MIMPI NGERI BERPANTANG BERTUKAR JADI REALITI INDAH HINGGA MAHU BERANAK SETAHUN SEKALI

stress

Berpantang sesuatu yang teruk dan menyiksakan?

Trauma mengenangkan kisah kelahiran yang tragis?

Serik melalui tempoh berpantang yang dirasakan begitu lama?

Ada yang taubat tak nak beranak lagi dah sebab tak sanggup nak menanggung betapa sakitnya bersalin dan tak tahan nak lalui sengsaranya berpantang…

Semua ini hanya orang perempuan yang tahu, yang rasa dan faham…

Yang lelaki hanya buat-buat tak tahu, part “buat” je yang diorang tahu…

Itu belum cerita tentang kisah alahan mengandung, komplikasi sepanjang 40 minggu membawa kandungan dan bertarung nyawa melahirkan zuriat lagi.

Betapa mulia dan tingginya pengorbanan kaum wanita yang harus dikenang dan dihargai. darjat kaum wanita yang harus disyukuri.

jadikan pengalaman berpantang sesuatu yang sangat indah untuk dikongsi

Persiapan sebelum bersalin seperti barangan bayi dan kelengkapan ibu dan bakal ibu semasa berpantang adalah sesuatu yang wajib ada dalam senarai keperluan yang harus disediakan.

Ada yang memilih untuk berpantang secara tradisional, ada yang memilih berpantang secara moden, dan ada pula yang memilih gabungan daripada kedua-duanya.

Ada juga yang lebih kesian, sebab tak tahu nak pilih kaedah berpantang yang bagaimana. Tambahan pula terpaksa berpantang sendirian tanpa ibu atau orang tua yang lebih berpengalaman sebagai “penjaga” ketika melalui tempoh berpantang.

Lambakan produk berupa set berpantang luaran dan dalaman yang terdapat di pasaran juga tidak selalunya membantu ibu-ibu memilih apa yang terbaik.

Rata-ratanya memilih set berpantang yang paling murah mengikut bajet yang masih  tinggal kerana hampir kesemua wang gaji dan simpanan habis digunakan untuk keperluan bayi yang bakal lahir.

Akhirnya… terdengarlah keluhan-keluhan seperti ini :

  • Tak serasi dengan set berpantang yang dibeli tetapi terpaksa beli sebab terpaksa dan terikut-ikut dengan cakap orang?
  • Tak tahan dengan bau herba dan akar kayu sampai jadi moody dengan bau badan sendiri?
  • Rimas dengan pilis dan param yang comot dan buat bersepah lantai rumah aje?
  • Tak boleh telan air akar kayu yang super pahit tapi seronok dengan amalan tradisi berpantang seperti pilis, param, tungku dan tangas?
  • Tak sanggup nak telan jamu tapi masih mahukan sentuhan “herba” tapi tak tahu samada ada produk yang sesuai?

Dahlah sakit dekat tempat kena jahit. Last-last apa pun tak makan. Terpaksa bertapa berjam-jam dalam toilet kerana sembelit setiap hari, perut jadi menggeleber dan berat bukan sahaja tak turun, malah makin bertambah.

Bukan itu saja, luka jahitan tak baik-baik, buasir semakin parah dan badan rasa lembik asyik nak pitam.

Kesudahannya kepala mula lah sakit 24 jam, meroyan, selalu marah-marah, emosi terganggu, susu badan tak keluar-keluar dan baby kerap menangis sebab lapar tak cukup susu.

Oh, sedih kan?

Sangat kesian kan?

Maka terperuk lah semua serbuk akar kayu dan pil-pil jamu dalam almari. Tunggu beranak lagi sekali pulak. Entah setahun, dua tahun, tiga tahun nak tunggu mengandung lagi. Entah masih boleh makan ke tidak. Yang pasti memang takkan makan dah lepas abis pantang. Ke tong sampah jugak lah jawabnya. Ini realiti.

Membazir dan buang duit saja!

Tambah teruk lagi, bila start masuk kerja balik kawan-kawan sepejabat kata “pregnant balik ke?” Oh tidak. Rasa nak lempang laju-laju je siapa yang tanya tu.

Memang sadis. Sudah jatuh ditimpa tangga.

Nanti! Jangan buntu dulu! Jangan nangis lagi!

Masih ada masa untuk membuat pilihan yang tepat sesuai dengan keinginan hati dan kemampuan kocek anda!

Setuju tak jika dikatakan masa berpantang adalah masa yang paling sesuai untuk memanjakan diri?

Dengan kata lain masa yang harus dimanfaatkan sebaik-baiknya untuk award diri sendiri atas kejayaan melalui fasa kehamilan dan kelahiran yang sememangnya amat mencabar.

Seronok tak jika ada produk yang boleh beri anda semua ini :

  • memberikan tenaga berpanjangan ketika dalam pantang
  • menyembuhkan luka dalaman dan luaran
  • mengatasi masalah sembelit
  • membekalkan zat dan nutrient secukupnya untuk tubuh ibu
  • melancarkan peredaran darah
  • proses pemulihan yang segera
  • mengecutkan Rahim dengan lebih cepat
  • mengurangkan lenguh-lenguh dan sakit pinggang
  • mengelakkan stress dan meroyan
  • membantu melancarkan penyusuan susu ibu

Apa yang menarik, ianya boleh terus diambil sebaik sahaja keluar dari labour room, sehinggalah fasa menyusukan bayi selepas habis tempoh berpantang. Tiada limit atau had tempoh pengambilan tertentu.

Boleh bertahan sehingga 2-3 bulan. Paling penting, tak perlu tunggu bayi “bebas” dari jaundis baru boleh makan.

Apa lagi yang seorang wanita yang bergelar ibu mahukan?

Best ke best?!

Bukan itu saja, malah ia sangat berbaloi dengan wang yang anda laburkan sehinga mahu beranak lagi dan lagi! :)

Bergembiralah ibu-ibu dan bakal ibu!

Jadikan tempoh berpantang satu momen indah yang akan selalu dikenang dan dinanti-nanti.

Jangan abaikan penjagaan kesihatan tubuh kita nan satu ini dan ketahui kepentingan berpantang selepas bersalin kepada ibu-ibu yang harus selalu menjadi hero di hati suami dan anak-anak.

Dapatkan Set Berpantang Moden yang semakin popular dan menjadi pilihan ibu-ibu masa kini. :)

Set Berpantang Premium Shaklee

 

PM/SMS/WhatsApp/Telegram :

Nusaybah Anuwar – 019.383.2656

1,494 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation