TIPS BAGAIMANA MENJADI SUAMI YANG TEGAS TAPI COMEL

Tugas sebagai seorang isteri bukanlah terhad hanya di dapur sahaja. Di dalam bilik, di ruang tamu, di tempat makan dan semestinya di lubuk hati suami yang paling dalam.

Gambar Hiasan : Suamiku Encik Sotong

Gambar Hiasan : Suamiku Encik Sotong

Memiliki seorang suami pula bukanlah sekadar menunaikan kehendak hati dan memenuhi sunnah nabi, sebaliknya ia lebih dari itu. Suami yang penyayang, ringan tangan membantu kerja rumah, tahu bagaimana tukar pampers anak pastinya menjadi dambaan setiap daripada kita yang bergelar isteri.

Tidak dinafikan, ada juga wanita yang meletakkan ktiteria paras rupa sebagai syarat nak jadi calon suami. Dengan alasan, nak “hadap” seumur hidup kot! Ohhhh ayat memang tak tahan.

Lain orang, lain citarasa, tapi kalau tanya saya. Hensem macam mana pun, macho giler babas pun bukan boleh buat duit beli susu, bukan dapat buat deposit beli rumah, bukan mampu buat model bukak bisnes..kann??!

Apa yang lebih penting ialah kesudian si dia menerima kamu dgn sepenuh hati, memahami kamu dgn sepenuh jiwa, menyayangi kamu dgn sepenuh raga. Semua harus penuh-penuh, kasi melimpah pun takpe. (Wishlist sangat!)

Ada di kalangan isteri yang menghargai suami dengan menghidangkan surprise yang tak disangka-sangka seperti beli barang online, jual barang online, kan..kan.. Abis semua khazanah taknak pakai dalam rumah jadi item preloved di mudah.my. Surprise sangat. Sampaikan anak yg umur 4 tahun cakap tiap kali nampak van poslaju tu “mama, kawan kerja mama datang!”

Zaman sekarang ni, mesti ramai yang setuju dengan saya pasal fenomena membeli belah online. Kalau tak, masakan ada yang sampai bertekak laki bini dkt facebook and tak pasal-pasal dapat supply baju stok setahun daripada zalora. Comel sungguh lah. Kompem suami pun daripada marah jadi suka kan, siap boleh jual balik lagi, manatau dapat buat duit pulak?

Tak percaya, jom tengok suami Puan Dilla yang super kiut miut ni.

Dia Peer Counselor Laktasi, Tapi Masih Buat INI from iReach HD on Vimeo.

haaaa….

mesti lepas tu suami isteri ni makin hari makin sayang satu sama lain kan? Suwittt jee.

Seronok ape bila dapat buat perkara yang kita suka. Taklah kita rasa tertekan dan terpaksa betul tak? Keikhlasan pun akan datang dengan sendirinya. Kita pun akan rasa puas hati to the max.

Jadi, lakukannya sekarang. Just do it!

Laki tu, mula-mula je marah. Lama-lama senyum sampai telinga lah bila dapat sama-sama rasa persen isteri yang masyukkk.. :)

Apa tunggu lagi pak suami? Contohilah suami Puan Dilla ni agar bisa disayangi lebih lagi dari sehari ke sehari! :)

Ingin menjana pendapatan tambahan bersama Team Shaklee Kami???

Hubungi saya segera – Nusaybah Anuwar 019.383.2656

Menukar jenama boleh mengubah hidup anda!

1,789 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation