AJHT SHAKLEE MENYOKONG KESIHATAN SENDI

KESIHATAN SENDI

Sendi-sendi membentuk hubungan antara tulang temulang yg memberi sokongan dan membantu anda bergerak. Ia terdiri daripada tulang rawan, ligament, tendon dan cecair-cecair synovia (bendalir yg melicinkan pergerakan sendi) yg memberikan keselesaan antara tulang-temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.

SAKIT SENDI DAN KETIDAKSELESAAN

Semakin umur meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yg berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dgn mencetuskan pembebasan bahan kimia yg menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaan sendi dan pergerakan terbatas.

Bagi jutaan orang yg mempunyai masalah ketidakselesaan sendi terutamaya yg telah menginjak umur, aktiviti biasa seperti membengkok, duduk, berjalan pun terasa begitu mencabar.

Apa yg lebih dirisaukan ialah. ibadah mereka juga turut terganggu akibat gangguan sakit sendi ini.

JADI, JANGAN BIARKAN sakit sendi menghalang anda dari bangkit bergiat aktif. Pencegahan awal boleh menjadikan sendi anda sihat pada masa yg akan dating. Samada anda menghidap sakit sendi atau tidak, adalah penting bagi anda mendapatkan nutrisi sendi seiring peningkatan usia.

ADAKAH ANDA INGIN KEKAL SIHAT DAN BEBAS BERGERAK ?

SHAKLEE AJHT – Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepada sendi-sendi

SIHAT DENGAN 3 CARA :

  1. MENYOKONG KESELESAAN SENDI – Estrak Boswellia menghalang pembentukan bahan kimia yg menyerang tulang rawan
  2. BERTINDAK SEBAGAI KUSYEN – Ekstrak jagung membantu mengekalkan tulang rawan
  3. MEMELIHARA TISU PENYAMBUNG YANG SIHAT – Zink, tembaga, mangan dan Vitamin C merupakan nutrient penting dalam kesihatan sendi

EKSTRAK BOSWELLIA adalah gum resin dari pokok boswellia serrate. Ia digunakan dalam perubatan Ayurveda untuk menyokong kesihatan sendi sejak berkurun lamanya. Bahan aktif utama ekstrak boswellia ialah asid boswelik (AKBA, asid 3-asetil-11-keto-beta-boswellik0 yg berfungsi sebagai anti-radang semulajadi. AKBA menyokong kesihatan sendi dgn menghalang bahan kimia daripada menyerang tulang rawan yg menyebabkan ketidakselesaan sendi.

EKSTRAK JAGUNG berfungsi mengekalkan satu sumber yg pekat dgn glukosamina yg berfungsi utk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Ia adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dab lendir bagi melicinkan pergerakan sendi. Ia juga ditemui dalam tendon dan ligament. Namun, semakin tubuh meningkat usia, jumlah glukosamina yg dihasilkan tubuh juga semakin merosot. Banyak kajian yg diterbitkan menunjukkan bahawa suplemen ekstrak jagung dapat menggalakkan kelenturan, pergerakan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksibel, Dan lagi, kajian bertahun-tahun juga mengesyorkan suplemen ekstrak jagung dapat menyumbang kpd kesihatan sendi dalam jangkamasa panjang.

ZINK, TEMBAGA, MANGAN DAN VITAMIN C membekalkan sokongan nutrient untuk kolagen dalam komponen tisu penyambung lain yg memberikan kekuatan struktur terhadap sendi.

ajh-351x500

Perbezaan Shaklee AJHT :

Ekstrak proprietari Boswellia yang digunakan dalam Shaklee Advanced Joint Health Tablet bukan sahaja mengandungi asid boswellia yang pekat bagi menyokong keselesaan sendi, tetapi juga mengandungi bahan semulajadi lain daripada resin Boswellia yang mempuyai bioaktiviti yang lebih baik jika bergabung dengan asid boswellia sahaja.

100% bebas kondroitin bagi penyerapan ekstrak jagung yang lebih baik. Penyelidikan yang baru dibuat menunjukkan bahawa sulfat kondroitin juga boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina.

  • 100% berasaskan sayur-sayuran
  • kaplet yang mudah ditelan
  • bebas gluten
  • botol yang dikitar semula
  • pembungkusan yang bebas bisfenol (free BPA)

1,549 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation