SIHAT DENGAN SHAKLEE

Sedar tak sedar, dah hampir setahun saya tidak mengalami symptom bermalas-malasan akibat suhu badan yang tinggi yang memaksa diri berselubung dalam selimut yang tebal sepanjang hari! Macam magik kan? Dengan izin Allah saya memang sejak dulu sangat jarang diuji dengan masalah kesihatan..

Inilah output positif yang saya sendiri tak sedar sehinggalah rekod HRMS di ofis menceritakan prestasi kesihatan saya tahun ini. Bila badan rasa nak demam, buka almari ngap vits-c, nutriferon, bcomp dan oste.. Kadang-kadang saya telan juga garlic complex.. Macam-macama adaaa.. Kalau hilang selera makan, saya shake ESP campur dengan minuman buah-buahan tropika Sunquick sejuk-sejuk.. refreshing!

Bangkit esok pagi dengan muka manja & mood rajin sampai boleh goreng cekodok kegemaran abi buat bekalan sarapan. Hampir terlupa yang malam tadi kepala berat, badan seram sejuk.

Secara otomatik juga, system tubuh sudah mengerti dan kurang kebergantungannya terhadap drugs-medicine..

Sejak kenal Shaklee dah banyak vitamin yang buat saya jatuh cinta.. Saya start ambil ESP sebab nak bantu tubuh kekal bertenaga dalam misi menyusukan si kecil.. macam biasa, kesan yang tak disangka-sangka berat turun, turun dan terus turun.. Tak pernah terlintas sebenarnya untuk kembali ke berat asal dalam tempoh secepat ini. Siapa yang tak nak kurus kan? Tanyalah sesiapa pun ibu yang lepas bersalin, confirm semua tak sabar-sabar nak kembali selim. Niat saya nak letak tepi dulu misi diet ni sebab misi menyusukan Iman Nasuha lebih penting. Tapi, tapi.. Shaklee ni kan, memang suka sangat kasi bonus berganda.. Kepada yang selalu Tanya apa rahsia saya sebelum ni, inilah jawapannya.. terima kasih ESP Shaklee..

Antara yang wajib ada dalam almari hikmat saya ialah…

ESP 1507889_10151903788726938_690222943_n

Semua ni superhero saya.. saya saying Shaklee.. :)

Alhamdulillah..semua dengan izinNya..

938 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation