MINUMAN ISOTONIK TANPA BIKARBONAT

Ini alkisah story minggu sudah.
Masuk hari ke 7 encik abi demam.
Simptom demam kebah, demam kebah..
Cuti mkn lecithin. Turun 3 kilo..

Dah musim. Dkt bangi ni gejala demam denggi tengah menular.
Runsing bila pikir. Kerap jugak ada forging. Haritu maknah report, di kwsn Taska Iman Nasuha, haruslah sbb ada kes tuuu…

Kata Abi, (mengadu) dari petang khamis mula rasa seram sejuk. 
Jamah badan dan leher dia dah start suam2..
Esok hari, kite mintak cuti sbb nak jaga abi. Kasihan sungguh tengok.

Blood test done. Dua kali. Platlet tak pulak turun2.. tapi keep on muntah dan muntah. lagi dan lagi.. Sudahlah makan tak lalu, bila makan membuak2 keluar balik. Sampai ke hempedu gamaknya. Keluar yg kuning2 pahit2 tu..
Pantang masuk makanan. Kepala pening berpinar-pinar.
Lemah2 badan. Disebabkan makan tak lalu dan muntah berlarutan tu tenaga pun tak ada. Siap kuar statement “adoii, tak laratnya mcmni. asik ulang alik muntah. ibu pregnant ke ni?” Ehh..bolehh? Apakah?

Rumah kite-kite pun dah mcm kapal titanic. Cuma tak ada kate winslet, sbb dia kena kerja. Kena sedar diri. Annual Leave pun kena pinjam2. Leonardo DiCaprio je sorang2. Cukup dah buat “kapal” kami huru-hara..

Usaha si isteri yg solehah ni, tukang shake ESP utk make sure ada sesuatu masuk ke perut abi bucuk2.. Dia ni High protein. From Non-GMO Soy Bean. 
So kalo abi tak mkn pun tidaklah risau sgt. Kasi suap vitalea kat mulut biar ada 7 zat yg diperlukan tubuh. Solehah sgt kan..kann.. Usaha kita. Golongan kita-kita ni paling senang masuk syurga, paling bnyk di neraka jugak.

Wanita mudah untuk menikmati syurga yang Allah jadikan asalkan dirinya melakukan perkara-perkara yang membawa seseorang wanita kepada keselamatan dan kebahagiaan dunia dan akhirat.

Pertamanya  :  Hendaklah melaksanakan kewajipan agama.  Dalam sebuah hadis riwayat al-Bazaar, Rasulullah SAW bersabda (yang bermaksud) “Jika seseorang wanita solat lima waktu, berpuasa pada Ramadan dan taat kepada suaminya, nescaya ia akan masuk syurga”

Kedua pula, hendaklah seseorang wanita itu mentaati suami. Hal ini disebut dalam banyak hadis, antaranya hadis riwayat at-Tabarani, daripada Abdullah bin Salam bahawa Rasulullah SAW bersabda (yang bermaksud): “Sebaik-baik wanita adalah wanita yang menyenangkanmu jika kamu melihatnya, mentaatimu jika kau menyuruhnya dan dapat menjaga dirinya dan hartamu ketika engkau tidak bersamanya.

*Tazkirah sket. utk peringatan diri sendiri.

Bagi meneruskan kesolehaan (eh betul ke ada perkataan ni? belasah aje), 
Sebelum gi keje siap2 bancuhkan Performance Drink letak dlm peti kasi sejuk.
Bila minum nanti bulih feeling2 mcm 1001 Plus perasa oren. tapi bkn berkarbonat. bnyk gula tuh. tak bagus! Nak elak dehydrated.

Balik dari kerja. Abi mcm biase tanak makan. tapi ibu lapar.
Ajak pergi Suraya Sect.7.

Relevan nya. Minum PERFORMANCE DRINK SHAKLEE = TENAGA 

734 total views, 2 views today

RelatedPost

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation