MULAKAN TAHUN BARU DGN NUTRIEN YG BETUL

Eh..eh..meletopS lah Shaklee ni.. dah macam celebrity pulak masuk magazine segala..

Tahun baru, semua dengan azam baru.. nak kurus, nak kaya, termasuklah nak tamatkan zaman bujang – nak kahwin.. Ada tak yang azam baru nya nak kehidupan yang lebih sihat? Nak ubah lifestyle, tabiat pemakanan, bersenam?

Nak makan suplemen untuk top-up keperluan tubuh dan rasa lebih sihat ?

479471_468461843189944_1893990083_o

BAGAIMANA PEMILIHAN NUTRIEN YANG BETUL DAPAT MEMBANTU ?

Menggabungkan sumber protein sihat ke dalam diet

3640

Protein sangat penting bagi sesuatu diet yang sihat, tetapi protein daripada haiwan terkandung jumlah lemak tepu yang tinggi. Protein daripada sumber bukan dedaging seperti soya merupakan pilihan protein terbaik. Protein soya adalah sama dengan protein daripada ayam, daging, ikan mahupun pelbagai jenis telur. Protein soya membantu untuk membina dan mengekalkan sel-sel yang sihat seperti kulit, tulang, otot, rambut dan kuku. Beberapa kajian juga membuktikan yang protein soya mungkin boleh membantu masalah kesihatan anda dengan mengurangkan kolesterol LDL.

Vitamin B dan C

42874405

Vitamin B memainkan peranan penting dalam metabolisma tenaga yang meningkatkan tahap tenaga tubuh. Pengambilan asid folik (vitamin B9) yang mencukupi amat penting bagi menghalang urat saraf terganggu terutama bagi wanita yang merancang untuk hamil semasa konsepsi dan semasa 12 minggu kehamilan.

Vitamin C pula penting dalam meningkatkan sistem pertahanan tubuh dan dalam tulang yang sihat bagi menyokong gigi, gusi serta keseluruhan badan.

Tambah resveratrol dan polifenol

FotorNVL5

Kajian telah menemui yang penambahan resveratrol dan polyphenols ke dalam diet anda dapat membantu untuk menggalakkan penuaan secara sihat dan meningkatkan tahap tenaga.

Mulakan perubahan positif sebagai azam memperbaiki taraf kesihatan anda HARI INI!

Bertukar jenama boleh mengubah hidup ANDA!

#Shakleenaturalsandorganic

1,376 total views, 2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation