SKINCARE TERBAIK YANG DIBUKTIKAN OLEH SAINS, INILAH DIA YOUTH SHAKLEE!

Bagi mereka yang mempunyai masalah kulit muka seperti saya, Youth is a Hope

Youth is You – Mater Adilah Manaf

Begitulah salah satu live testimoni yang buat semua bulu-bulu roma saya menegak dalam dewan masa sesi Youth Testimonials di Business Leader National Conference hari Sabtu lepas.

Betul kan, masalah pada kulit muka ni akan buat kita rasa rendah diri, tak yakin dan malu nak berdepan dengan orang ramai.

Saya cakap dan saya tahu sebab saya pun mengalaminya berkali-kali sebelum ini. Pantang salah sikit, pantang silap sikit. Nah! kau rasakanlah akibatnya.

Menjadi mangsa nak cepat cantik, konon nak kulit putih bersih dan yang paling kesian tu, mudah sangat tergoda dengan iklan serba segera punya kesan.

Walaupun itu cerita lama, tapi agak lama juga saya terpaksa menerima kesan daripada “kebodohan” dulu tu. Walau saya sudah mula ambil suplemen, dan serius tentang nutrisi tambahan dalam rutin harian.

Kalau sebelumnya saya sangat sukar ditumbuhi walau sebiji jerawat, tapi sejak dari kejadian itu (break-out) kulit saya bertukar kepada monster.

Disebabkan rasa malu dan dah hampir nak tiba tarikh nikah masa tu, saya pun bertindak mencari jalan penyelesaian.

Banyak ikhtiar yang saya ambil termasuklah berjumpa pakar kulit, disuntik dan dibekalkan dengan beberapa regim penghalang dan penghapus cela di kulit muka.

To be exact, bukan setakat cela biasa.. tapi jerawat, parut yang hitam serta kesan-kesan luka pada kulit yang merah dan pedih.

Hasil daripada penggunaan ubat daripada pakar, memang kulit saya kembali pulih di majlis bahagia bergelar raja sehari.

Namun, langit tak selalu cerah.

Lepas jadi isteri orang, saya terpaksa berhenti menggunakan produk yang pakar kulit tu bagi. Saya takut sebab, doktor tu ada sebut, ubat yang awak makan ni akan memberi kesan pada hormon, boleh ganggu kesuburan.

Memang awalnya tu saya takut untuk stop stock-up ubat. Saya risau kalau jerawat akan datang semula dan saya perlu berhadapan lagi dengan episod parut hitam yang hodoh itu.

Tanpa saya sedar, saya dah “bergantung” dengan ubat untuk kekal tanpa jerawat dan reaksi alahan yang efeknya mengerikan.

Apa yang saya jangka dan takutkan tu benar-benar berlaku. Kulit saya kembali seperti dahulu.

Sensitif. Hitam. Gelap. Penuh parut jerawat yang dikutil-kutil oleh jari yang gatal, tak boleh duduk diam.

Lama kelamaan, ia semakin kusam, tak ada seri dan jadi sangat sensitif.

Saya MESTI sentiasa berhati-hati dengan produk penjagaan wajah atau skincare yang hendak dipilih.

Sehinggalah saya bertemu dengan Shaklee, berkenalan dengan Enfuselle dan jatuh cinta dengan Nutriwhite.

Kulit saya perlahan-lahan mula membaik dan bertukar wajah. Kalau dulu ia sejenis yang sensitif dan berminyak, sehinggalah ia kini berada di kategori “combination type of skin”

Dah rasa macam orang normal, boleh cuci muka dan tepek bedak nipis dengan kegembiraan. Kalau timbul sebutir dua jerawat pun, cepat sangat baik dan jarang sangat meninggalkan parut yang ketara.

Rasa cinta saya tidak berakhir separuh jalan kerana Shaklee terus memberikan saya harapan dengan kemunculan YOUTH yang 10x ganda jauh lebih baik!

Dihasilkan secara klinikal oleh pakar kulit bertaraf dunia, YOUTH memegang ciri :

  1. 100% vegan – 100% berasaskan tumbuhan (plant base)
  2. Hipoalergenik – tidak menimbulkan alahan
  3. Non-Comedogenic – tidak menyumbatkan liar pori
  4. Diuji oleh dermatologi – sangat mesra untuk semua jenis kulit
  5. Diuji oleh oftamologi – tidak memudaratkan mata

Bebas daripada 1,500 bahan merbahaya (tetapi dibenarkan dalam produk kosmetik) yang TIDAK DIGUNAKAN dalam FORMULASI YOUTH :

  1. laureth sulfat
  2. pewangi sintetik
  3. paraben
  4. pengawet formalhedid
  5. minyak mineral/paraffin/petrolatum
  6. EDTA
  7. biji mikro
  8. ethanolamines
  9. benzofenon
  10. phthalates
  11. cyclosilicone
  12. hydroquinone
  13. toluene
  14. merkuri
  15. gandum (gluten)
  16. chlorofluorocarbon
  17. talkum
  18. pelarut
  19. pewarna sintetik
  20. propylene glycol

Yang paling best tu, saya tak perlu lagi takut-takut, dalam dilema atau terpaksa korbankan keselamatan diri mahupun ketulenan produk untuk mendapat kesan yang ohsem!

Bukan 50%, bukan 60%, bukan 70%, bukan 80%, bukan juga 90%

Tetapi 100% pembuktian.

Memang berani dan confident habis punya statement!

Of course sebab kesemuanya berdasarkan ujian dan kajian saintifik selama lebih 8 tahun.

Ini saya dengar dari mulut pakar yang terlibat secara lansung dalam penghasilan YOUTH Skincare, yang mengakui sendiri “it’s very difficult to find that sweet spot to get a skincare that natural and safe, without toxic ingredients, but can give effective results

Tapi dengan YOUTH, kita janji :

  • 100% wanita bakal memilili kulit yang kelihatan lebih muda
  • 2/3 wanita bakal mengubah usia kulit mereka kepada sedekad lebih muda

skincare semulajadi dan berkesan youth shaklee

Keputusan klinikal tanpa kompromi.

Scientifically proven, 100% natural.

Tak nak ke?

Apa lagi tunggu?

Order Sekarang!

Life is a Story
Facebook: Nusaybah Anuwar
FB Page: i-Nutrisi / Tips Hamil Sihat dan Cantik
Emel: imanusaybah@gmail.com
Contact No: 019-3832656

“You’re the writer of your life”

341 total views, 3 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation