SERONOKNYA BERHUJUNG MINGGU DENGAN PENCUCI ORGANIK SERBAGUNA UNTUK BERIBU-RIBU PEKERJAAN ISI RUMAH

Selalu kita rasa dan fikir tentang bahaya ketika di luar rumah kan?

Tapi sedar dan pernah terfikir tak kita yang di dalam rumah sendiri pun kita terlalu banyak terdedah dengan bahaya daripada penggunanan barangan pencuci atau detergen yang mengandungi pelbagai jenis bahan kimia merbahaya?

Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam tubuh kita melalui lapisan kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Ia juga boleh merengsakan hidung, kulit dan mata, merosakkan hati dan ginjal serta mengganggu sistem pernafasan.

Jangan tak tau ya, hari-hari cuci pinggan, basuh botol susu anak, sambil-sambil kita duk mencuci dan mengilatkan rumah tu.. sentuhan pada tangan dan hidung yang menghidu bau detergen atau bahan pencuci boleh mendatangkan mudarat kepada kesihatan tanpa kita sedar!

Basic – H membawa perbezaan dengan 3 kriteria : SELAMAT, BERKESAN dan MESRA ALAM

Berkepekatan tinggi sehingga boleh menghasilkan 48 gelen bancuhan pembersih daripada sebotol 16 oz pencuci serbaguna Basic-H yang telah dicairkan.

Dihasilkan daripada bahan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa dengan semua ciri-ciri berikut :

  • hypoallergenik
  • tidak bertoksik
  • bebas bahan kimia
  • PH yang seimbang
  • kepekatan berganda
  • lembut pada tangan
  • tanpa klorin atau pewangi
  • mesra alam

Dikenali sebagai cecair pencuci organik serbaguna, Basic- H sangat digemari kerana kemampuannya melangsaikan hampir kesemua kerja-kerja rumah dengan mudah dan berkesan.

Menghilangkan minyak dan gris yang degil

Basic-H meringankan kerja-kerja di dapur

Basic-H meringankan kerja-kerja di dapur

Membersihkan lantai sampai berkilat tanpa perlu dibilas

Basic-H sebagai agen pecncuci lantai yang gagah

Basic-H sebagai agen pecncuci lantai yang gagah

Menghilangkan karat, daki dan menyilaukan semula barang kemas

Basic-H sebagai pencuci yang mengilatkan semula barang kemas

Basic-H sebagai pencuci yang mengilatkan semula barang kemas

Membunuh serangga merayap seperti lipas, semut dan sebagainya

Basic-H sebagai penyembur yang menghapuskan serangga

Basic-H sebagai penyembur yang menghapuskan serangga

Mencuci kasut sekolah agar kembali putih bersih

Basic-H sebagai pencuci berkuasa menanggalkan kotoran pada kasut

Basic-H sebagai pencuci berkuasa menanggalkan kotoran pada kasut

Menanggalkan lemak dan kotoran pada botol dan puting susu

basic h sebagai pencuci botol susu

basic h sebagai pencuci botol susu

Banyak lagi sebenarnya.. boleh kata 1001 kegunaan lah!

testimoni basic h dan kolar baju

testimoni basic h dan kolar baju

Basic- H ni memang pelbagai fungsi tau. Nak titiskan dalam air dan basuh sayuran, buah atau kerang-kerangan yang berselut tu pun boleh. Memang mujarab sebab saya sendiri pernah cuba. :)

Lagi testimoni Basic-H selain membantu tugas mencuci dan membersih :

Anak demam campak dimandikan dengan Basic-H

Anak saya baru kena campak. Apa yang saya buat, mandikan dengan Basic-H dan sapu herbal blend. 2 hari sudah hilang!

testimoni anak demam dengan basic H

testimoni anak demam dengan basic H

Anak chicken pox dimandikan dengan Basic-H

Basic-H sangat-sangat membantu. Dah seminggu Khalisya kena chicken pox, hari-hari  mandikan dengan Basic-H dan sapu dengan MHB. Tido malam pun tak pernah merengek gatal-gatal kat poxnya tu. Alhamdulillah, genap 5 hari dah kering. Sangat-sangat cepat dan sangat-sangat membantu. Kawan-kawan sekolah yang kena dulu dari dia pun masih belum kering lagi poxnya. Basic H banyak membantu menceriakan kehidupan kami.

testimoni chicken pox basic H

testimoni chicken pox basic H

Kepala gatal rasa kutu merayap disyampu kan dengan Basic-H

Saya baca dalam blog-blog ada yang senaraikan kebaikan Basic-H. Salah satu fungsi boleh hilangkan kutu. So, semalam saya try. Memang kepala yang gatal semalam tu lega sangat. Kalau semalam terasa macam ada kutu merayap, hari ni dah takdek perasaan macam tu. Maybe konsep dia sama macam menghalau serangga tu laa… :) and still kena double check pencarian manual kat atas kepala hihihi.. hopefully berkesan… saya tak suka nak apply ubat kutu yang busuk tu. anak-anak pun tensen je kalau kena sapu ubat kutu.

testimoni kutu dengan basic H

testimoni kutu dengan basic H

Ini bukan overclaimed tau, sekadar perkongsian daripada pengalaman mereka terdahulu yang telah guna dan sangat berpuas hati.

Selalu petua orang dulu-dulu kata, kalau nak mencuci dan menyental rumah, guna je bahan-bahan semulajadi yang tak ada unsur-unsur klorin atau bahan kimia macam garam, cuka dan serbuk bikarbonat kan.

bahan pencuci semulajadi

Sekarang ni memang boleh sangat. Cuma dengan sebotol Basic-H, semua kerja rumah beres!

Set Get Clean Home Shaklee

Set Get Clean Home Shaklee

Tepuk dada, tanya hati. Nak guna bahan pencuci dengan bahan kimia atau yang semulajadi ? :)

Kalau rajin nak bancuh lemon, cuka dan serbuk soda hari-hari pun boleh jugaakkkk… :)

Pengedar sah Shaklee di seluruh Malaysia.

COD sekitar Kajang, Bangi, Cyberjaya dan Putrajaya.

Nusaybah Anuwar 019-3832656

999 total views, 2 views today

2 Thoughts on “SERONOKNYA BERHUJUNG MINGGU DENGAN PENCUCI ORGANIK SERBAGUNA UNTUK BERIBU-RIBU PEKERJAAN ISI RUMAH

  1. Pingback: CARA MUDAH MENYIMPAN SUSU IBU DENGAN BETUL | Life is a Story

  2. Pingback: TIPS MEMBERSIH PERALATAN DAPUR AGAR JAUH DARI JIN DAN BAKTERIA YANG KITA TAK NAMPAK | Life is a Story

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation