TIPS TRAVEL GAYA ORANG MELAYU UNTUK KENANGAN PERCUTIAN TARAF 5 BINTANG

tips travel

Pagi-pagi sunyi, sejuk ni teringin pulak nak relax and recharge dengan keluarga besar Anuwa’s Clan. Sambil-sambil tengok gambar kawan-kawan yang Continue Reading →

194 total views, 1 views today

TIPS MEMBERSIH PERALATAN DAPUR AGAR JAUH DARI JIN DAN BAKTERIA YANG KITA TAK NAMPAK

kebersihan papan pemotong

Semua yang jadi isteri dan ibu mahukan rumah yang sentiasa kemas, bersih dan tersusun rapi. Saya juga macam tu. Tak Continue Reading →

1,758 total views, 1 views today

KHASIAT BAWANG BERTUKAR TOKSIK JIKA DIBIAR SEMALAMAN – FAKTA ATAU MITOS?!

kebersihan papan pemotong

Macam yang dah ramai tahu samada di kalangan family atau rakan terdekat, saya memang sangat suka memasak. Bagi saya memasak Continue Reading →

3,786 total views, 15 views today

11 PETUA MENGATASI MASALAH BENGKAK SUSU

daun kobis dikatakan boleh membantu melegakan kesakitan dengan melekapkan kelopaknya pada payuadara yang sedang mengalami kesakitan akibat bengkak susu

Menjadi seorang ibu buat pertama kali adalah momen yang sangat indah dan seringkali menjadi ingatan yang sukar dilupakan. Ia semestinya Continue Reading →

1,540 total views, 4 views today

TIPS KURUS DAN SIHAT DENGAN PLAN DIET CIPTAAN SENDIRI

sarapan pagi boleh turunkan berat badan

  Kes 1 : Dengan ketinggian 154cm dan berat 80kg, saya dikategorikan sebagai “terlampau gemuk”. Selulit terlalu banyak dan perut Continue Reading →

1,826 total views, 5 views today

9 TIPS DIDIK ANAK MAKAN DENGAN SIHAT

Vitalea for kids mengandungi kesemua nutrien lengkap yang diperlukan oleh kanak-kanak

Berikutan dengan selera makan kakak Nasuha yang semakin berganda-ganda sejak kebelakangan ni, saya nak kongsi sikit cerita, tips dan pengalaman. Continue Reading →

1,481 total views, 1 views today

CARA MENGENAL DAN MEMILIH PELAM HARUM MANIS ORIGINAL ELAK DITIPU HIDUP-HIDUP OLEH PENJUAL

perbezaan harum manis ori dan fake

Seminggu dua ni, ramai kawan-kawan yang bercerita tentang buah mangga harum manis yang kemunculannya bermusim, hanya setahun sekali.¬†Musim harum manis Continue Reading →

9,965 total views, 14 views today

5 TIPS ELAK KERAP MENGUNYAH RAHSIA MUDAH TURUN BERAT BADAN

junkfoodsvshealthyfoods

Ramai daripada kita yang ingin sekali sentiasa kelihatan kurus, namun ramai juga yang menyangka tiada masalah untuk makan apa sahaja Continue Reading →

745 total views, no views today

6 TIPS MEMERAH SUSU DI SEKOLAH

Kerjaya sebagai ibu adalah jawatan seumur hidup. Tarikh luputnya pula hanya apabila roh dicabut daripada badan. Turun temurun sejak di Continue Reading →

1,805 total views, 1 views today

HOMEMADE KUAH ROJAK YANG SUPER SEDAP DAN OHSEM

homemade kuah rojak sedap

Sejak dah ada anak dua ni (baru anak dua), saya selalu terkocoh-kocoh dengan rutin sehari-hari. Nak manjakan diri sendiri pun Continue Reading →

160,030 total views, 115 views today