KULIT ROSAK AKIBAT SALAH PILIH PRODUK AKHIRNYA PULIH SEPENUHNYA TANPA RAWATAN STEROID ATAU LASER

Jerawat atau cela di bahagian muka boleh dikatakan perkara yang paling ditakuti oleh kaum wanita. Dalam banyak-banyak part tubuh badan, muka adalah yang paling penting. Yang lain-lain kalau ada parut ke, calar ke, tak berapa kisah sangat dah sebab tak nampak. Sebab kalau tengok dari jauh, memang tak jelas kelihatan.

Ada tu yang kulit muka kemain licin, putih melepak, tapi tangan kaki hitam berkeladak (dah macam iklan D’Herbs Terlajak Larissss pulak..hehehe)

terlajaklaris

Teringat saya pada seorang customer yang ambil ESP awal bulan baru ni. Dia juga ada ambil Vitamin E Complex. Masalahnya ialah jerawat yang  tak pernah kunjung surut. Jerawat lama dah surut, keluar lagi jerawat baru. Sebijik yang besar dekat muka dah kecut, timbul pulak berbiji-biji dekat belakang badan. Tu belum kira kesan parut yang dah kering tapi kehitam-hitaman. Memang hodoh dan buat rasa rendah diri.

Saya advice suruh dia ambil sebiji softgel Vitamin E, cucuk dan sapukan minyak vitamin E tu pada bekas jerawat dan parut di sekitar badan, tapi katanya tak kisah sangat, sebab mula lagi penting. Lagipun katanya sayang sebab vitamin E ni memang best. hehehe.. :)

Bercakap tentang customer saya yang sorang ni, dia ni ada masalah resdung yang agak teruk, tapi tak ambil serius dan tak pernah jumpa doktor.

Kalau tak pernah jumpa dan konsult dengan yang lebih pakar di bidang perubatan, macamana tahu teruk?

Melalui penceritaan beliau pada saya sebelum ni, setiap pagi dia akan rasa gatal-gatal yang kronik dekat sekitar muka dan sekeliling rongga serta saluran pernafasan (muka, hidung, tekak, mata) sampai tahap nak keluarkan kerongkong dan garu dengan berus gigi atau sikat. Apa yang lagi tak best ialah setiap kali tu jugak akan terhasil bunyi yang tak enak didengar. haikh..haikh..haikh.. ptuiii.. (selalunya bunyi je yang lebih, hasil atau kahak takde pun).

Flashback balik. Masa mula-mula start consume Shaklee dulu, dia ambil GLA dan Vitamin C. Satu lagi masalah dia selain resdung ialah period pain yang teruk setiap kali datang bulan. Sejak sekolah, memang asyik MC jek. Sakit yang kena bedrest sokmo-sokmo tu (dah macam orang preggy pulak).

Lebih kurang seminggu lepas makan vitamin yang saya cadangkan, dia mengadu keluar jerawat halus kemerahan yang sangat banyak di sekitar tubuhnya terutamanya di kawasan dada dan belakang badan.

Tapi saya minta dia banyak-banyak sabar, teruskan makan dan make sure pengambilan air cukup (sekurang-kurangnya 3 liter sehari). Dia memang seorang yang mendengar kata dan tidak mudah melenting. Mungkin jugak sebab umurnya yang masih muda dan dia hormatkan saya sebagai seorang yang lebih tua. :) Syukur, saya dianugerahkan customer yang sebegini.

Oh ya, customer saya ni student lagi tau. Tapi dia bagus, simpan duit elaun dan belanja kocek untuk beli vitamins. Sebab dia rasa tak best bila muka tak licin macam kawan-kawan seusianya yang lain. Sebab dia rasa malu nak berhadapan dengan orang. Al-maklumlah, student final year, presentation penuh calendar.

Saya pulak yang rasa teruja sangat nak share seorang lagi pengamal Shaklee yang dah rasa sendiri kehebatan vitamin Shaklee ni. Orang kata, gambar boleh menipu, kisah testimoni produk pun boleh reka dan edit sesuka hati sepertimana yang kita mahu.

Tapi ini saya datangkan Real testimoni daripada seorang wanita muda yang juga berdepan masalah kulit muka selama 7 tahun.

Cara Elakkan Jerawat Di Muka Dengan Cepat Lepas 7 Tahun Terseksa! from iReach HD on Vimeo.

Saya sendiri pernah jumpa tau Master Cik Nor Farizan Mazlan kita ni live masa di Kelas Marketing sebelum ni. Kulit dia memang cantik dan mulus. Memang tak sangka dulu kulitnya bermasalah macam dalam gambar yang dikongsi dalam video nih. Katanya akibat salah pilih produk yang ada bahan kimia.

Tapi sekarangggggg….

No wonder dia dengan senang-senang je dapat jual Energizing Soy Protein (ESP) sampai 100 tin sebulan. Hebat kan?!

Berbalik kepada customer saya yang juga merasai apa yang telah dilalui oleh model dalam video ni, dia sangat gembira dan berpuas hati dengan progress yang dia perolehi daripada pengambilan vitamin Shaklee.

Total vitamin yang dia ambil setakat ni adalah SR Vita-C Plus, Vita-E Complex, Alfalfa Complex, GLA Complex dan ESP. Jerawat nak kata banyak sangat tidaklah jugak, cuma sentiasa keluar tak kira masa.

Tengok, petanda masalah kesihatan yang puncanya dari dalam. Sebab tu saya guide dia untuk betulkan dalaman dulu. Kesian tau. Muda-muda lagi dah macam-macam penyakit. Macam tu jugaklah teruknya kita ni kalau tak hargai anugerah dan nikmat kesihatan yang Allah beri.

Alhamdulillah. Saya seronok dengan hasil yang dia dapat. Adalah dia whataspp pada saya tentang beza kesihatannya dulu dan kini, serta progress kulit dia yang dah banyak berubah gara-gara dah ter#shakleeeffect. :) Dia happy sebab setiap hari bangun pagi senang melawas, setiap bulan bila period menjelma dah tak payah miss class sebab dah tak sakit macam selalu dan gatal-gatal resdung pun dah hampir tiada!

Sangat istimewa tau perasaan bila kita dapat bantu dan gembirakan seseorang terutamanya berkaitan kesihatan. Perasannya susah nak digambarkan. Saya pun dah tak sabar ni. Nanti kita share gambar watak utama ni ye. Stay tune!

Ingin mencuba suplemen semulajadi untuk kesihatan dan kecantikan kulit dengan konsultasi terbaik?!

Hubungi saya : Nusaybah Anuwar 019-3832656

4,568 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation