KISAH BEKAM SI SUAMI

Bismillah…

Cerita bbrp ari lepas.. Sepulangnya dr opis, abi tunjuk ada 2-3 biji kesan bulat2 besar2 dkt blkg tengkuk.

bekamm

Respon saya,

“Eiy, gelinya abi. Gi wat bekam eh. Murah tak?”

“Haah, bolehlaa..satu cup 5 hengget”, kata abi

“Sakit tak?” Tiba2 rs teruja nak tau..

“Takla sangat, pedih tu yelaa..tp abi pnya drh sikit je, org tu kata selalunya kalo yg 1st time buat mmg darah kotor sgt bnyk & pekat sbb dia keluarkan toksin dulu.. (Tak dpt byg bila encik  husband yg bkn saje sepatutnya drh bnyk, tp kalo ikut size semua pun sepatutnya bnyk, tp buat statement mcmtu…hihihi)..

Waktu ni muka abi pun mcm tak puas ati sbb ade org tak pecaya ckp dia.. Laju2 abi sambung cerita lg “org yg wat bekam tu kata depends pd org jugak, tgk lifestyle, condition tubuh dan pemakanan. Abi pnya dia kata angin yg bnyk, bnyk gilaa..”

Sekian. Perbualan ringkas suami isteri yg dah dipendekkan. Kalau nak tau, husband sy ni mmg consume alfalfa dan lecithin Shaklee. Lama dah, sejak pasang niat nak kurus dulu..tp haruslah tak menjadi sbb jenis hangat2 tahi kuda kan..baru je suar nak longgar, azam yg berkobar tu dah pegi kelaut..suka hati aje mkn celup2, mentang2 tetiap bln stok mmg memanjang ade kan.. Tak apelah abi, sungguh pun tak kurus, abi jgk tak gemuk di mata ibu..janji sihat dan comel gitu!

Sambil2 wat kesimpulan, terfikir dan terbayang gmbr2 org wat bekam yg darah kotor warna smpai pekat kehitaman.. abi ni nak kata healthy sgt lifestyle nye idaklaa jgk.. I knoe my husband very2 well..

Tak sia2 saya suruh abi mkn raja segala tumbuhan ni. Kan dah kata alfalfa sgt bagus utk detoksifikasi. Berupaya menyahtoksin, membersihkan hati, darah dan usus, mengurangkan kolesterol serta boleh meneutralkan asid dlm tubuh juga.. So, no wonder org bekam tu ckp mcmtu.. Kalo tak, mmg ibu pun tak terpikir.. pnjg lebar kita cerita last month psl asal usul, salasilah dan cara proses tablet alfalfa yg mmg unik ini..signature product lah katakan..

Skrg offer harga tergolek sudah abis, tp kita sempat standby, seludup utk ready stok. So sapa2 yg mau buang toksin tp belum berkesempatan pergi berbekam, kita cuba cara yg lg mudah.. mai telan tablet alfalfa ni. Musnahkan toksin yg dah sekian lama selesa dlm tubuh kita. In sha Allah mujarab!

shaklee-alfalfa-f71d2

Jemput PM/SMS/WhatsApp kite : Saybah 019-3832656.

#sembangpetangselasa

#sbrnyabnyklgkesantptnjukkatumahlapulak

#shakleebest!

 

1,041 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation