KISAH DI SEBALIK SEL KANSER YANG BOLEH DIBUNUH SEBELUM MEREKA MULA MEMBUNUH

Perasaan masih berbaur ni sebenarnya. Baru selesai COD 2 botol Vivix pada customer yang repeat untuk kali kedua buat suaminya yang menghidap lung cancer stage 3.

Sebulan lepas, dia hubungi saya dan bercerita tentang suaminya yang telah disahkan mempunyai tumor sebesar syiling 20 sen di paru-paru. Dengan niat tidak mahu menghadkan ikhtiar mencari penyembuh, Vivix bertukar tangan. RM4xx dibayar tanpa sedikitpun rasa mahal.

Suami beliau mengakui bahawa tubuhnya rasa lebih sihat, bertenaga dan tidak lesu seperti sebelumnya walaupun sudah 2 kali menjalani rawatan kimoterapi.

Dos satu sudu telah ditambah kepada 2 sudu, diikuti dengan pemberhentian sejenis lagi suplemen lain yang katanya dah tak mahu sambung beli. Beliau hanya mahu continue dan maintain dengan Vivix yang jauh lebih murah dan menampakkan kesan. Alhamdulillah :)

Ya, genap sebulan sebotol Vivix habis diminum dan kali ini botol merah yang eksklusif ini dilamar lagi oleh penghidap kanser itu sendiri. Bukan satu tapi 2 botol terus!

Berbalik kepada misteri kanser yang sehingga kini pun masih belum dapat dirungkaikan oleh akal fikiran kita yang terhad ini, ada orang tanya saya, ada tak produk Shakeli yang boleh bantu pesakit kanser?

Jawapan saya yang sangat pasti, sudah tentulah Vivix!

Seperti yang selalu diulang-ulang, sirap botani Vivix mengandungi bahan aktif yang diberi nama resveratrol dan polifenol tumbuhan yang dapat memusnahkan sel-sel kanser dengan kaedah yang dipanggil apoptosis.

Baca Lanjut : Keistimewaan Vivix Berbanding Minuman Kesihatan Lain

Vivix Meransang Proses Apoptosis untuk Merencatkan Sel-sel Kanser

Menurut Wikipedia, apoptosis ialah suatu proses yang telah diprogramkan oleh Maha Pencipta supaya sel-sel dapat membunuh dirinya sendiri bila tiba masa yang sepatutnya.

Secara semulajadinya, kesemua sel-sel tubuh kita ini akan mengganda bagi membolehkan berlakunya proses tumbesaran dan pemulihan sekiranya berlaku kecederaan. Setiap sel akan mati apabila tiba masanya dan digantikan semula dengan sel-sel baru yang sihat. Apabila sel normal rosak atau tua, ia akan melalui proses apoptosis di mana ia akan mati dengan membunuh dirinya sendiri.

Walaubagaimanapun, apa yang terjadi pada sel-sel kanser ialah mereka terus-terusan mengganda secara tidak normal, “kebal”, semakin liar, merebak pantas dan tidak mati-mati. Sel-sel sakit dan rosak itu memang sepatutnya mati, bukannya bergumpal dan membentuk tumor yang membarah bernama kanser.

Lebih daripada 2,00 kajian dan ujian berkenaan penemuan resveratrol yang mendapati bahawa :

Resveratrol is a “polyphenol” found in the skin of dark grapes that is produced naturally when the plant is under attack by pathogens such as bacteria or fungal.

Resveratrol is able to limit the spread of cancer cells dan trigger the process of cancer cell death”.

Resveratrol is a powerful nutrient most known for its presence in grape skins. This micronutrient provides the human body with tools to prevent degenerative diseases and metabolic conditions − including cancer.

penemuan-resveratrol-dan-kanser

Kajian ini menunjukkan bahawa resveratrol mempunyai keupayaan untuk menembusi pusat nukleus sel, membolehkan DNA untuk membaiki kerosakan radikal bebas yang menyumbang kepada pertumbuhan kanser.

Inilah yang dilakukan oleh resveratrol yang terkandung di dalam cecair pekat dan likat Vivix. Memusnahkan sel-sel kanser yang tidak stabil dan melindungi sel-sel normal daripada dicuri dan dimusnahkan olehnya.

Vivix juga membantu dengan meransang penghasilan mitokondria (tenaga sel) yang berfungsi mengurangkan kesan sampingan rawatan moden seperti kimoterapi.

Di samping itu, ciri-ciri anti-radang resveratrol turut membantu menghalang enzim tertentu daripada merebakkan sel-sel tumor ke kawasan lain. Ia juga bertindak memperlahankan proses pembiakan sel, sekaligus membantu mengurangkan bilangan pembahagian sel yang boleh menyumbang kepada perkembangan dan pertumbuhan sel-sel kanser ini.

Selain memainkan peranan dalam pencegahan kanser, kajian juga mendapati bahawa resveratrol sangat penting dan memberi kesan luar biasa jika digabungkan bersama-sama dengan terapi moden.

  1. Chemo – Penggunaan bahan berupa ubat-ubatan atau dadah yang boleh membantu pesakit mengatasi rintangan kepada ubat kemoterapi untuk merawat kanser.
  2. Sinaran – Membuat sel kanser lebih mudah terdedah kepada rawatan radiasi. Terapi radiasi atau sinaran menggunakan zarah berkuasa tinggi atau gelombang untuk memusnahkan sel-sel kanser atau sel rosak.

Kedua-duanya adalah antara kaedah rawatan yang paling biasa bagi kanser, sama ada secara tunggal atau disertai dengan rawatan lain.

Oleh sebab itu jugalah saya tidak pernah menidakkan nasihat onkologist (pakar dan ahli-ahli yang terlibat di bidang kanser) mahupun menghalang kaedah rawatan yang disarankan.

Kanser atau apa juga penyakit metabolik yang datang, ia ada hubungkait dengan telomeres yang terjejas dan makin memendek seperti yang disebut dalam Surah Al-Waqiah (Mesin Masa).

telemores-dan-alwaqiah

Baca Juga : Tidak Hairanlah Vivix Menjadi Rebutan kerana ia Membantu Melindungi DNA dan Sarung Pertahanan Sel

Kita disuruh berusaha, Yang Meringankan sakit dan meperkenankan penyembuhan hanya Allah SWT Yang Maha Berkuasa.

Seperti yang dijelaskan dalam Surah asy Syu’araa 78-81 :

(yaitu Tuhan) Yang telah menciptakan aku, maka Dialah yang menunjuki aku,  79. dan Tuhanku, Yang Dia memberi makan dan minum kepadaku  80. dan apabila aku sakit, Dialah Yang menyembuhkan aku, 81. dan Yang akan mematikan aku, kemudian akan menghidupkan aku (kembali),  

(Asy syu’araa 78-81)

Pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia

COD sekitar Bangi, Kajang dan kawasan berhampiran

Nusaybah Anuwar 019-3832656

2,299 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation