RAWATAN ALTERNATIF RESDUNG SEMBUH TANPA PCM DAN UBAT ALLERGI RHINITIS

Lagi kisah resdung.

Saya memang peghidap resdung tegar sejak zaman sekolah dulu. Tegar, bukan sebab suka sangat jadi orang resdung, tapi sebab dah terlalu lama tak sembuh-sembuh walaupun dan bermacam-macam jenis ubat dan rawatan yang saya buat.

“Resdung tak akan sembuh”.

Ada pernah saya dengar orang sebut. Kata mereka, resdung boleh dikawal dan tetap akan datang menyinggah apabila dipengaruhi oleh faktor-faktor persekitaran seperti cuaca, pemakanan dan sistem imun yang akan menyebabkan alahan.

Ada yang kata hama, ada pula yang kata wujudnya ulat resdung dalam lapisan kulit muka yang perlu dikeluarkan. Saya sendiri pernah mencuba pelbagai kaedah rawatan “mengasap” menggunakan kayu resdung dan kertas surat khabar yang digulung dan dicucuhkan api. Adeh!

Disebabkan banyak sangat fatwanya, saya pun ada dapatkan kepastian tentang ini daripada doktor dan mereka yang lebih pakar.

Resdung dari Sudut Perubatan

Dalam istilah perubatan, resdung dipanggil Allergic Rhinitis yang juga salah satu daripada masalah alahan/alergik. Ianya sama seperti penyakit eczema dan asma yang akan menyerang apabila pesakit terkena sesuatu yang menyebabkan dia alah padanya, sehingga timbul simptom-simptom yang berkaitan.

Antara simptom yang selalu dihadapi oleh pesakit resdung ialah hidung tersumbat, kerap bersin dan selsema serta selalu gatal-gatal hidung tidak kira waktu sehinggakan ada yang sudah menjadi tabiatnya untuk menggosok-gosok hidung walaupun di kala tidak gatal.

Pengalaman Sendiri

Bagi saya yang dah lama menghidap masalah alahan yang satu ini, resdung menyebabkan saya selalu sakit kepala dan mengalami migrain yang teruk.

Itu belum dikisahkan tentang pandangan dan tanggapan orang sekeliling yang melihat lagi. Sampaikan dah hilang rasa malu sebab rasa gatal di hidung, malah di seluruh kawasan muka ini bukanlah satu benda yang dibuat-buat.

Saya ada ceritakan dengan lanjut tentangnya di Entri INI

Testimoni Resdung

Mari Baca Testimoni seorang rakan saya yang juga mengalaminya.

Assalamualaikum W.B.T.. Saya Ayu Adyani Ab Rahman, berumur 33 tahun dan berasal dari Kota Bharu. Saya berkerja sebagai guru dan memiliki 3 orang anak. Saya ingin berkongsi pengalaman saya mengidap penyakit sinus, migrain dan gastrik di tahap kritikal.

Antara simptom yang saya hadapi ialah bersin yang berpanjangan, bengkak muka dan migrain yang teruk sehingga muntah-muntah. Saya juga kerap mengambil cuti sakit akibat daripada penyakit-penyakit ini. Saya telah mengidap penyakit ini sejak dari bangku sekolah lagi.

Untuk mengatasi masalah ini, saya kerap kali berjumpa dengan doktor, mengambil pain killer, PCM dan yang sewaktu dengannya. Saya juga pernah berjumpa dengan pakar neuro akibat masalah migrain yang teruk. Doktor memberi saya ubat-ubatan, pain killer dan ubat sinus pula perlu kerap diambil ketika sinus menyerang.

Saya mula mengenali Shaklee selepas kelahiran anak ketiga ketika hadir ke sebuah kelas nutrisi anjuran Shaklee. Pakar nutrisi dalam kelas telah menjelaskan serba sedikit tentang kepentingan mengambil supplemen tambahan Shaklee. Pulang dari kelas nutrisi, saya mula membuat kajian tentang Vivix, polifenol, resveratrol dan juga antioxidant.

Saya mula mengamalkan Vivix sejak kelas nutrisi tersebut dan mengambil sekurang-kurangnya 2 sudu sehari dan kadang-kadang lebih kerana rasanya yang enak. Antara produk Shaklee yang turut saya ambil ialah ESP, Vitalea, Garlic Complex, B-Complex, Omega Guard, Vita-C, Alfalfa, Ostematrix, Lecithin, Herblax, GLA Complex dan juga Vita-E.

Di awal pengambilan supplemen-supplemen ini, saya mengalami ‘healing crysis’ yang agak teruk seperti muka menjadi sembap, pening dan demam yang teruk selama seminggu. Setelah beberapa minggu, saya mula perasan jerawat batu mulai kecut, muka semakin OK, parut-parut semakin pudar dan tidak lagi didatangi selsema.

Kini setelah 2 tahun, Alhamdulillah saya tidak lagi didatangi sinus dan tiada lagi rekod MC akibat sinus. Migrain dan gastrik saya juga semakin berkurang dan bebas daripada pain killer dan PCM. Yeayy!! Dah dua tahun tak sentuh PCM. Saya masih lagi konsisten mengamalkan supplemen-supplemen ini dan sudah tidak terkira berapa bilangan Vivix yang telah saya ambil.

Pesanan saya kepada anda ialah jaga kesihatan sebaik mungkin dan berikhtiarlah dengan cara yang paling selamat. Amalkan makan supplemen sebelum datang penyakit yang tidak diundang. Saya sangat berpuas hati dan berazam untuk membantu mereka yang ada masalah sama dengan saya untuk mencuba ikhtiar dengan Vivix dan supplemen lain juga. Kesihatan adalah nikmat yang perlu disyukuri dan dijaga! Bila sihat apa yang kita lakukan akan menjadi lebih bererti dan cemerlang!

Terima kasih Allah kerana telah menemukan saya dengan produk hebat ini. TQ juga kepada pakar nutrisi yang memberi penerangan dan terima kasih juga kepada encik suami yang banyak memberi sokongan. Terima kasih buat ahli keluarga lain dan kawan-kawan. Lurve uollss.

Boleh juga tonton video siapa yang berkongsi. Lagi real, kan?!

Testimoni Visual

Resdung is real. Siapa yang dah rasa akan tahu betapa ia sungguh menyiksakan.

Ramai rupanya yang mengalami redung ni, cuma mereka sendiri pun dah penat melayan kaedah rawatan yang pelbagai tapi tak ada kesan yang diharapkan.

Rawatan yang paling utama bagi penghidap penyakit ini adalah mengelakkan diri daripada benda yang menyebabkan allergic rhinitis itu berlaku. Memang boleh ambil ubat dan memang ada ubatnya tetapi ia sesungguhnya bukanlah jalan penyelesaian melainkan sekadar pelenyap simptom sementara saja.

Dapatkan Set Vitamin Resdung pilihan anda hari ini!

Saya, bekas pesakit Resdung yang dah banyak sangat improve.

Pengedar sah Shaklee merangkap pengguna tegar sejak tahun 2012

COD sekitar Kajang, Bangi dan pengeposan ke seluruh Malaysia

Nusaybah Anuwar – 0193832656

1,043 total views, 3 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation