RAHSIA KENAPA OMEGA GUARD SHAKLEE TIDAK DIPERBUAT DARIPADA IKAN SALMON YANG TERKENAL DENGAN SEGALA KHASIAT MINYAK IKAN

Bila cakap pasal otak dan cerdik, sinonim sangat dikaitkan dengan minyak ikan atau fish oil kan?

Sebab apa?

Sebab kandungan omega-3 dalam minyak ikan itu yang dibuktikan sangat berkait rapat dengan perkembangan dan fungsi otak serta mata yang sihat.

Ada tu.. tak pernah tau pun apa pentingnya minyak ikan.

Oppss. yang kategori tu kena hadam entri ni habis-habis dulu okeh Kenapa omega-3 dan DHA penting

Yang biasa makan minyak ikan ni pulak, pernah tak terfikir kenapa minyak ikan jenama Shaklee tidak diperbuat daripada ikan salmon?

Saya tau, mesti ramai yang tertanya-tanya soalan ini kan kan?

Iyelah.. ikan salmon kan terkenal sebagai ikan yang berkhasiat dan kaya dengan sumber omega-3, DHA dan EPA kan. Cantik pulak tu warnanya pun. Peach kemerah jambuan gitu. Ikan mahal katanya kan.

Saya dulu pun fikir macamtu. Masa belum tahu. Siap terdetik dalam hari (dalam nada takboleh terima hakikat) ” tak Shaklee lah kalau tak guna sumber yang best-best macham nii..”

Haaa… yang terdetik benda yang sama nanti dulu!

Ada sebab konkrit kenapa minyak ikan terbaik yang diberi nama Omega Guard ini tidak menggunakan ikan salmon.

Ikan-ikan yang digunakan untuk penghasilannya ialah daripada ikan laut dalam yang berenang di dasar laut yang sejuk.

Logam berat seperti raksa, arsenik, kadmium, plumbum dan merkuri adalah antara bahan kimia yang terkandung di dalam air laut yang turut akan terkumpul pada tubuh ikan yang hidup di dalam air laut tersebut.

Lebih besar ikan, lebih tinggi kandungan toksik yang terkandung padanya. Seperti juga ikan kod. Lebih besar tubuh ikan, lebih besar juga saiz hatinya sehingga membolehkannya diekstrak menjadi minyak hati ikan. Lebih-lebih-lebih jauh merbahaya sebenarnya sebab hati itu sendiri adalah pusat pengumpulan toksik!

Di dalam tubuh manusia pula kesemua bahan kimia berbahaya ini akan menyebabkan kerosakan sel-sel saraf, bebanan toksik pada organ hati dan bolah jadi antara punca kepada kanser!

So, lepas ni kalau suka makan ikan tahap mana sekalipun, jangan suka sangat sebab ikan-ikan mahal dan cantik warna oren macam salmon tu pun sangat terdedah kepada bahaya pencemaran air laut dalam yang jadi tempat tumpahan minyak dan sisa toksik kapal-kapal besar.

Oleh sebab itulah ikan-ikan yang digunakan dalam pembuatan Omega Guard Shaklee hanyalah ikan-ikan kecil seperti :

?herrings
?sardins
?anchovies
?mackerel

Guna ikan kecil-kecil tapi banyak. Lebih rendah risiko pencemaran.

Betul kan?

Boleh faham kan?

Boleh hadam kan?

Oleh sebab itulah, sangat-sangat penting untuk pilih jenama minyak ikan. Bukan sekadar ikut-ikutan. Bukan setakat tiru-tiru orang buat.

Kena tengok dan paksa diri baca label pada botol vitamin kita dan anak-anak. Minyak ikan atau minyak hati ikan. Walaupun yang tak sama cuma satu perkataan, tapi SANGAT BANYAK BEZA TU!

Itu baru satu.. tang pemilihan ikan.

Minyak ikan Shaklee yang diberi nama Omega Guard ini mempunyai Gred Farmaseutikal dan melalui pelbagai proses penyulingan yang ketat bagi menapis kekotoran, bahan cemar dan logam berat yang boleh membahayakan kesihatan kita.

Minyak ikan yang dihasilkan bukan sahaja melalui double molecular distillation, malah triple molecular distillation. Orang Melayu kita kata pemeringkatan 3 kali. Alaa.. macam iklan minyak masak dalam TV tu…

Boleh baca lanjut tentang Proses pemeringkatan 3 kali minyak ikan Omega Guard Shaklee

Puas hati kan bila dapat jawapan yang kemah keming macam ni.

Itulah bezanya dan beruntungnya kalau kita dah kenal dengan jenama suplemen yang berprestij. Nak makan dan amalkan pun rasa yakin jee, tak ada was-was atau takut-takut dah.

Saya ni pun, bukan saja-saja galak nak cerita, tapi saya sangat bangga dan teruja nak share sebab saya tahu landmark study yang dipegang oleh Shaklee bukan benda main-main!

Makan suplemen mesti dengan ilmu, jangan sembarangan. Jangan semberono.

Kesihatan kita ni mahal harganya.

Sebab, landmark study dah buktikan secara saintifik bahawa mereka yang makan vitamin jenama lain lebih berisiko tinggi menghidap penyakit kronik jika dibandingkan dengan yang tak pernah ambil suplemen lansung!

Baca Juga : 5 sebab kenapa jenama syarikat vitamin penting sebelum boleh berani makan

Saya kongsi, awak pilih. Awak tanya, saya jawab.

Jangan salah pilih, nanti menyesal. :)

Penjual minyak ikan tanpa toksik

Pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia

COD sekitar Kajang, Bangi dan kawasan berhampiran

Nusaybah Anuwar 019-3832656

935 total views, 2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation