VITAMIN KEHAMILAN YANG SELAMAT DAN SEMULAJADI UNTUK BAKAL IBU

Bila dah lewat datang bulan, mula lah rasa tak keruan. Ada yang tak perasan pun dah due lebih sebulan sebab pejam-celik memang sekejap je nak cukup satu cycle dan jumpa balik arrival date Miss P. Belek-belek calendar tengok tanda pangkah last month mula lah rasa nak menjerit. Menjerit ke? Lain orang lain respons, lain feedback. Ada yang menjerit, ada juga yang tersenyum sendiri.

Balik dari kerja haruslah tak sabar nak serbu farmasi. Beli UPT test untuk jadi bahan bukti. Biasa lah, dalam duk bercelaru fikir apa feeling yang sepatutnya tu, excitement mesti tetap ada jugak.. :)

Dan bila dah nampak double line, sampai rumah mood pun mula lah kelaut. Tambah lagi kalau dah mula nak rasa-rasa loya tengok muka husband sendiri. Bila story dengan other half, selalunya akan dapat ciuman lah. Bahagia betul kan?

Bila pergi klinik untuk dapat confirmation, biasanya doktor akan tanya

dah start folic acid? Dan kalau jawapannya belum, dia akan bekalkan si ibu  dengan Obimin dan juga asid folic. Vitamin adalah merupakan suatu keperluan bagi ibu-ibu hamil. Pemakanan yang sihat serta pemilihan vitamin yang tepat dan selamat adalah sangat penting untuk ibu dan bayi dalam kandungan.

Bila kehamilan dah semakin matang, keperluan zat besi dan kalsium akan menjadi keutamaan dan pilihan untuk ibu untuk mengambil minyak ikan sebagai pelengkap nutrisi.

APA YANG SHAKLEE ADA UNTUK IBU HAMIL ?

SET A

Vitalea

Vitalea dengan 30 pelengkap nutrisi harian yang diekstrak daripada sayuran dan buah yang diperlukan tubuh. Ia adalah multivitamin yang lengkap dengan zat besi dan ia sangat perlu untuk pembinaan sel darah merah.

B-Complex

Vitamin B Shaklee lengkap dengan 8 vitamin B yang diperlukan oleh badan termasuk folic asid (folat), biotin dan piridoksin. Membantu mencegah spina bifida dan lain-lain kecacatan tiub neural pada bayi.

Vitamin C

Vitamin C membantu mengukuhkan sistem imunisasi ibu dan anak selain membantu pengaliran darah dengan lebih baik. Oleh itu ibu akan berasa lebih sihat dan jarang ditimpa atau dijangkiti penyakit.

Ostematrix

Vitamin yang lengkap untuk tulang dan saraf. Mengandungi kalsium dan magnesium serta vitamin D yang di perlukan untuk pembentukan tulang dan saraf bayi.

ESP

Sangat digalakkan untuk dimasukkan ke dalam diet harian ibu kerana sel-sel terbentuk melalui protein (asid amino) termasuklah plasenta, uterus, kuku, rambut, otot dan semua organ lain. Ia juga berperanan membekalkan tenaga segera buat ibu hamil seterusnya mengawal risiko diabetis semasa hamil.

Omega Guard

Sesuai diambil selepas kandungan mencecah masuk ke Trimester kedua (berusia 4bulan) ke atas kerana pembentukan otak bayi hanya bermula pada trimester ke 2 dan ke 3. Asid lemak Omega-3 juga terbukti mempunyai kesan yang baik terhadap pre-eklamsia yang sangat berbahaya di kalangan ibu hamil. Ia bukan sahaja boleh mengancam nyawa ibu, malah sering mengakibatkan si ibu terpaksa dan dipaksa bersalin sebelum waktunya.

Kesemua vitamin yang disarankan ini adalah lengkap untuk keperluan ibu hamil dimana ibu boleh fokus pada vitamin-vitamin Shaklee dan tidak perlu lagi mengambil vitamin lain di klinik mahupun hospital. Jika ibu masih berasa ragu-ragu, adalah digalakkan untuk berkongsi dengan doktor atau Pakar Sakit Puan yang membuat pemeriksaan kandungan berkenaan senarai vitamin Shaklee yang sedang diambil.

Walaubagaimanapun, kesemua vitamin ini adalah makanan tambahan kepada ibu. Ibu hamil tetap perlu mengamalkan pemakanan seimbang bagi memastikan bayi dapat membesar dengan sihat dalam kandungan ibu.

vitamin untuk ibu mengandung sangat penting untuk kesihatan bayi

 

 

 

 

 

 

INGINKAN SET KEHAMILAN YANG SELAMAT & SEMULAJADI ?

SMS/WHATSAPP :

Nusaybah 019-3832656

1,028 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation