TIPS BAIK DEMAM SELSEMA SEMULAJADI

Dulu sy tak ambik port sangat pun pasal serbuk dalam sachet bujur ni.. bujur ke? bolehlah.. sy tak kisah aje.. salah satu sebab tak larat juge nak follow semua vitamin Shaklee ni.. banyak sangat! hehehe… tapi sejak kenal dengan Si Nutriferon ni, dah jadi best friend pulak & memang wajib ada kat rumah.. memang proven semua bagus-bagus baq hang! :)

Sy dah start cuba Nutriferon ni sejak Iman Nasuha setahun lebih. Mula-mula tu ofkos apply dkt diri sendiri dulu.. Sekarang ni, abi pun dah seronok amalkan nutriferon, nak demam tak jadi demam, nak mc terus cergas bangun pagi bersiap ke ofis ! Asal stok kering je, cepat-cepat tanya, “ibu, nutriferon dah abis ke? ada lagi tak?” hihihi.

Iman agak kerap kena selsema, mcm baby seusianya yg lain.. Sementara nak besar, demam, batuk kahak, selsema tu memang tak boleh nak elak.. Bkn tu saje, siap wheezing bagai sampai pernah kena ambik nebulizer. Meraung-raung macam kena dera.. Walaupun cuma hanya beberapa kali neb, sy mmg cukup serik.. Pantang batuk selsema sikit saya mesti risau giler lagi-lagilah sebab si kenit ni pernah ada history bronchopneumonia masa umur 7 bulan dulu. Memang kalau diberi pilihan taknak kasi ubat dlm keadaan umur dia yg macam tu.. Dan sebab tu jugaklah sy berjinak-jinak dgn interferon semulajadi yg satu ni.. Makan sebelum demam, bkn selepas demam berpanjangan yg dah lebih 3 hari macam antibiotik.

nutriferon demam

Bila tiba-tiba rasa badan Nasuha suam-suam atau mula nampak dia dah start selsema, sy akan guna nutriferon dan chewable vitamin C.. Ubat klinik walaupun sentiasa ada standby dlm fridge, memang sy tak sentuh dulu, melainkan suhu demam dia tinggi sangat.. Home remedies, mcm minyak bwg putih dan krim kunyit yg dah dimodenkan memang wajib standby anytime, anywhere.

Alhamdulillah wheezing dia berkurangan, batuk & selsema pun semakin sembuh dan yang penting saya tak tak perlu berulang ke klinik atau hospital utk dapatkan gas nebulizer tu sebab memang tak payah nak ambik pun.. Ventolin inhaler ngan corong pam aerochamber pun masih elok sy simpan, tak pernah guna pun sejak paed bagi setahun lepas.

Sejak tu saya memang sentiasa ada stok Nutriferon di rumah. Abi akan suap dan makan separuh dulu, separuh lagi untuk si kenit abiskan.. Kalau ada tanda-tanda batuk & selsema, saya memang akan terus bagi Nasuha nutriferon nii. Tapi kalau dah melarat kena jugak bawak jumpa doktor so that kita ada second opinion kot la ada masalah lain kan. Tapi Alhamdulillah, honestly Nutriferon memang banyak membantu kami sekeluarga dgn keizinan Sang Pencipta.

Nutriferon ni boleh diambil seisi keluarga. Dalam 1 kotak tu ada 30 sachets dan boleh pakai lama. Untuk hari-hari sihat Nutriferon boleh diambil secara mingguan untuk menguatkan sistem imun badan kita. Untuk yang sering demam-demam, saya memang sarankan untuk dapatkan Nutriferon ini membina sistem imun badan kita. Entah, sejak-sejak dah jadi ibu ni, seboleh-bolehnya nak elak dari biasakan anak diberi drugs medicine.

Nutriferon ni secara amnya adalah untuk menguatkan sistem imun kita dengan menggalak interferon semulajadi dalam badan supaya mendorong sel-sel imun lain untuk membunuh patogen. Diantara bahan yang terkandung dalam Nutriferon adalah biji labu, biji plantago, bunga japanese honey suckle & bunga safflower.

Ia berbentuk granul dan dipaket dalam sachets yang kecil dan mudah di bawa ke mana-mana sahaja. Senang dan sesuai dibawa sebagai bekalan sewaktu bercuti, balik kampung dan sebagainya !
IMG_0286
SMS/WhatsApp/Telegram :
Nusaybah 019-3832656

1,505 total views, 1 views today

One Thought on “TIPS BAIK DEMAM SELSEMA SEMULAJADI

  1. Pingback: VITAMIN IMUN UNTUK TINGKATKAN ANTIBODI | Life is a Story

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation