SELAMATKAH AIR MINUMAN KITA ?

Badan manusia secara puratanya terdiri daripada 70% air. la memainkan peranan penting di dalam kebanyakan fungsi badan seperti mengangkut nutrien dan menyingkirkan sisa kimia daripada badan. la juga diperlukan untuk fungsi penghadaman, penyerapan, peredaran dan perembesan serta memanfaatkan vitamin larut air. Air juga adalah faktor utama pengekalan suhu badan normal.

Air perlu diganti secara berterusan kerana kita kehilangan 250ml air setiap hari melalui proses pernafasan. Pakar pemakanan tidak dapat menetapkan jumlah air yang perlu diambil setiap hari kerana kuantitinya berbeza mengikut individu, cuaca dan aktiviti yang dilakukan. Keperluan air akan meningkat sekiranya kita menjalankan aktiviti lebih daripada satu jam di tengah panas ataupun kurang sejam dalam cuaca sejuk. Minum sekurang-kurangnya lapan gelas besar air (2-3 liter) setiap hari dapat memastikan kestabilan tahap air di dalam badan kita bagi mengekalkan kesihatan yang baik terus-menerus.

AIR MINUMAN BIO-AURA PENYEMBUHAN AL-KAUSAR-500x500

Kita mungkin dapat bertahan tanpa makanan selama beberapa minggu, tetapi tanpa air, kita hanya boleh hidup kurang seminggu. Air kosong adalah jenis yang terbaik diminum. Namun minuman lain seperti jus buah-buahan dan susu juga adalah sumber air yang baik. Makanan seperti sayur-sayuran dan buah-buahan segar juga merupakan sumber air yang sesuai. Minuman beralkohol, walaupun boleh mengurangkan haus, mengandungi unsur diuretik yang mengakibatkan badan kehilangan air. Malangnya, kita biasanya minum air sekadar menghilangkan rasa haus, tetapi tidak mencukupi untuk memulihkan jumlah air yang hilang.

Kesannya, kita akan mengalami pelbagai tanda dan simptom biasa seperti kehausan, nafas berbau, bibir merekah, kepanasan badan, sembelit, dehidrasi, pening, kurang daya tumpuan, keletihan di samping meningkatkan risiko jangkitan buah pinggang.

Meminum air yang penuh bahan-bahan cemar seperti lumpur, pasir dan batu halus, karat besi, bahan buangan industri, logam berat, racun rumpai, bakteria, virus, haloform dan pelbagai bahan kimia secara berterusan bukan sahaja berbahaya malah berisiko diserang penyakit kanser, menjadi mandul, mengalami tumbesaran abnormal, kepincangan sistem saraf serta kepincangan sistem metabolisme.

APAKAH YANG ADA DALAM AIR KITA ?

Bahan kimia yang boleh memudaratkan kesihatan anda sebenarnya boleh hadir dalam air minuman keluarga anda.

Logam berat, pencemaran industri, racun perosak-bahan cemar berbahaya ini boleh memasuki bekalan air kita dan mempunyai potensi untuk mewujudkan cabaran kesihatan jangka panjang. Menurut Amerika Syarikat, agensi perlindungan alam sekitar, air yang kita minum adalah bertanggungjawab sehingga 20% daripada sistem rawatan air negara telah melanggar akta air minum yg selamat dalam setiap lima tahun yg lalu..

APA SHAKLEE GET CLEAN WATER PITCHER ?

Get Clean Water adalah revolusioner baru-penapisan sistem water-filtration pitcher disahkan oleh Persatuan Kualiti Air (WQA) untuk mengurangkan sehingga 99% lead, serta berpuluh-puluh bahan pencemar lain yg boleh hadir dalam air anda yg mungkin berbahaya kpd kesihatan.

Multipatented Get Clean Water Pitcher menggunakan blok pepejal karbon utk menapis dan membersihkan air anda. Setiap penapis air bersih mengendalikan 80 gelen air, 2 kali ganda sebagai BRITA dan membeli 2, dan setiap penapis diperbuat daripada tempurung kelapa yg mampan karbon yg menggunakan proses zeroemission. Tambahan pula, ia adalah water-filtration pitcher pertama dengan sistem penapis karbon-blok yg boleh diisi semula, jadi kurang sisa akan ke tapak pelupusan. Bersih, air yg sihat dan planet yg lebih bersih, sihat?

MANFAAT :

  • Merupakan Sistem Penuras Jag Air Pertama yg menggunakan blok karbon yg boleh diisi semula dan yg paling penting, ia SELAMAT
  • Menyingkirkan kandungan plumbum dan bendasing lain
  • Dapat menghasilkan 303 air daripada setiap turasan

4648

 

Berminat nak cuba Water Pitcher yang bercirikan mobile features ini?

SMS/WhatsApp/Telegram :

Nusaybah Anuwar – 019.383.2656

 

1,391 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation