11 SEBAB YANG BUAT SHAKLEE BERBEZA, TIADA PRODUK SEUMPAMANYA

Ramai yang masih juga berkira-kira bab nak beli vitamin.

Dah ada yang murah, kenapa nak beli yang mahal?

Dah ada yang jual kat farmasi, kenapa nak beli jenama MLM ?

Oppsss…

Saya tak marah pun bab ni sebab hakikatnya memang ramai yang belum tau.

Eh, ada beza kaaa??

Ofcourse ADA.

Bayangkan :

1. Lebih 350 bahan cemar dan bendasing disaring untuk setiap bahan mentah botani baru.

2. Lebih 250 ujian racun serangga dibuat, melebihi ketetapan syarat United States Pharmacopeia *Ladang sebelah pakai pestisid or herbasid pun jirannya sekali yang tak bersalah kena rejek.

The U.S. Pharmacopeial Convention (USP) is a scientific nonprofit organization that sets standards for the identity, strength, quality, and purity of medicines, food ingredients, and dietary supplements manufactured, distributed and consumed worldwide. USP’s drug standards are enforceable in the United States by the Food and Drug Administration, and these standards are used in more than 140 countries.

Since its founding in 1820, USP has helped secure the quality of the American drug supply. Building on that legacy, USP today works with scientists, practitioners, and regulators of many nations to develop and revise standards that help protect public health worldwide.

3. Lebih 300 juta dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan produk.

4. Lebih 100 kertas saintifik, 90 daripadanya diterbitkan dalam terbitan penilaian sejawat.

5. Lebih 100, 000 ujian kualiti dilakukan setiap tahun untuk pastikan produk sentiasa tulen dan berkesan.

6. Tiada tambahan atau pengawet mahupun pemanis atau perasa tiruan. 100% semulajadi.

7. Produk Bebas gluten untuk sistem penghadaman dan usus yang lebih sihat, tanpa risiko alahan.

8. Produk Bebas GMO – dipantau dan disahkan melalui Program Pengekalan Identiti untuk pastikan dari biji benih hingga ke proses pengilangan ia kekal Bukan GMO.

9. Terbiodegrasi – Tanpa fosfat, nitrat atau borat yang boleh merosakkan persekitaran bumi.

10. Tidak melakukan ujian ke atas haiwan atau tikus makmal. Hanya diuji ke atas manusia.

11. Kualiti melangkaui organik – Berkesan, tulen dan selamat – jauh melangkaui piawaian industri.

Punnn ada orang tanya saya,

“Hei Saybah, apa yang buat ko suka sangat dengan Shaklee tu?”

Laaa… hang tak tau lagi ka?

Mai dekat ceq nak habaq mai.

Hadamkan SEBAB dan JAWAPAN ai ni :

Shaklee tak pakai testimoni beli.

Shaklee bukan jenama timbang kati.

Tapi…

Shaklee purely berasaskan Sains dan Inovasi.

3 produk terawal yang sampai hari ni ketiga-tiganya masih wujud, malah semakin banyak #shakleeeffect dan sentiasa meniti pembaharuan.

Mana tidak, lebih 100, 000 ujian kualiti dibuat setiap tahun hanya untuk pastikan produk yang dihasilkan tulen dan berkesan.

Oleh itu, usahlah risau. Produk Shaklee memang tak ada yang tiruan atau kes ditarik balik kelulusan KKM. Lagipun, gila susah kot nak duplicate.

1915

Vitalized Mineral – dulu dalam botol macam minyak urat tapi sekarang dah jadi tablet multivitamins. Masa sahur pagi tadi saya makan 2 biji, nama barunya Vitalea.

1960

Masih kekal dengan nama Basic-H (pembersih terbiodegrasi pertama yang bebas toksik) Multipurpose cleanser untuk 1001 fungsi. Inilah dia hero di dapur, tandas dan semua tugas mencuci saya.

1961

Instant Protein. Minuman soya yang paling banyak dilanda kontroversi, tapi paling ramai peminat sampai berkali-kali out of stock. Nama lain dia is #ESPViral.

Oh ya, salah satu ciri perniagaan yang patuh syariah ialah yang berlandaskan produk, bukannya plan marketing yang lukis-lukis orang lidi tu tau!

Itu belum campur bab konsultasi dan after sales service lagi.

It’s about quality.

Produk world class ni.

Atlit antarabangsa makan.

Angkasawan NASA bawak naik ke bulan.

Semua pun ada kajian okeh!

Cuba kalau kita sendiri?

Baru jual ayam golek kat Bazar Ramadhan pun dah mandi peluh jantan betina, kemain penat, basah ketiak sampai tahap customer mintak extra sos cicah pun kena caj. (Itupun ayamnya yang dicucuk antibiotik je)

Btw, semua 8 points padu kat atas tu bukan hanya bayangan tau, tapi kenyataan yang kami semua panggil #shakleedifference

Nusaybah Anuwar

-Hanya Percaya fakta bukan auta-

Life is a Story
Facebook: Nusaybah Anuwar
FB Page: i-Nutrisi / Tips Hamil Sihat dan Cantik
Shaklee ID: 932852
Emel: imanusaybah@gmail.com
Contact No: 019-3832656

“You’re the writer of your life”

 

253 total views, 3 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation