SHAKLEE VIVIX MINUMAN ANTI-PENUAAN YANG BUKAN SETAKAT SEDAP MALAH DIBUKTIKAN OLEH SAINTIS

VIVIX – Mungkin ada yang baru pertama kali dengar tentang Vivix.

VIVIX – Mungkin ada yang pernah dengar beberapa kali tapi tak pasti apakah sebenarnya yang ada padanya.

VIVIX – SUPLEMEN ANTI-PENUAAN TERBAIK DI DUNIA!

Sejenis minuman botani yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee. Di dalam kajian makmal, ramuan campuran yang terkandung di dalam Vivix telah menunjukkan impak kepada 4 mekanisma penting penuaan pada tahap sellular

Di dalam satu penemuan utama, kajian klinikal terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya meangaktifkan pengawalan utama genetik yang membantu memperlambatkan proses penuaan pada tahap sellular (sel).

APA ITU VIVIX™
Vivix™ ialah sejenis minuman campuran botani, yang merupakan revolusi terbaru di dalam bidang pemakanan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.
Vivix™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol.
**sumber dari website Shaklee.

Apakah resveratrol

Resveratrol adalah polifenol yang terdapat pada tumbuhan seperti kulit buah anggur terutama anggur berwarna gelap dari iklim dingin yang sedikit sinar matahari dan banyak curahan hujan dan dimanfaatkan dalam bidang perubatan. Resveratrol banyak terdapat pada Polygonum cuspidatum, kacang, eucalyptus, lili, stroberi, anggur dan produk olahannya, seperti wine.

Manfaat Vivix :

 1. Mencegah kanser dan melindungi kesihatan jantung
 2. Mencegah berbagai penyakit yang berkaitan dengan umur, seperti diabetes, inflamasi, penyakit neurodegeneratif, dan penyakit kardiovaskular
 3. Mengurangi keparahan penyakit hati yang dihubungkan pada penyakit Diabetes Mellitus, obesiti, hipertrigliseridemia
 4. Memiliki manfaat pada fungsi pankreas
 5. Meringankan penyakit berkaitan buah pinggang
 6. Penghasilan sperma dan kesuburan

Biologi Penuaan

Penuaan adalah satu proses semulajadi tubuh badan yang tidak boleh dielakkan. Semua orang akan melaui proses ini samada tua pada waktu yang sepatutnya tua atau nampak tua lebih awal sebelum usia. Proses penuaan ini pula melibatkan kemerosotan fungsi-fungsi organ dan sistem tubuh secara perlahan-lahan.

Namun, bukan semua orang mengalami proses penuaan yang sama. Faktor genetik, pemakanan, persekitaran, rutin harian dan gaya hidup banyak mempengaruhi proses tersebut. Usia yang semakin mengngkat menjadikan proses penyembuhan menjadi semakin perlahan.

Proses penuaan yang sebenar adalah lebih daripada sekadar kedutan atau garis-garis halus dan kasar pada kulit. Pada hakikatnya, saintis mengesahkan bahawa proses penuaan bermula sebelum kita mencecah alam dewasa. Malah, ia sebenarnya berlaku secara dalaman dan pada peringkat demi peringkat. Salah satu peringkat yang menerima kesan penuaan itu ialah pada peringkat sellular (sel). Penuaan sel berlaku berdasarkan kepada kekerapan proses penggandaan dan replikasi sel tersebut berulang.

Pergandaan setiap sel boleh berlaku sehingga 50 kali. Jadi, pendedahan kpd pelbagai faktor termasuk radikal-radikal bebas hanya menjanjikan kerosakan sel sekaligus mendorong kekerapan sel melalui proses replikasi.

Proses penuaan yang sihat juga bermakna tidak mengabaikan beberapa perkara penting. Antaranya pengambilan diet yang seimbang, berhenti merokok, bersenam secara kerap dan meningkatkan pengambilan multivitamin.

Kita bukan takut untuk jadi tua, tetapi sebenarnya penuaan pramatang dan tidak sihatlah yang menjadi kebimbangan kerana ia akan disertai dengan penyakit-penyakit yang tidak diingini.

FotorNVL5

4 Ramuan Semulajadi yang terkandung di dalam sirap Vivix yang tidak terdapat pada mana-mana minuman kesihatan lain yang kini berstatus patent-pending :

 • Muscadine Grape (anggur muskat)
 • Purple Carrot (lobak ungu)
 • Elderberry Europe (Elderberi Eropah)
 • Polygonum Cuspidatum

4 Mekanisme Penuaan Pada Tahap Sellular (sel) :

 • Kerosakan DNA
 • Pengawalan Genetik
 • Pengeluaran Tenaga yang Semakin Menurun oleh Sel-sel
 • Penimbunan Protin AGE

SATU PENEMUAN REVOLUSIONARI DALAM ANTI-PENUAAN PADA TAHAP SELLULAR

CUMA SATU SUDU SEHARI UNTUK KESIHATAN DALAMAN YANG MENYELURUH!

Pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia

COD sekitar Bangi, Kajang dan kawasan sekitar

Nusaybah Anuwar – 019 3832656

1,467 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation