SEBAB-SEBAB KONKRIT SAYA YAKIN DAN SUKA MINUM ESP SHAKLEE WALAUPUN BANYAK KONTROVERSI

Kalau diselak sejarah multivitamin yang mula-mula sekali wujud, merangkap yang tertua di dunia, tentu sekali Vitalea berada di tangga teratas.

Namun, ramai yang masih tidak tahu bahawa Shaklee juga adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya.

Haaaa… hebat kan?

Terusss rasa nak sinsing lengan. Semangat betul nak cerita ni. hehehe..

protein soya terbaik dan pertama di dunia

Pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1960-an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi menjamin kesihatan dalam jangka panjang.

20% daripada struktur tubuh manusia terdiri daripada protein yang memainkan peranan penting dalam hampir kesemua proses biologi tubuh kita. Sebahagian besar sel-sel, otot dan tisu kita terdiri daripada asid amino yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dan hanya boleh diperolehi daripada pemakanan seharian.

Sedikit Tentang Protein

Seperti yang kita tahu, protein adalah suatu kelompok makronutrien yang terdiri daripada sekumpulan asid amino yang berfungsi sebagai blok binaan untuk kehidupan di mana tubuh kita dibangunkan oleh blok-blok binaan ini.

Protein ini merupakan makanan kepada sel di mana struktur asas badan manusia juga adalah terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ pula akan membentuk sistem.

Protein adalah bahan utama dalam pembentukkan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia termasuklah meransang fungsi psikologi. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit.

ESP Protein Soya Pertama dan Terbaik di Dunia

esp masa sahur

Peneman sahur saya sejak 2 tahun lalu sebagai ibu menyusu dan ibu mengandung yang mampu berpuasa penuh. Syukur dan Bangga Ofkos!

2 Perbezaan Utama ESP Shaklee dengan yang lain

Saya ni boleh bercerita dengan penuh yakin ni sebab saya sendiri memang pengguna dan dah rasa sendiri keunikan produk soya Shaklee yang memang lain daripada yang lain. Tak perlu sebut nama dan jenama sebab kita bukan nak condem produk orang. Kita cuma nak cerita apa yang kita ada.

Shaklee Menggunakan Protein Soya Bukan-GMO

Tidak diubah secara genetik.

Tidak juga dicucuk sebarang bahan kimia supaya lekas besar dan banyak jus.

Tidak ada unsur keuntungan semata-mata kerana prinsip Shaklee ialah Selamat, Semulajadi, Berkesan dan Mesra Alam. :)

Shaklee menggunakan proses pensijilan tersendiri yang dikenali Identity Preserved Program (IPP). Program ini adalah bagi memastikan kacang soya yang digunakan bebas daripada pendedahan dan pengubahsuaian genetik. Daripada benih sehingga penyimpanannya, anda boleh yakin dengan komitmen Shaklee dalam penggunaan ramuan-ramuan yang semulajadi dan berkualiti.

Cara pemprosesan yang rapi dan sangat mementingkan kualiti

Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk kontaminasi bersilang dengan bahan-bahan kimia yang digunakan dalam pemprosesan yang boleh menghasilkan campuran yang membahayakan kesihatan. Energizing Soy Protein dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavon genistin dan daidzin yang kritikal demi membekalkan anda dengan keseluruhan kebaikan soya.

Saya dah pernah share in details pasal soya Shaklee yang berkualiti ini di Ciri-ciri penting yang perlu dipastikan sebelum beli dan minum air soya

Kalau yang pernah rasa, memang akan cakap soya ni best, pure, halus dan asli.

Serbuknya halus dan berkualiti antarabangsa.

Cakap saja tak guna kan.

Jom kita tengok testimoni-testimoni mengagumkan semua peminat ESP ni.

TESTIMONI ESP 2016

TESTIMONI ESP JERAWAT

Teruja tak?

Meleleh air liur tak?

Heheheh.

Dapatkan canister ESP anda sekarang!

Pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia

COD sekitar Bangi, Kajang dan kawasan berhampiran.

Nusaybah Anuwar

019-3832656

2,106 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation