SET KECANTIKAN TERBAIK PENAWAR KISAH DUKA BERWAJAH MENGGERUTU

Saya kalau cakap pasal jerawat dan parut memang bukan saya orangnya. Saya tak pernah ada pengalaman mempunyai jerawat yang memalukan, yang buat rasa rendah diri dan segan berhadapan dengan orang ramai.

Ya, itu dulu. Saya yang dulu. Berbelas tahun dulu. Saya yang tak pernah kenal sabun pencuci muka atau krim UV siang dan night cream yang disapu pada malam hari. Masa tu masih menuntut dan tinggal di rumah bujang. Masih anak dara lagi.

Walaupun kawan-kawan semua ada cleanser, tapi saya tak pernah beli. Sebab saya rasa wajah saya tak bermasalah, jadi saya tak perlukannya. Walaupun saya tak putih gebu, tapi kulit saya bersih, tak ada cela.

Tapi lama kelamaan, saya jadi tak tahan. Gedik. Gatal nak memiliki set kecantikan. Konon. Makanya saya pun beli satu produk penjagaan wajah yang akhirnya bukan saja tak menjaga wajah saya, malah menjadikannya satu nightmare.

Akibat nak rasa macamana jadi putih. Entah kenapa masa tu rasa, putih tu cantik. Dah sejak azali kulit si tampuk manggis, ada hati nak jadi putih-kuning langsat.

Natural beauty

 

 

 

 

 

 

Eh, sebenarnya betul ke cantik kalau berkulit putih?

Kelihatan suci bersih, barangkali?

Cukup sampai di situ. Boleh klik-klik gambar-gambar saya yang selalu buat diri rasa rendah diri, sanggup tepek bedak compact tebal-tebal sebab nak sorokkan cela walaupun saya tak suka make-up, tak reti make-up dan takde alat make-up pun sebenarnya.

Memang saduran disebalik bedak itu tidak dapat mengembalikan keyakinan diri, tetapi apa lagi yang boleh dilakukan untuk menutup semua tu. Walaupun saya tau ia hanya bersifat sementara dan akan menyebabkan liang-liang roma pada kulit wajah tersumbat. Tak kisahlah, asalkan saya kelihatan lebih “baik”.

Sehinggalah saya bertemu dengan produk kesihatan semulajadi yang saya tau ada produk pencuci muka, krim pelembap muka dan suplemen untuk “membaiki” muka yang telah rosak.

Jom kita berkenalan dengan hero-hero saya ni :

ESP Shaklee - protein soya Non-GMO tanpa kolesterol yang membekalkan tenaga berpanjangan

 

 

 

 

 

 

 

Energizing Soy Protein (ESP) – Makanan tambahan protein pertama yang dicipta berasaskan kacang soya Non-GMO (tidak diubah secara genetik)

  • Mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia
  • Awet Muda – Membina sel, otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit dan kelenjar
  • Kulit – Meransang pembentukan semula kulit baru, mengembalikan tona kulit sekata
  • Agen anti-penuaan – Mengurangkan kedutan dan memudarkan kesan parut yang hodoh
  • Membaiki pigmentasi yang meyebabkan jeragat dan tona kulit tidak sekata

Sustained Released Vita C Plus Shaklee - anti-oksidan semulajadi yang berupaya menyalurkan Vitamin C secara berterusan

 

 

 

 

 

 

 

Sustained Release Vitamin C dengan ujian klinikal teknologi sains pembebasan berterusan secara semulajadi. Mampu kekal dalam plasma darah selama 24 jam dalam jurang masa setiap 5 jam.

  • Meransang pembentukan kolagen yang merupakan sebatian asas tisu-tisu kulit
  • Mampu mempertingkatkan keanjalan kulit dan menghalang otot menjadi lembik dan kendur
  • Mencantikkan dan mencerahkan kulit secara semulajadi dari dalam tanpa menipiskannya
  • Melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen pada kulit
  • Menyekat pembentukan pigmen yang menjadi penyebab utama
  • Menghapuskan radikal bebas sebelum ia menyerang dan merosakkan sel-sel tubuh kita

Vita E Complex Shaklee

 

 

 

 

 

 

 

Vitamin E Complex yang paling lengkap di pasaran. Diperbuat daripada minyak soya organik dan minyak biji gandum yang kaya dengan Vitamin E (alpha, beta, gamma dan delta)

  • Anti-penuaan – 1 kapsul vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan dan mengurangkan kedutan dan garis-garis halus di wajah
  • Memulihkan tekstur dan tona pada kulit muka, dada dan otot peha
  • Anti-oksidan yang kuat dan berkesan untuk mencegah kanser dan mengukuhkan sistem imun
  • Memperbaiki dan memudarkan kesan parut serta boleh dibuat sebagai masker yang disapu pada kulit bermasalah

B-Complex Shaklee - membantu menukarkan karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga

 

 

 

 

 

 

 

B-Complex – Mengandungi kesemua 8 komponen vitamin B termasuk asid folik dan biotin yang perlu diambil pada masa yang sama. Ia berperanan membekalkan tenaga kepada sel untuk menjalankan fungsi tubuh disamping melawan tekanan dan mengelakkan stress.

B-Complex sangat bagus untuk memastikan kesihatan fungsi saraf dan boleh meredakan sakit kepala yang menyebabkan kemurungan. Selalu stress boleh buat mood kelaut dan kulit cepat berkedut dan nampak lebih tua daripada usia tau!

Saya juga menggunakan Set Pencuci Muka Shaklee Enfuselle yang sangat mesra dan serasi dengan kulit saya yang sensitif ni. Bukan sembarangan produk ye boleh hinggap di pipi ai nih!

Moral of da story, untuk jadi cantik, mesti kena seimbang luar dan dalam. Bukan sekadar sendiri rasa diri cantik, tetapi juga kelihatan cantik di luar. Bukan setakat pakai barangan make-up berjenama, tetapi juga sihat dari dalam sel. Barulah cantik dan berkeyakinan tinggi. :)

Sebelum berpisah, moh layan video pengakuan kakak yang telah 7 menderita akibat salah pilih produk, tetapi berkat kesabarannya kini kulitnya bersih dan cantik.

Cara Elakkan Jerawat Di Muka Dengan Cepat Lepas 7 Tahun Terseksa! from iReach HD on Vimeo.

Nak atasi masalah kulit sensitif luar dan dalam?

Nak konsultasi eksklusif untuk set cantik luar dan dalam?

Simpan no ni : Nusaybah Anuwar 019-3832656

803 total views, 3 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation