KENAPA SHAKLEE TAKDE JUAL KAT FARMASI, TESCO, CARREFOUR, AEON BIG, ECONSAVE KENAPAAA???

Tersenyum baca mesej sorang kawan ni. Katanya aku baru terfikir, baru perasan yang Shaklee tak ada dijual bersepah-sepah kat luar.

Giant ke?

Tesco ke?

Carrefour ke?

Semua tak ada barang Shaklee.

Farmasi pun tak ada jugak. Tak kisahlah Guardian ke, Watson.

Cukuplah dulu 2 tu. Kira dah paling femes la tu kat Malaysia ni.

Kat farmasimaya.com memang ada. Usahlah risau. Dah masuk tahun ketiga pun usianya. :)

Ada jugak saya pernah terdengar orang bersembang katanya,

Aku tahu Shaklee tu bagus sebab selalu dengar orang sebut-sebut tapi yang peliknya tu kenapa tak ada jual dekat farmasi. Dah jenuh aku cari”

Boleh dikatakan jugak yang memang susah sebenarnya nak cari produk Shaklee ni ye?

Hermmm… mungkin sebab tu jugalah masih ramai lagi yang tak kenal vitamin Shaklee (walaupun ada landmark study) Siap ada yang kata, “do i care?” Sama jek kot vitamin jenama apa pun.

Tapi. Yeke sama?

Sedih ahkak tau. padahal inilah ciri yang paling penting sebagai ciri-ciri jenama vitamin pilihan selain status HALAL dan Pengesahan KKM.

Baca : Apa itu Landmark Study?

Sempatlah jugak hakak merekod live video hari minggu yang lepas untuk korang semua. Siap copy masuk sini tau!

Mungkin awak yang tengah baca entri ni pun sama jugak kan? Jenuh mencari Shaklee kat luar sana tapi tak jumpa-jumpa. Sebab tu awak jumpa blog saya ni. :)

Yesza. Memang betul.

Yang sebenarnya sesiapa pun layak berjual produk Shaklee sebaik sahaja dia mendaftar keahlian sebab hanya itulah saja lesen yang diperlukan untuk melayakkan diri sebagai pengedar.

Tapi, bukan calang-calang orang yang boleh bertahan lama dalam bidang ini. Untuk berjual Shaklee dengan ilmu dan mampu pula memberikan konsultasi tentang vitamins seperti yang anda harapkan.

Tapi sebelum tu, saya nak buat statement yang dalam kegawatan ekonomi sekarang ni kita wajib untuk sihat.

Dengan kos sara hidup yang tengah mencanak naik, kita tak mampu untuk sakit sebab kos sakit juga terlalu tinggi. Kita wajib sihat untuk bekerja mencari nafkah untuk diri sendiri dan mereka-mereka yang kita sayang.

Setuju?

Itu jugak salah satu sebab anda yang tengah membaca ni sanggup cari produk Shaklee di farmasi dan pasaraya kan?

Oleh sebab itu jugalah doktor Forest C. Shaklee, seorang medical doktor, yang juga seorang saintis, mengambil inisiatif sebagai penemu yang mencipta vitamin pertama di dunia pada tahun 1915. Multivitamin tertua ini dinamakan vitalised mineral, singkatan kepada perkataan VITA-MIN yang kita gunakan hari ini.

Selepas melakukan ujian demi ujian klinikal terhadap keselamatan dan keberkesanan produk selama 40 tahun, Dr Shaklee sekali lagi merupakan entreprenuer pertama yang mencipta konsep multi level marketing, MLM pada tahun 1956, untuk memberi reward kepada pengguna Shaklee yang berkongsi kebaikan tentang produk Shaklee.

Haaaa.. inilah jawapannya yang dinanti-nanti!

Produk Shaklee tidak dijual di farmasi sebab hak eksklusif penjualan telah diberikan kepada semua pengedar-pengedar Shaklee yang sah :)

Pihak syarikat Shaklee Corporation memperkenalkan platform MLM sebagai kaedah penyebaran produk yang hanya boleh diedarkan melalui Independent Distributor (pengedar bebas).

Ye MLM.

Tapi bukan malam je kami jual, sepanjang siang – pagi – tengahari – petang – malam – 24 jam memang kami ada je sebab most of us guna medium online :)

Kenapa? Apa bezanya?

Matlamat Shaklee sejak ditubuhkan adalah untuk menghasilkan produk berkualiti dan semula jadi yang menyokong kesihatan alam sejagat – melalui sebuah syarikat yang fokusnya pada produk makanan kesihatan dan kediaman yang sihat.

Baca Juga : Apa Kata Pakar Tentang Shaklee ini Akan Buat Anda Teruja dan Hanya Ingin Makan Vitamin Jenama Shaklee

Para pengedar sah yang berdaftar dengan Shaklee pula diterapkan untuk memberi pengetahuan tentang kepentingan nutrisi dan alam sekitar yang sihat kepada orang sekeliling – Changing brands can change your life.

Oleh itu rewards atau penghargaan diberikan khusus kepada pengedarnya yang juga pengguna setia yang berkongsi tentang produk Shaklee kepada orang lain.

Best kan?

Sebab tu saya suka ulang berkali-kali bahawa barangsiapa yang memang dah makan vitamin Shaklee, tapi tak jadi ahli atau tak berkongsi kebaikan Shaklee dengan orang lain, dia rugi besar!

Baca Lagi : Cara Mudah Untuk Menjadi Ahli merangkap Pengedar Bebas Shaklee yang Boleh Jana Income Masyuk

Eksklusif kan?

Mestilah. Bukan bancuh belakang rumah punya ni. Ada pakar dan saintis bertauliah tau!

Sebab ini jugalah Shaklee tak ada model atau duta atau artis yang dibayar untuk tujuan promosi.

Kami pengguna dan kami jugalah yang membuat promosi jualan. Kami tak penat, malah kami suka dan rasa sangat berbaloi kerana insentif yang diberikan sangat lumayan dan terbukti dapat dijadikan sumber pendapatan utama. :)

jutawan Shaklee

Shaklee bukan produk retail yang orang biasa beli as Touch and Go tetapi once dah terjebak dengan produk Shaklee (walaupun hanya sebagai consumer), kami mahu ia dijadikan amalan dan sebahagian daripada corak gaya hidup sihat.

Ingat, suplemen bukan ubat.

Orang sakit yang ambil suplemen adalah untuk mengurangkan kebergantungan kepada ubat.

Suplemen untuk orang sihat dan orang sakit kena makan ubat untuk sembuh. Kalau anda tak sakit, sekaranglah masanya untuk muka makan vitamins sebab kesannya akan nampak dalam jangka panjang.

Nak beli Shaklee dan dapat konsultasi best daripada ahkak?

Jangan buang masa tau fikir-fikir dah!

Cari saya segera supaya anda tak menyesal lebih lama lagi. :)

Pengedar sah Shaklee untuk makan sendiri dan menjalankan bisnes.

COD sekitar Kajang, Bangi dan pengeposan ke seluruh Malaysia.

Hubungi Nusaybah Anuwar 019-3832656

1,393 total views, 4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation