KACANG DAN IKAN YANG BUAT SAYA DAPAT 3 IN ONE DENGAN SHAKLEE

Minuman tenaga

Tujuan utama saya minum ESP adalah untuk sumber protein. Untuk tenaga harimau. Tapi yang betina la kan. Saya suka minuman soya, tapi kebanyakan soya kat pasaran BUKAN non-gmo. Itu yg buat saya berfikir-fikir, bila rasa terliur nak beli soya sejuk dekat kiosk or petrol pam sekarang nih..telan air liur jelahh.. Nak beli takut abi marah (alasan)..terbayang-bayang canister ESP kat umah.. rindu pulak rasanya.. (Ini poyo!)

Dulu masa mula-mula start minum memang rasa loya jugak. Dah memang tekak anti produk tenusu lah katakan..raw soya pun tak terkecuali.. So, saya mix dengan apa-apa jus yang ada. Kita yang buat dia. Suka hatilah nak campur dengan apa pun.. Janji JANGAN bancuh dengan air panas, nanti rosak nutrien dalam dia.

Sekarang tak lagi, dah lama-lama, bila dah sebati dengan tekak, saya minum dengan collagen pulak.hehehe. Saya suka minum sejuk-sejuk, guna air peti. Sedap! Bulan berganti bulan, terasa seluar makin longgar. Jeans pun sama. Kena sepit dengan baby pin tu. Nasib baik ada..iman punya..sori dikk.. Yang terbaru, pagi ni sampai ofis kena tegur dengan opismate, “akak tengak awak ni makin hari makin halus la dik”.. ️ Tersipu-sipu malu tuan punya badan.. Susah nak jawab. Masalahnya kita ni bukanlah pengamal diet ekstrim pun.. Hermm..

Orang kata itu bonus. Orang kata, bukan saya kata. Pakej. Buat ini, dapat itu sekali tanpa caj tambahan. Beli itu, percuma yang lain lain.. Bukan ke best gitu?

Tak paham? Contoh. Suara sedap, merdu. Tu dah cukup dah. Zaman sekarang ni, jadi retis ada tone suara rare sikit je dah boleh tempah sebiji banglo untuk mak kat kampung dah. Tapi kalo muka pulak lawa mcm siti nurhaliza, (cantik ke siti nurhaliza?) itu dah kira bonus. Extra. Value added. Ganjaran tambahan..tapi again, tanpa caj tambahan walopun impaknya berganda ganda.. Tapi tamau la jadi artis ye, itu contoh aje.. Yang senang adik2 paham.. Kan banyak lagi pekerjaan lain..jadi Shaklee Independent Distributor pun baguih..tengah-tengah bulan ade cashback..best tuuu..hehehe..selingan jap.. ️

Dgn ESP ni mcm2 ada tau..
Dan yang paling best benefit kedua tu tanpa modal lebih atau tambahan wang.. Yelah, niat nak kekalkan tenaga selama bergelar mak menyusu tapi dapat kuruskan badan sekali.. Iye..serius..betul kurus sampai lebih ringan daripada zaman anak dara pulak.

Sape tak mau? Sape tak suka?

Ok stop! Cukup Saybah. Baik baik..

Sebenarnya sekarang bukann nak cerita pasal ESP, tapi pasal artis Shaklee of da month. artis Shaklee bulan ini.. Hall of Fame Shaklee memang manjang tukar model..montlhy base.. YES.. Year End Sale.. Disember promo yang baekkk punya…

Shaklee Omega Guard.

Haa yang ni pun satu lagi. Bikin panas..
Mula-mula dulu masa kenal si Dia ni, niat nya start makan sebab duk tengk orang sibuk2 cakap pasal anak cerdik, anak pintar..minyak ikan.. EPA, ALA, DHA, Gangliosida segala.. So, kita pun amiklah jugak.. Apa saja yang org lain makan, kita pun naak jugak..anak pertama lah katakan.. Cuma susu je takleh go.. Sebab tu la saya pengamal tegar ostematrix shaklee.. Cinta pertama saya.. ️

Perasaan masa makan omega guard?

Tak susah pun, nganga and telan ajelah.. Hanyir bau ikan? Erm..takdelah pulak. Tak sempat nak bau sebab terus masuk mulut.. Masa tu pun dah masuk 3rd trimester..kata pujangga better late than never.. Kismis dan kurma tetap saya makan juga..nnt orang kata abaikan makanan sunnah pulak, kan.. Bukan apa, bila sumber nya berbeda-beda..maka nya zat dan nutrien pun sudah tentu berbeda jugak.. Tak ada salah mengamalkan apa jua makanan tambahan asalkan yang boleh bersikap baik utk tubuh kita kan..yang boleh bagi benefit pada kesihatan kita..kan?

Berbalik pada salasilah kisah mengambil omega tadi..untuk hasilkan anak bijak pandai tadi, saya terperasan sesuatu.. Output nya bkn saja dpt si kenit yg comel (ini perasan), malah cerdik! Dan..badan pun jadi ringan tiba-tiba? Aikk..tiba-tiba? Ishh..takkan lah? Apa kaitan anak cerdik dgn berat badan pulak?

Sebab selain fungsi untuk perkembangan otak bayi, DHA dan EPA dalam minyak ikan juga berperanan untuk menyingkir lemak2 jahat yang tak diperlukan tubuh..

Complicated?
Ok gini..berat jadi berkurang sebab cik Omega ni berupaya mengemulsi lemak-lemak kita. means dia bekerja memecah lemak-lemak terkumpul tu untuk disingkirkan.. Asid lemak tak tepu omega-3 terbukti meningkatkan kadar metabolisma tubuh dan membantu pembakaran lemak.

Dan yang lagi best, ia baik utk kolestrol jugak..untuk jantung dan kesihatan pari-paru.. Selain itu, imun anak juga makin meningkat.. Iman Nasuha dah sangat-sangat jarang sakit. Tipulah kalau tak sakit lansung, anak-anak bawah umur 2 tahun..mesti akan ditimpa demam, batuk, selsema. Biasa lah tu. Nak built antibodi tubuh.. Tambah pulak iman nasuha duduk di taska. Demam-demam biasa tu ada, cuma tidaklah berlanjutan lama..

Again, value added yang Shaklee offer..ohsem! I love it!

Apa yg Best tentang Shaklee Omega Guard:

  • Memelihara fungsi sendi (arthritis), gout, radang sendi
  • Mencegah insomnia – EPA dan DHA menstabilkan emosi
  • Membantu perkembangan kesihatan mental (kemurungan, tekanan, kebimbangan, autism, schizophrenia)
  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok
  • Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
  • Membantu perkembangan memori anak – DHA nutrien utama otak, sistem saraf dan retina
  • Meningkatkan sistem imun
  • Menyihatkan paru-paru

Wahh banyaknyaaa benefit..

Hubungi saya untuk penjimatan maksimum !

Pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia

COD sekitar Kajang, Bangi dan kawasan berhampiran.

Nusaybah 019-3832656

 

577 total views, 2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation