KELAS ANJURAN IREACH FAMILY, GROUP SUPPORT SHAKLEE YANG PALING BEST DAN TOP DI MALAYSIA

Tuntutlah ilmu walau sampai ke negeri China.

ecewah.

Lama dah kot pepatah ni. Sampai sekarang pun orang masih gunapakai lagi sebab sangat relevan.

Ilmu ada di mana-mana, kita kena usaha untuk penuhkan diri dengan ilmu sekalipun jauh merentas benua. Gitu.

Kalini nak cerita pasal kelas anjuran ireah Family yang saya hadiri. Kelas ni memang wowww!

Sebelum saya pergi lebih jauh dan membebel lagi panjang, korang tahu tak apa itu ireach?

Ramai sebenarnya yang tanya dekat saya soalan ni.

Apa tu iReach?

Pertubuhan atau persatuan apakah?

Aku kaya?
Aku berjaya capai sesuatu?

iReach – 1 group besar yang menghimpunkan kami sid-sid (Shaklee Independent Distributor) pro di bwh naungan akachan Lyna Noh dan suaminya yang takpernah lokek dengan sharing, sentiasa berusaha merangka plan-plan terbaik untuk kami.

Pernah dengar kan kalau kita nak berjaya kena selalu bercampur dan bergaul dengan mereka yang sama-sama menggalas misi seperti kita. Kena rajin mengorek rahsia dan bergabung dengan mereka yang mempunyai matlamat sama seperti kita.

Seperti sebatang lidi dan segenggam lidi. Mana satu yang lebih mudah dipatahkan?

Ok, kelas ASB yang saya berkesempatan pergi ni memang ohsem.

Kelas santai-santai, tapi agenda dia hebat-hebat. Sambil disajikan dengan pemandangan indah anak-anak berlari dan bersuka-ria dengan rakan sebaya mereka.

Betullah bisnes Shaklee ni family oriented. Rugi pulak rasa tak bawak anak-anak. Memang boleh sangat dan dibenarkan untuk bergentel dengan anak masa kelas tapi ibu nak fokus kekdahnya.

Content dalam kelas punn.. fuh memang padat. Macam faham-faham je apa yang peserta nak tanya. Semua dah ada lengkap dalam slides.

Tak dinafikan, banyak persoalan yang berlegar di fikiran bila nak start berniaga ni. Antara yang selalu ditanya (sekalipun dalam hati) ialah :

  • “Saya dah ada produk nak bisnes, tapi taktau cara nak edarkan”
  • “Barang nak jual dah ready tapi macamana nak mulakan”
  • “Saya ni 1st time nak menjual. Apa nak kena buat dulu?”
  • “Saya ni takpernah lagi jadi bisneswoman, apa pantang-larangnya?”
  • “Ada tak tips mujarab yang boleh apply supaya orang suka beli dengan kita?”

Haaaa.. bagi saya sendiri pun memang inilah dia yang duk mengasak dalam benak masa mula-mula terfikir nak jebakkan diri dalam perniagaan dulu. (sebelum decide nak bisnes shakelee).

Pucuk dicita, ulam mendatang. Bila dapat tau ada kelas yang bakal cover semua tu memang saya tak lepaskan peluang untuk hadirkan diri.

Inilah antara topik yang kami belajar dalam kelas kembara ASB. ASB tu stand for Aku Sayang Bini. Hehehe. Nama saja pun dah comel kan? Kelas yang dikelolakan oleh para suami yang dulu takmau amik port dengan kegiatan isteri masing-masing tapi akhirnya bertukar jadi supporter bini yang paling fanatik..

Kami diajar cara buat marketing, tips berblogging dan rahsia menawan hati pelanggan yang ada sebahagiannya kita selalu rasa remeh dan tak ambil peduli. Paling best, semua yang dikongsi dalam kelas adalah pengalaman real masing-masing sepanjang perjuangan dalam shakeli.

Antara lain yang best ialah :

  • cara menulis di blog yang boleh tarik pembaca datang
  • skrip menawan hati pelanggan
  • contoh iklan yang efektif

Siap ada slot ala-ala LDK macamana nak mengalirkan aura-aura positif lagi.

Syiok sangat!

Berlainan dengan kelas yang saya ada share sebelum ni pasal bengkel-bengkel anjuran Shaklee, iReach pun ada anjurkan kelas untuk ahli-ahli nya tau. Kelas-kelas yang kalau kita ambil di luar bayarannya bukan murah. Bukan setakat ada, malah terlalu banyak kelas yang disediakan untuk kami. Cuma bezanya kita nak pergi dengan tidak je. Itu belum ambil kira kelas-kelas online lagi. Betul-betul bisnes di hujung jari.

Nak tau apa lagi yang ada dalam iReach kena lah join kami. Memang berbaloi-baloi dan confirm takkan menyesal punya.

kelas-anjuran-ireach-family

Saya mencari mereka yang ingin mencari sumber pendapatan atau menambah pendapatan sampingan dengan Shaklee.

Pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia

COD sekitar Bangi, Kajang dan kawasan berhampiran.

Shaklee business leader

Nusaybah Anuwar 019-3832656

495 total views, 1 views today

One Thought on “KELAS ANJURAN IREACH FAMILY, GROUP SUPPORT SHAKLEE YANG PALING BEST DAN TOP DI MALAYSIA

  1. Yeah. iReach is the BEST! HiHi
    Zainul recently posted…Kenapa Perlu Berniaga Walaupun Dah Seronok Sangat Bekerja?My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation