VIVIX SUPERFOOD YANG SUPERPOWER, CUMA 1 SUDU SEHARI UNTUK KEKAL CANTIK MACAM RITA RUDAINI

“Feel 25 years younger, and 25 years longer”

Haaa.. itulah tagline tonik ajaib vivix yang semakin hari semakin dicari ini.

Sebelum pergi lebih jauh, jom layan video sat!

Selalu kita dengar pasal anti-aging ni sebab nak kelihatan muda sentiasa dan tak makan dek umur kan?

Tapi sebenarnya betul ke semata-mata sebab itu?

Pernah tak kita terfikir cantik dan muda itu asal-usulnya daripada dalaman?

Bila sel-sel kita sihat, secara automatik luaran pun akan nampak sangat cantik.

Jom belajar sains sikit hari ni.

Tengok apa yang vivix buat untuk memastikan tagline berani “Feel 25 years younger, and 25 years longer” boleh dipercayai.

3 fungsi utama telomores (sebab paling utama vivix semakin glemer) :

1. Membantu menyusun setiap 46 nukleus kromosom (pusat kawalan sel)

2. Melindungi hujung kromosom dgn membentuk “topi” sama spt hujung plastik seutas tali kasut. (hujung kromosom yg berwarna merah)

3. Membolehkan kromosom utk ditiru dgn betul semasa proses pembahagian sel.

Setiap kali sel menjalankan proses penggandaan (replication), DNA kromosom akan dipendekkan.

Wbagaimanapun, oleh krn di hujungnya terdapat telomeres, hanya sebilangan kecil saja kromosom yg akan hilang (iaitu telemores). DNA di dalamnya masih tetap selamat, terpelihara dan tidak akan rosak.

Tanpa telomeres, DNA penting akan hilang setiap kali sel membahagi, sekaligus merosakkan keseluruhan data dan maklumat peribadi genetik kita.

Penyakit kronik?

Satu petanda telomeres telah terjejas dan tidak dapat menjalankan fungsinya dengan baik menyebabkan sel-sel DNA tidak dapat membahagi dengan betul, membawa maklumat gen dengan tepat, lemah tetapi tidak juga mati-mati sebaliknya terus menggandakan sel-sel “sakit” dan “rosak” setiap hari.

Lama kelamaan, sel-sel yang tinggal kesemuanya “tua”, “lemah” dan menyebabkan tubuh mula merasai kesan penuaan sel dan muncullah simptom penyakit.

Sel yang sakit dan tua, buat kita pun turut nampak uzur. Inilah hakikat sebenarnya.

Baca Juga : Apa formula dan mekanisme vivix yang superhebat sampaikan orang dah tak kisah membayar

Ambil vivix bukan untuk jadi muda,
bukan juga untuk jadi cantik..
ataupun taknak tua-tua walaupun umur dah lanjut…

tapi untuk jaga sel-sel tubuh daripada kerosakan yang menyebabkan penuaan pramatang –> penyakit kronik.

Nampak tua sebelum usia, nampak uzur daripada usia sebenar, bermacam sakit walaupun masih di usia muda. Memang dah banyak yang terjadi hari ini.

Se”organik” mana pun kita ni, tetap akan ada juga unsur-unsur tidak sihat yang singgah. Tetap akan ada juga masuk benda-benda yang tak healthy… Lebih-lebih lagi dengan title sebagai seorang rakyat Malaysia yang terkenal dengan syurga makanan ni. Itu belum fikir hari-hari terdedah dengan bahan kimia lagi. Memang gerun bila fikir, tapi kalau kebanyakannya akan cakap “ada aku kesah?”

*Baru je semalam makan maggie. Bukan tak tau, tak elok untuk kesihatan tapi sokmo-sokmo memang macam tulah.. Bila sampai masa teringin, tak lut dah rasa takut usus buruk ke, kanser ke hape.. Benda ada MSG memang laaahh sedap kan. Hehehe..

Nak cantik bergetah macam Kakak Rita?

vivix rita

atau

Nak gojes macam nenek Khadijah?

puan khadijah 54

Order Vivix Sekarang

ORDER-NOW-PINK-BUTTON

Pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia

COD sekitar Bangi, Kajang dan kawasan berhampiran.

Nusaybah Anuwar

019-3832656

556 total views, 2 views today

3 Thoughts on “VIVIX SUPERFOOD YANG SUPERPOWER, CUMA 1 SUDU SEHARI UNTUK KEKAL CANTIK MACAM RITA RUDAINI

  1. Pingback: VIVIX SHAKLEE BUKAN SEKADAR SIRAP BIASA YANG DIJUAL DI KEDAI JAMU DAN KIOSK PASARAYA | Life is a Story

  2. jagala kesihatan dari sekarang, minumlah vivix banyak banyak

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation