CARA MENURUNKAN BACAAN DARAH TINGGI SECARA SEMULAJADI SELAIN BERGANTUNG KEPADA UBAT

Darah tinggi adalah sejenis penyakit yang selalu kita dengar berlaku pada mak-mak kita, makcik-makcik kita dan jangan pelik sebab zaman hari ini muda-muda seusia kita pun dah ramai yang terjebak dengan penyakit darah naik ni.

Seusia sayalah maksudnya tu.

Saya pun muda lagi, baru 30-an. :)

Tekanan darah tinggi atau hipertensi adalah situasi di mana berlaku ketegangan yang tingggi dalam arteri, yang juga merupakan saluran yang mengangkut darah dari jantung ke seluruh badan.

Ia boleh dikesan dan diperiksa dengan menggunakan mesin khas yang akan memberikan result darah dalam bentuk 2 nombor bacaan :

  1. Tekanan sistolik (nombor bahagian atas) = kadar denyutan jantung dalam arteri
  2. Tekanan diastolik (nombor bahagian bawah) = kadar tekanan darah ketika jantung dalam keadaan rehat (jarak degupan)

Tekanan darah yang normal adalah di bawah 120/80; tekanan darah antara 120/80 dan 139/89 dipanggil “pra-tekanan darah tinggi,” dan tekanan darah 140/90 atau lebih dianggap tinggi manakala tekanan darah sistolik kira-kira 90 hingga 100 dianggap tekanan darah rendah.

Jika seseorang itu mengandung, tekanan darah yang normal seharusnya di bawah 120/80.

Punca

Antara punca yang paling dekat dengan darah tinggi ialah :

  1. Pengambilan garam yang tinggi
  2. Orang yang gemuk – memiliki berat badan yang berlebihan
  3. Mereka yang mengalami masalah berkaitan buah pinggang
  4. Faktor genetik : Mempunyai ibu/bapa dengan tekanan darah tinggi berisiko 2 kali ganda

Selain itu, faktor-faktor lain seperti tekanan, kerisauan melampau, makanan yang dimakan (kafein atau garam), merokok, atau senaman juga boleh menyebabkan tekanan darah semakin meningkat.

Bolehkah bacaan tekanan darah ini diturunkan?

Sudah tentu!

Jom lihat testimoni ini :

cara menurunkan bacaan darah tinggi secara semulajadi

Assalamualaikum..
Nama saya Arbayiah Binti Mohd Noh dan berumur 53 tahun. Saya seorang suri rumah dan kini menetap di Selangor serta mempunyai 5 orang anak. Saya ingin berkongsi pengalaman saya mengamalkan Vivix kerana masalah darah tinggi, sakit tumit dan cepat penat.

Saya pernah mencuba pelbagai suplemen, berjumpa doktor dan membeli produk lain seperti Jus Nusan****, Jus dari produk Zhu**** dan macam-macam lagi. Doktor juga membekalkan ubat-ubatan setiap kali selepas check up.

Saya mula mengenali Shaklee melalui phamplet yang dibawa pulang oleh anak saya, Nurliyana. Beliau merupakan seorang pengedar Shaklee. Saya juga turut membuat pembacaan di Internet untuk mengetahui kandungan Vivix serta membaca testimoni-testimoni di Internet.

Saya mengambil 1 sudu teh Vivix setiap pagi. Selain Vivix, saya turun mengambil Ostematrix setiap hari. Selepas 5 bulan mengamalkan kedua-kedua produk ini secara konsisten, bacaan darah tinggi saya telah menurun dan dulu setiap 1-2 bulan saya perlu pergi ke klinik untuk check up, kini cuma 6 bulan sekali sahaja. Saya juga telah menghabiskan 2 botol Vivix dalam tempoh 5 bulan ini.

Saranan anda saya untuk pembaca yang mempunyai masalah seperti saya, minumlah Vivix untuk kesihatan yang menyeluruh. Saya berasa sangat gembira kerana bacaan darah tinggi saya telah berkurang bacaannya. Saya juga sangat berpuas hati sebab dengan Vivix ini saya tidak lagi perlu mengambil ubat-ubat lain. Ianya memudahkan saya yang tak suka sangat makan ubat ini.

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada anak saya kerana memperkenalkan Vivix kepada saya. Selama 4 tahun saya menghidap darah tinggi ini, akhirnya saya bebas. Malah berat badan saya juga turun dengan banyak selepas mengamalkan Vivix.

Terima kasih Vivix! Saya sayang Vivix!

Saya sendiri pun

Selain Vivix, Puan ini juga mengambil Ostematrix, cinta pertama saya dengan Shaklee yang bawa saya setia bersama Shaklee sehingga ke hari ini.

Baca Juga : Kisah Cinta Pertama Bagaimana Saya Mula Terjebak dan Jatuh Cinta dengan Shaklee

Ini memang BUKAN CINTA BIASA :)

Bagi Anda yang berminat dengan Vivix boleh terus membelinya di sini!

beli-sekarang

Atau boleh juga menghubungi saya untuk mendapatkan konsultasi dan cadangan berkenaan vitamin lain yang dirasakan sesuai.

Pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia

COD sekitar Bangi, Kajang dan kawasan berhampiran

Pengeposan ke seluruh Malaysia menggunakan kurier terpilih dalam tempoh 1-3 hari waktu bekerja.

Hubungi : Nusaybah Anuwar 019-3832656

 

2,531 total views, 1 views today

One Thought on “CARA MENURUNKAN BACAAN DARAH TINGGI SECARA SEMULAJADI SELAIN BERGANTUNG KEPADA UBAT

  1. Bagus vivix ni ya saya pon amal ni tuk kecikkan fibroid

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation