KEHEBATAN VIVIX YANG SEMUA ORANG PATUT TAHU

Dah banyak muncul dengan bersilih ganti produk-produk seperti jus delima, ekstrak berry dan stem cell daripada anggur yang dikatakan sangat mujarab dalam mempertingkatkan tahap kesihatan selain memberi efek awet muda.

berries

berries

Seperti yang kita sering dengar dan maklum, sudah terdapat banyak bukti dan kajian yang menunjukkan bahawa buah-buahan jenis berry kecil dan lembut seperti stroberi, blueberry, blackberry, cranberry, acai berry, raspberry, delima, ceri, anggur, pir, dan plum mempunyai banyak manfaat terhadap kesihatan manusia. Ia dapat dilihat daripada lambakan produk awet muda dan anti-kanser yang terdapat di pasaran.

Rata-ratanya mempunyai phytochemical bioaktif dalam buah-buahan yang berwarna-warni ini, termasuk antioksidan polyphenol yang dikatakan mampu mencegah perkembangan sel-sel kanser, jantung koronari dan strok.

Manfaat Polifenol

Polifenol merupakan pigmen pada tumbuhan yang memberikan berbagai warna pada sayuran dan buah-buahan. Ia adalah bahan kimia semulajadi yang ditemui pada tanaman dan memiliki sifat antioksidan yang sangat baik. Jenis polifenol yang paling banyak ditemui pada tanaman adalah bioflavonoid, quercetin, catechin (keluarga flavonoid), anthocyanin, isoflavon, quercetin, dan resveratrol.

Polifenol adalah antioksidan kuat, yang memiliki kemampuan melindungi tubuh kita dari kerosakan sel akibat radikal bebas. Radikal bebas adalah molekul tidak stabil dalam tubuh yang boleh merosakkan sel-sel sihat. Ia juga boleh menyebabkan kerosakan pada organ-organ tubuh seperti mata dan jantung. Oleh itu, ia berupaya memberikan manfaat anti penuaan, anti inflamasi, anti kanser, dan antipatogen. Memandangkan begitu banyak manfaat antioksidan terhadap kesihatan, maka pengambilan polifenol ini boleh meningkatkan kualiti hidup kita.

Ini temasuklah buah anggur merah yang juga digunakan untuk membuat wine merah di kalangan masyarakat Perancis sejak abad ke-18 lagi. Wine sudah biasa digunakan di Prancis sebagai minuman untuk menjaga kecantikan mahupun untuk kesihatan seseorang. Ia adalah satu-satunya minuman yang berpotensi memberikan sumber antioksidan yang tinggi serta mempunyai ciri awet muda dan anti-kanser.

Resveratrol was originally isolated by Takaoka from the roots Red white in 1940 , and later , in 1963 , from the root of Japanese knotweed . However , it attracted the attention of a wider only in 1992 , when its presence in wine is suggested as an explanation for the cardioprotective effect of wine. and -in the muscadine grape -.

Ia yang berasal daripada anggur yang diekstrak, tinggi kandungan anti-oksida berupaya membekalkan polifenol dan resveratrol yang bermanfaat bagi menghalang radikal bebas, memperbaiki sel-sel DNA, mencegah sel-sel kanser dari membiak, selain memberi impak anti-penuaan.

Wine merah sangat terkenal di kalangan masyarakat Perancis kerana dikatakan mampu menjaga kesihatan hati, dan jantung serta memperkuatkan system imun tubuh dengan mencegah kehilangan nutrisi.  Kajian yang dibuat juga menunjukkan kadar peratusan penyakit jantung yang sangat rendah di kalangan rakyat Perancis yang kebanyakannya mengambil sekurang-kurangnya segelas wain merah dalam diet mereka setiap hari.

Kelebihan Anggur Muskat

Resveratrol biasanya diekstrak daripada biji dan kulit anggur muskat (muscadine grape). Buah anggur muskat yang jauh lebih besar daripada anggur biasa ini tumbuh subur di kawasan Tenggara AS yang beriklim panas. Ia adalah satu-satunya anggur dari alam semulajadi yang mempunyai lebihan satu kromosom.

anggur muskat

anggur muskat

Saiz sebuah anggur muskat ialah sekitar 5 cm iaitu seakan-akan sebiji plum atau sebiji bola golf. Menariknya, di dalam biji muskat ini, terdapat satu kromosom tambahan (20 kromosom berbanding anggur lain yang hanya mengandungi 19 kromosom).

Kromosom tambahan inilah yang dipercayai dapat membekalkan sejenis nutrien antipenuaan khas. Malah, kandungan kompaun polifenol dalam buah muskat adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada yang terdapat dalam wain merah. Jadi, tidak hairanlah jika buah anngur muskat cukup popular sebagai anggur nombor satu di AS. Mengandungi asid allegik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrien yang tidak dijumpai dalam anggur jenis lain.

Biarpun ianya sering ditemui dalam buah anggur dan wain, resveratrol juga terdapat dalam kulit kacang tanah, pokok-pokok pain dan akar-akar tumbuhan tertentu. Ciri-ciri antioksida dalam resveratrol dilaporkan berupaya menyingkirkan radikal-radikal bebas yang berbahaya dari tubuh, bahan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria. Terbukti bermanfaat bagi kesihatan kardiovaskular, menurunkan tahap gula dalam darah selain melambatkan proses penuaan.

Buah berwarna merah tua seperti buah delima dan stroberi, warna biru tua blueberry, warna keunguan – kehitaman adalah blackberry, dan warna oranye kemerahan adalah jambu biji, purple carrot, elderberry Eropah dan polygonum cuspidatum.

Alzheimer yang merupakan penyakit yang menyerang otak juga dapat dikurangkan dengan pengambilan ekstark anggur dan berry yang kaya dengan resveratrol dan polifenol. Otak dapat berfungsi dengan lebih baik kerana ia mamapu menambah aliran darah ke otak sebanyak 30%.

Mari semak apa lagi yang terkandung dalam Tonik Ajaib bernama VIVIX ini ?

Karot Ungu (purple carrot)

purple carrot

purple carrot

 • sumber terbaik vitamin A
 • mengandungi phytokimial termasuk carotenoids ,phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes
 • mengandungi anthocyanins – antioksidan yg memberi warna pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran
 • anthocyanins dalam karot yang berwarna ungu-oren adalah lebih tinggi kandungan anti-oksidandan berbanding karot ungu-kuning
 • Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak dalam semua karot dan ia berperanan mengurangkan komplikasi diabetes
elderberry

elderberry

Elderberry (Sambucus Nigra)

 • buahnya bulat kecil berwarna ungu gelap bergerombol seperti anggur dan banyak tumbuh di Eropah, Amerika Utara dan Asia
 • kaya dengan vitamin A, B, C dan nutrien seperti asid amino, caretenoids, tannin dan rutin
 • mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria
 • berkesan mengurangkan simptom flu, selsema, asthma dan influenza B
 • menghalang oksidasi kolesterol LDL – penyebab penyakit kardiovaskular, jantung dan strok
 • mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman
japanese knotweed

japanese knotweed

Polygonum Cuspidotum ( knotweed jepun)

 • adalah tumbuhan perenial yg besar berasal dari asia, yang juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah
 • Sumber komersial Resveratrol seperti yang banyak terdapat dalam kulit dan biji anggur merah
 • merupakan jamu popular dan telah lama digunakan dalam perubatan tradisional China
 • digunakan untuk merumuskan supplemen anti penuaan
 • resveratrol membantu melambatkan proses penuaan
 • merendahkan kolesterol dan tekanan darah
 • meninggikan prestasi atlet
 • mengurangkan berat badan

Gabungan resveratrol dan polifenol daripada kombinasi anggur muskat yang unik, elderberry Eropah, karot ungu dan polygonum cuspidatum yang diekstrak secara semulajadi menghasilkan pati tonik botani yang hebat dan mujarab untuk pelbagai masalah kesihatan selain fungsi anti-penuaan.

total wellness and health with vivix

total wellness and health with vivix

Jangan tunggu kaya untuk pelaburan kesihatan. Kesihatan adalah kekayaan yang sebenar.

Kita tak akan sedar akan manfaat dan nikmat kesihatan selagi tiada kesakitan yang bertandang!

Dapatkan botol Vivix pertama anda hari ini dengan penjimatan yang sangat berbaloi!

Nusaybah Anuwar – 019.3832656

2,058 total views, 1 views today

2 Thoughts on “KEHEBATAN VIVIX YANG SEMUA ORANG PATUT TAHU

 1. Pingback: MUKA SENGET BELL'S PALSY BUKAN STROK | Life is a Story

 2. Pingback: ALTERNATIF RAWAT SLIP DISK TANPA PEMBEDAHAN | Life is a Story

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation