CINTA PERTAMAKU, OH OSTEMATRIX !

#Throwback Memories June 2012

Alkisah maka tersebutlah kisah…

Dah 3 hari..

kelmarin..

semalam..

hari ni..

berturut-turut setiap malam.. kaki krem. simpul mengkarung kata orang tua..

kadang-kadang sampai tahap keluar airmata menangis. tegang semua urat kaki. memang sakit! sakit sangat!

Kurang kalsium? memang.. Susu?

Minum sekali sehari aje. sepatut 2 gelas sehari semalam baru cukup dos. itu belum kira berapa scoop yang sepatutnya minum lagi.. hehehe..memang kes mengelat!

Bila orang Anmum call (tak tau dari mana dapat no saya diorang ni pun), apalagi selalu kena jawab tipu-tipu. kalau tak panjang lebar pulak leter dia.

Puan sepatut begitu, begini..bla..bla..

sekarang jadualnya minum sebelum tidur sebab kalsium diserap dengan baik semasa tidur dan dapat membantu tidur lebih lena..

so sebelum tidur, abi bancuh segelas anmum maternal choc flavour suam-suam kasi bakal ibu ni minum sambil tutup hidung.. itupun semua sebab abi.. bkn tak fikir baby tapi sebab memang tak boleh tolerate betul pasal yang satu ni..serius loya!

kalau bukan abi yang bancuh, memang kirim salam.. terima kasih abi!

tiba time checkup, mengadu dengan dokter sakit kaki, pinggang, betis segala dia cakap tak cukup kalsium. kasi tambah calcium lactate. makan jimat-jimat 2 biji sebelum tido..tapi ohh..masih tak cukup…

Sehinggalah pada suatu hari, sembang santai dengan mak.. dia bawakan kalsium tablet Ostematrix yang very easy to swallow walaupun sekali telan 4 bijik!

dan beberapa hari lepas tu dah tak rasa lagi krem macam yg sebelum² ni.. memang serik!

sekarang pulak dah sampai rasa rindu nak encik abi urut-urut manja betis tengah malam macam dulu-dulu.. dah sampai tak pernah sakit pulak dah aishhh…

saya juga pernah terbuat-buat menjerit krem padahal sengaja nak abi picit sebab rasa diri ni sangat disayangi gitu! kalau takde krem, memang tak merasa nak nak dipicit kan? hehehe… ampun abi! ibu memang gedik!

OH OSTEMATRIX.. SAYA SUKA..SAYA SUKA..

MEI

1493210_10151891171981938_831685251_n

 Hello heloo saya untuk bekalan kalsium yang cukup sepanjang kehamilan anda!

Nusaybah Anuwar – 019.383.2656

981 total views, 1 views today

One Thought on “CINTA PERTAMAKU, OH OSTEMATRIX !

  1. Pingback: BENGKEL NUTRISI SHAKLEE - PENUTUP TAHUN 2014 : Nasuha Vita Life

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation