SHAKLEE SANA SINI SINUN

Sekarang ni, mana-mana pergi nmpk botol suplemen Shaklee. Merata-rata.

Yg terkini, dah banyak boleh Nampak billboard besar-besar tepi highway..

Dekat workstation, botol BComplex segak atas meja, dekat pantry, Canister ESP atas meja.. Di laman social, promo Shaklee bersepah-sepah..

Ada yg menyampah pun…

Alhamdulillah. produk yg baik. elok dan molek utk dikongsi bersama. Untuk diberi pada yg tersayang.. Untuk dihadiahkan pada yg tercinta..

bukan setahun, bukan 2 tahun, malah lebih drpd 50 tahun Shaklee sudah bertapak. Kalau ada piala, dah bergelar Jubli Emas.

Kini, semakin ramai yg menyedari kepentingan suplemen utk tubuh. Keperluan vitamin utk mencegah penyakit.

Saya dah sihat, makan homemade food (masak sendiri), healthy meal, tidak merokok. Jadi, kenapa masih perlu ambil suplemen???

Ini Jawabnya :

  1. Kita sering terdedah kpd pencemaran alam sekitar dan bahaya radikal bebas yg boleh menjejaskan kesihatan tubuh
  2. Badan kita memerlukan dos yg lebih tinggi bagi sesetengah nutrient yg hanya boleh diperolehi drpd pemakanan
  3. Buah-buahan dan sayur-sayuran mungkin terjejas kualitinya & tercemar akibat penggunaan racun serangga atau bahan kimia
  4. Gaya hidup masa kini dan tabiat pemakanan tidak sihat seperti kurang bersenam atau melakukan aktiviti fizikal dan mengambil fast food yang tinggi kandungan MSG.
  5. Amalan diet tidak seimbang, tinggi kafein, lemak, kolesterol, gula dan garam boleh mengurangkan simpanan zat dalam tubuh badan
  6. Pengambilan pain killer, ubat-ubatan, alcohol dan antibiotic boleh mengganggu penyerapan zat dan nutrien makanan yang diambil sehari-hari

Hari demi hari kebaikan produk tersebar dari mulut ke mulut. Mouth to mouth. Bunyi dah mcm mengumpat pulak. Kalau benda baik itu dikira memuji, bkn mengata…

Dari orang biasa-biasa hingga ke golongan professional. Dari makcik penjual nasi lemak hingga ke doctor-doctor pakar.

3 hari lepas, seorang rakan bercerita.. Orangnya biasa-biasa. Bakal ibu. 1st time mom. Pengetahuan sikit-sikit. pengalaman tentunya belum ada sbb belum pernah mengandung. Tapi yg saya suka, dia lebih drpd seorang bakal ibu. bkn ibu, tp baru bakal ibu. Dia suka mencari, mengkaji, menggali.. dia suka membaca dan menilai. saya suka orang-orang macamni.

Kehamilan masuk bulan ketiga. Minta cuba Full Set Kehamilan Shaklee. Sebelum ni selalu rasa snegal-sengal, kebas tangan dan bahu. Sah, kurang kalsium, sebab harus berkongsi dgn baby yg sedang membesar dlm Rahim. Jumpa balik hari ke-4, lebih kurang begini dia kata, “Betul cakap kamu Saybah, sebelum tidur kita makan ostematrix tu, tidur kita lena..dah tak sakit tangan dan bahu mcm sebelum ni..”

kan…tersenyum saya.. Iyalah.. I told you, si Ostematrix ni Cinta Pertama Saya.. Dia memang hero Malaya.. Yang dgn berani dan gagah “bunuh” simpul mengkarung saya.. yg suatu masa dulu suka singgah di akhir-akhir pregnancy dan ganggu waktu tidur malam saya..

SHAKLEE semakin menjadi sebutan. Menjadi satu fenomena..

Putra Heights

 

Slim River – Behrang

 

#Shakleedimanamana

 

1,056 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation