KEAHLIAN SHAKLEE

Alhamdulillah…

Kini kesedaran menjalani kehidupan yang lebih sihat telah menjadi satu fenomena di Malaysia. Fenomna ini telah menular ibarat suatu wabak apabila lebih semakin telah memilih Shaklee sebagai jenama yang dipercayai berbanding suplemen-suplemen lain yang terdapat di pasaran tempatan.

Shaklee adalah merupakan satu jenama yang telah lama terkenal di US. Di Malaysia, Shaklee telah mula bertapak sejak tahun 1993 lagi dan kini ia telah bertahan lebih dari 20 tahun. Tak perlu ragu-ragu untuk menggunakannya kerana ia semestinya HALAL. http://www.shaklee.com.my/bm/news.asp. Jadi, gunakanlah Shaklee sebagai produk kesihatan anda tanpa was-was. :)

Q : Bagaimana untuk menjadi Ahli Shaklee ?

A : Terdapat 2 kaedah mudah untuk bersama-sama kami bagi menganggotai Shaklee. Anda pilih :

1. Bayar yuran  pendaftaran hanya dengan serendah RM65 RM68.90 (termasuk caj  6% GST bermula 1 April 2015) Atau dengan tambahan +RM 10 untuk kos postage sekiranya anda ingin menikmati servis penghantaran Starter Kit terus ke pintu rumah anda! Anda akan dibekalkan dengan Business Kit yang mengandungi business manual, katalog dan buku panduan produk sebagai permulaan.

ATAU

2. Dapatkan keahlian PERCUMA dengan jumlah pembelian produk Shaklee bernilai 200 points UV dalam satu resit (anggaran lebih kurang RM660) dan nikmati pelbagai ganjaran menarik (worth RM65). Kemudian di bulan berikutnya secara automatik anda layak menerima CASH BONUS bernilai RM31 ( jumlah CASH BONUS akan lebih tinggi jika nilai point UV anda semakin tinggi).

Wah..tak sangka.. Rupanya sangat mudah kan?

Antara persoalan lain yang sering berlegar di minda mereka-mereka yang ingin menjadi Ahli Shaklee :

Q : Adakah saya perlu maintain point tertentu selepas menjadi Ahli Shaklee  untuk mengekalkan keahlian?

A : Tidak perlu! Pendaftaran RM 65 RM 68.90 tersebut adalah berstatus kekal seumur hidup.

Ada juga diantara mereka yang risau apabila dah daftar jadi ahli nanti, kena maintain point setiap bulan, kalau tidak tempoh keahlian akan luput. Ini yang membuatkan ramai yang takut-takut nak bertukar daripada pengguna Shaklee kepada ahli Shaklee yang berdaftar (kami panggil SID – Shaklee Independent Distributor), walhal setakat nak guna untuk makan sendiri sahaja pun! Jika anda hanya makan untuk diri sendiri dan tidak berminat untuk berbisnes, anda sama sekali tidak perlu risau untuk mencapai minimum point. Sekali lagi, tiada masalah. Teorinya juga sangat senang dan mudah difahami. Jika anda inginkan CASH BONUS dari Shaklee, maka anda perlu pastikan ada minimum point dicapai setiap bulan. Manakala, sekiranya anda tidak mempunyai perancangan bisnes, anda juga boleh bertindak kreatif dengan membuat pengumpulan order dengan ibu-bapa, saudara mara atau rakan-rakan ofis dengan menikmati penjimatan harga sehingga 25% diskaun. Di akhirnya, anda masih juga layak mendapat bonus sebusuk RM31 walaupun tidak aktif bershaklee. Mudah dan sangat berbaloi-baloi kan? :)

Tetapi AWAS, sudah terlalu ramai yang menyesal kerana lambat bermula dan kebanyakan master-masters Shaklee kesemuanya bermula dengan hanya makan produk, berpuas hati dan terus berjinak-jinak dengan bisnes yang sangat mudah dan mampu dicapai hanya melalui perkongsian ini. Produk yang baik akan mampu berdiri sendiri. Kita tak perlu nak proses barang, tak perlu nak cari pemborong, tak perlu nak cari peruncit, tak perlu nak bina kedai segala…

Q : Jadi, apakah kelebihan sebenar menjadi Ahli Shaklee ni?

A :  Ohh.. Ada banyak yang kami tawarkan pada anda. Saya senaraikan serba-sedikit di sini :

1. Anda dapat beli produk Shaklee pada harga ahli ( diskaun up to 25% dari Retail price)

2. Jika berjaya kumpul minimum point akan dapat CASH BONUS 5%-21% – ini yang dikatakan cash back.

3. Boleh merasa CAR BONUS & CONVENTION TRIP SHAKLEE – secara PERCUMA!

4. Berpeluang menjalankan bisnes Shaklee secara online/offline dan di bantu oleh Mentor yang super duper hebat!

5. Anda juga akan dibantu oleh saya untuk belajar selok-belok dan tips perniagaan Shaklee, Do and Don’ts dalam Shaklee bergantung kepada apa yang anda ingin tahu, ingin capai dan target anda dalam Shaklee.

6. Akan di masukkan ke dalam Kumpulan Rahsia Group Jutawan (Secret Group) di Facebook yang di terajui oleh Master Lyna Noh seorang mentor yang sangat luar biasa yang kini menjana income 6 angka. Dalam kumpulan ini anda boleh bertanyakan apa juga soalan berkenaan produk, masalah, teknik jualan mahupun persoalan berkenaan masalah pelanggan. Ahli kumpulan ini sangat-sangat membantu dalam menyelesaikan permasalahan ahli kumpulan yang lain atas dorongan ingin berjaya bersama-sama. Kelebihannya, anda tak perlu meluangkan masa khas atau menghidupkan enjin kereta untuk ke destinasi dan turut sama dalam perbincangan. Anda boleh sertai perbincangan yang dianjurkan melalui perkongsian di Secret Group atau teknik Webinar yang sungguh cost effective! WebEx bersama support engineer di pejabat, Webinar bersama mentor bisnes di rumah. Wow, terasa sangat seiring dengan kemajuan teknologi! Kini, semuanya hanya di hujung jari. :)

7. Penekanan Amalan Rohani. Selain diajar teknik pemasaran Internet, anda juga akan dididik tentang kepentingan amalan-amalan rohani. Amalan-amalan asas seperti doa, istighfar, selawat dan zikir amat dititik beratkan agar hati sentiasa suci dan segala usaha kita beroleh keberkatan. Hanya dengan hati yang dekat kepada Allah dan diri yang sentiasa pasrah dengan ketentuan Allah juga lah yang membuatkan kita tak lupa bersyukur sehingga dibuka pelbagai pintu rezeki yang tidak disangka-sangka. Ini yang sering ditanam oleh Mommy Lyna kepada anak buahnya,  Inilah MAGIK yang Allah janjikan. Memohon dan berharaplah padaNya. Zakat jangan lupa! Harta tidak akan kurang dengan bersedekah.

Impian saya ialah ingin mambantu lebih ramai insan di luar sana untuk mendapatkan taraf kesihatan yang baik serta menjana pasif income setiap bulan samada secara full time atau hanya part time dengan SHAKLEE. Sudah ramai yang membuktikan bahawa SHAKLEE mampu memberikan pendapatan lebih lumayan berbanding majikan anda.

Masih belum terlambat untuk anda sertai saya dan rakan-rakan dalam Kumpulan ELIT kami. Kini bisnes Shaklee bertambah mudah kerana semuanya dihujung jari. Internet adalah medium terbaik untuk berbisnes di masa kini. Jangan sia-siakan bil smart phone dan teknologi tanpa wayar anda dengan perkara-perkara tidak berfaedah, membuang masa dan tidak menguntungkan. AYUH KITA BERMULA!

540_293_resize_20130901_39d9647d59547f359017003266bc70f4_jpeg

 

#PENULIS

1,153 total views, 1 views today