JALAN-JALAN PUTRAJAYA

IMG_109308771753150Ini backdate entry. Sepatut post hari ahad lps tp tak sempat.. bz bebeno gayenye.

Mengumumkan.. Shaklee Safari Pasta Soup.. Mangkuk ketiga utk hari ini.. Masa 8 bln stars.pasta, setahun alphabet.pasta. sekarang safari.pasta pulakk..

 

Nmpk tak di situ? Improvement? Ha yelahh..ibu pun kena sentiasa improve cooking skills utk tackle anak tekak kamu kan Iman Nasuha? Picky eater? Laahhh sangat. Calit durian pun kamu mintak nak lagi.. malaysian sangat!

Minat sungguh dia dgn pasta. Masaklah versi apa pun.tp yg paling dia suka sup pasta lah..buh kentang, karot, isi ayam skit & pecahkan telur sebiji. Kalo ade sayur mahal skit, taruk brokoli pun dia suka.

Iman nasuha mmg mudah bab2 mkn ni, kakak2 kat taska pun akui yg dia sgt berselera mkn..kat sekolah selalu jd yg paling last selesai makan, siap bergolek tersungkur merajuk bila nak mintak tambah tp dah sold out. Memang hebakkk..clap clap.  Tp kdg2 tu kena lah pelbagaikan menu, sbb dia ni jenis cpt jemu, mcm anak2 org lain jgk..

Harini ada lebih 40 ekor dia dah mkn..Boleh tahan besar2 jgk setiap sekeping..senang nak suap..1 ekor, 1 sudu..setiap kali nak suap kena sebut dulu apa nama binatang..br nganga luas mulut dia. Gajah, harimau, singa, dinosaur pun agaknya ada dlm tu.. nasib lah ada maksu aisyah anuwa sanggup melayan dia seharian..hihihi…

Shaklee Omega Guard, Organic Olive Oil, Virgin Coconut Oil & Homemade Chicken Stock adalah antara yg wajib ada utk siapkan makanan anak dara sy ni.. kejap aje dah boleh siap. walopun resepi biasa2 aje tp dah buat sy cukup puas hati sbb dpt memasak utk dia..

Di usia 16 bulan ini.. iman nasuha selalu buat ibu & abi rasa hidup ini sungguh bermakna walau kadangkala perangai suka menggelupur tiap kali ada org usik kepunyaan kamu dan kuat menjerit bila takut, ada org kejar dan kamu rasa tak sempat nak lari.. sesungguhnya, ibu benar2 bahagia, anak..

Tak ada yg lebih menggembirakan melainkan bila dpt lihat kamu membesar dgn sihat & gembira sayang….

20140105_094901

1,165 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation