STIK BIJI LABU SEDAP, JAWAPAN KEPADA ALERGI, SELSEMA, DEMAM DAN BATUK ANAK IBU!

Saya sebenarnya sedih. Sedih sebab sejak akhir-akhir ni selalu mengecewakan customer. Bukan saya sengaja. Memang tanpa niat.

Saya dapat bayangkan bagaimana perasaan seorang ibu yang sedang mencari-cari penawar alternatif untuk kesakitan yang sedang ditanggung oleh anak yang dikandung dan dilahirkan dengan bersusah-payah tu.

Bila dah rasa lega jumpa produk yang baik di internet, perasaan lega tadi serta-merta bertukar jadi runsing semula bila dapat reply dari seller, “Maaf Puan, sekarang stok tak available.”

Lagi parah bila dia tak pasti entah bila stok bakal ada.

Sayalah tu. Jawapan standard saya bila customer tanya pasal krim kunyit untuk selsema bayi, DrSneez.

Memang dah takde stok sekarang ni.

Nak bagi ubat, dah berbotol-botol ubat habis tapi anaknya macam tu jugak. Memang ada kurang tapi sembuhnya tak lama. Sering berulang lagi dan lagi. Salah satu sebab utama ialah sistem imun atau kekebalan tubuh yang tak berapa nak kebal. Tak kuat untuk lawan kuman dan virus yang menyerang.

Oleh sebab itu kita sebagai mak ayah kena bantu. Lebih-lebih lagi kalau anak tu jenis yang susah makan sayur, tak suka makan buah. Memang secara semulajadinya sistem imun akan dibentuk oleh tubuh dari semasa ke semasa, tapi harus diingat, mereka juga sentiasa terdedah kepada bahaya persekitaran.

Kot mana lagi diorang nak dapat sumber nutrisi tambahan untuk ransang penghasilan antibodi tanpa makanan berkhasiat, kan?!

Macam saya sendiri, selain serius dengan pemakanan anak-anak, saya juga mengutamakan pengambilan makanan tambahan. Al-maklumlah, anak-anak saya diletakkan dalam jagaan taska. So, risiko jangkitan selsema dan batuk tu memang hari-hari ada.

Kalau bukan diorang yang tak sihat, kawan-kawan. Jadi, inilah ikhtiar saya untuk memastikan kesihatan mereka berada di tahap optimum. Bukan apa, kalau diorang tak sihat dan selalu sakit, saya jugak yang kena cuti dan jaga di rumah.. kan…

Salah satunya yang saya selalu suka kongsi dengan mak-mak di luar sana ialah nutriferon! Stik biji labu yang sangat banyak khasiat dan manfaat.

Boleh baca lanjut apakah dia nutriferon dan kenapa nutiferon menjadi salah satu killer produk Shaklee.

Baca juga : Bagaimana nutriferon membantu pesakit demam denggi yang sudah ditempatkan di Zon Kritikal akibat platlet yang jatuh menjunam!

Mari kita lihat apa kata mereka-mereka yang telah merasai sendiri keberkesanan Nutriferon Shaklee

Testimoni Nutriferon dan Asthma : 

testimoni nutriferon dan asthma

click to enlarge

Testimoni Nutriferon dan Selsema :

testimoni nutriferon dan selsema

click to enlarge

Testimoni Nutriferon dan Alergi :

testimoni nutriferon dan alergi

click to enlarge

Testimoni Nutriferon dan Demam :

testimoni nutriferon dan demam

click to enlarge

Testimoni Nutriferon dan Ekzema :

testimoni nutriferon dan ekzema

click to enlarge

Testimoni Nutriferon dan HFMD :

testimoni nutriferon dan HFMD

click to enlarge

Testimoni Nutriferon dan Batuk :

testimoni nutriferon dan batuk

click to enlarge

Anak selalu demam?

Anak selsema tak baik-baik?

Anak kerap batuk?

Anak ada alergi?

Bukan anak-anak je yang tak selesa dan tak lena tidur kalau dah begini, mak ayah pun tak happy sebab takkan asyik nak bergantung dengan ubat je, kan?! Tu belum fikir kesan jangka panjang lagi tu. Kesian kat budak.

Bukan budak-budak je yang terdedah kepada jangkitan kuman dan virus. Mak budak, ayah budak pun mudah jatuh sakit kalau tak ambil perhatian pasal semua kemungkinan kat bawah ni :

  1. tidak cukup tidur
  2. mengambil terlalu banyak alkohol
  3. tabiat merokok
  4. minum minuman bersoda
  5. tidak aktif bersukan
  6. mengalami stress
  7. kurang minum air masak
  8. diet tidak sihat dan tidak seimbang
  9. terlalu serius dan sukar tersenyum

Oh ya, cakap pasal Drsneez, memang stok dah tak available sekarang. Entah esok atau lusa saya tak tahu. Entah akan dikeluarkan lagi dengan new formulation seperti yang diberitahu sebelum ni pun saya tak pasti.

Kalau tanya saya, inilah alternatif lain yang boleh saya cadangkan untuk tujuan itu. Stop cakap pasal benda yang dah tak ada, kita cari alternatif dengan ikhtiar lain yang tak kurang hebatnya juga. Bak kata sorang officemate saya, produk asli keluaran bumiputera ni memang susah nak dapat kelulusan farmaseutikal. Kena tahan sanalah, kena sekat sini lah. Sudahnya melingkup bisnes sebab asyik sangkut walaupun produknya bagus dan ada permintaan pasaran dan peminat tersendiri.

Sebab tu lah ramai yang ada label produk kecantikan sendiri (walaupun bukan sendiri punya formula). Produk kosmetik terutamanya. Senang-senang je boleh tepek nama dekat botol produk, semua kilang yang sama je sebenarnya. Ada chemical sikit-sikit tu diluluskan je sebab belum tahap merbahaya katanya. opsss.. Gitu.

Lagi satu, sama juga macam Drsneez, nutriferon ni tak tak ada dijual di kedai-kedai runcit atau farmasi tau, (selain farmasimaya.com). hehehe..

Kalau dulu selalu orang tanya saya Drsneez ni boleh tak untuk guna pada baby yang batuk, dan saya teragak-agak nak jawab. Sekarang, saya kata boleh! tapi bukan Drsneez, sebaliknya nutriferon. Memang pilihan yang sangat tepat untuk anak-anak yang baru nak membina sistem imun.

Jom lebih sihat dengan penggalak imun semulajadi daripada Shaklee yang telah dipatenkan ini. Semestinya konsultasi diberikan percuma!

Duta Nutriferon Saya!

Duta Nutriferon Saya!

Pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia

COD sekitar Bangi, Kajang, Cyberjaya dan Putrajaya

Nusaybah Anuwar – 0193832656

1,349 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation