan depan.

beli shaklee sekarang

Kesihatan adalah kekayaan.

Life is a Story
Facebook: Nusaybah Anuwar
FB Page: i-Nutrisi / Tips Hamil Sihat dan Cantik
Emel: imanusaybah@gmail.com
Contact No: 019-3832656

“You’re the writer of your life”

1,218 total views, 1 views today

One Thought on “VIVIX – DULU PATENT PENDING, SEKARANG PATENTED DENGAN 13 X GANDA LEBIH POWER

 1. Pingback: KISAH DI SEBALIK KANSER YANG RAMAI TAK TAHU – BUNUH DIA SEBELUM DIA MEMBUNUH | Life is a Story

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation