MULTIVITAMIN KUNYAH UNTUK ANAK-KANAK – VITALEA FOR CHILDREN SHAKLEE

Kejutan di tahun baru daripada Shaklee!

Sejak menyertai keluarga besar Shaklee lebih kurang setahun lebih yang lepas, saya sendiri pun belum pernah pegang botol vitamin kanak-kanak yang satu ni. Pada waktu itu, pengeluaran vitamin ini sedang dihentikan buat sementara.

Kenapa pengeluaran dihentikan dan kemudian dikeluarkan semula?

Seperti juga vitamin-vitamin Shaklee yang lain, pengeluran semula adalah untuk penambahbaikan sebagai menaiktaraf vitamin sedia ada dengan formula dan nutrien tambahan. Daripada 19 jenis vitamin dan mineral sedia ada, kini ia ditambah lagi dengan 14 vitamin dan mineral tambahan.

vitakids table

Contoh lain ialah Natural Vitamin E Complex Shaklee yang kembali dengan ekstrak biji anggur yang tinggi kandungan anti-oksidan polifenol yang 20 kali lebih baik daripada Vitamin E sahaja dan 50 kali lebih baik daripada Vitamin C. Yang terbaru ialah Shaklee Collagen Powder yang telah dihentikan pengeluaran sepanjang tahun 2015 ini untuk memberi laluan kepada “penaiktarafan” yang pasti menjanjikan kualiti yang lebih baik.

Kemunculan semula Vitalea for Children yang boleh dikunyah ini adalah berita baik buat ibu-ibu di luar yang inginkan yang terbaik buat anak-anaknya. Ada yang tak suka makan sayur, ada yang tak suka makan buah, ada pula yang tak suka makan nasi. Lebih parah lagi, ada juga yang cuma suka makan makanan ringan seperti makanan segera, gula-gula dan keropok yang diketahui tidak mempunyai khasiat buat mereka.

Adalah sangat penting untuk kita menyediakan makanan yang seimbang untuk anak-anak yang sedang melalui proses tumbesaran. Pemakanan yang sihat dan cukup dengan zat serta mineral dapat memberi tenaga yang diperlukan oleh setiap kanank-kanak dalam aktiviti yang dilakukan sehari-hari samada belajar, bermain atau meneroka persekitarannya.

Ia juga dapat memebantu memberi ketahanan pada tubuh badan mereka bagi mengelakkan jangkitan penyakit serta mempercepatkan penyembuhan luka. Tubuh badan yang sihat dan cergas menjamin perkembangan otak yang juga sihat dan cerdas.

Jom lihat apa yang anak-anak kita harus makan setiap hari untuk mendapatkan nutrien-nutrien yang diperlukan tubuh mereka :

cantaloupe

cantaloupe

Vitamin A (2,500 IU) = 1.5 cups of cantaloupe

orange juice

orange juice

Vitamin C (60 MG) = 6 oz of orange juice

milk

milk

Vitamin D (400 IU) = 3 (8 oz) glasses of milk

peanut butter

peanut butter

Vitamin E (30 IU) = 10 tablespoons of fortified peanut butter

cooked broccoli

cooked broccoli

Folic Acid (400 MCG) = 4 cups of cooked broccoli

cooked spinach

cooked spinach

Iron (6 MG) = 1.5 cups of cooked spinach

cooked brussel sprouts

cooked brussel sprouts

Magnesium (40 MG) = 6.5 cups of cooked brussels sprouts

cooked kidney beans

cooked kidney beans

Zinc (5 MG) = 3 cups of cooked kidney beans

Dan, anda harus tahu bahawa kesemua nutrien ini terkandung dalam tablet chewable vitalea for children Shaklee! :)

Keunikan Multivitamin/Multimineral untuk Kanak-Kanak Shaklee :

  • 100% kandungan vitamin C, D, E dan 8 vitamin B
  • 200 mg kandungan kalsium, magnesium, zink dan copper
  • Tanpa gluten – perasa anggur semulajadi yang sedap
  • Tanpa pewarna, perasa, atau bahan pengawet tiruan
  • Mengandungi pemanis semulajadi dengan Xylitol yang berupaya melindungi gigi dari kaviti

Sarapan yang tinggi kandungan gula dan lemak membuatkan aras tenaga dalam badan cepat menurun sedangkan aktiviti mental kanak-kanak memerlukan banyak tenaga. Kajian mendapati kandungan gula dan lemak yang tinggi boleh mengganggu keupayaan otak untuk memberi tumpuan, kebolehan mengingat dan belajar.

Selain membantu tumbesaran kanak-kanak, ia juga dapat mengurangkan faktor risiko penyakit kronik seperti kegemukan dan kolesterol yang tinggi dalam darah.

vitamin for kids

Gemuk-gemuk takpe… comel, montel, debot..

Betul ke bohong sebenarnya statement ini?

Kalau usianya di bawah 2 tahun dan hanya minum susu ibu, itu memang tak membimbangkan. kerana susu ibu sendiri adalah penyumbang terbesar yang berupaya mengelakkan obesiti dan penyakit kronik apabila anak-anak membesar kelak. Jangan tak tahu, kadar obesiti di kalangan kanak-kanak kini sangat mudah berlaku disebabkan diet pemakanan yang tidak sihat semenjak kecil lagi.

Selain insurans perubatan dan pendidikan, kesihatan juga adalah pelaburan yang paling penting dan bermanfaat untuk anak-anak kita. Malah ia sepatutnya diletakkan pada priotiti yang paling utama.

Mencegah semestinya adalah lebih baik daripada mengubati!

Dapatkan vitamin lengkap semulajadi untuk anak kesayangan anda segera :

vitalea for children

vitalea for children

Nusaybah Anuwar – 019.383.2656

1,872 total views, 1 views today

One Thought on “MULTIVITAMIN KUNYAH UNTUK ANAK-KANAK – VITALEA FOR CHILDREN SHAKLEE

  1. Pingback: cara mendidik anak agar tidak cerewet makan | Nasuha Vita Life

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation