RESEPI SHELL OUT HOMEMADE ISTIMEWA KAKNGAH UNTUK FAMILY TERSAYANG

resepi shell out sedap dan senang

Dah lama kakngah tak kongsi resepi kat sini kan? Rindu pulak rasanya. Kebetulan hujung minggu ni adik bongsu kesayangan balik Continue Reading →

3,657 total views, 10 views today

SAMBAL HITAM MARBELES AIRTANGAN ORANG SELANGOR BUAT HADIAH HARIJADI MAMA

resepi sambal hitam senang

Haaaa.. tacing tak tajuk entry? Hahaha.. sebab masa tengah gigih bersilat kat dapur, mama call.. lepas tu tetiba macam teringat… Continue Reading →

3,567 total views, 51 views today

RESEPI SIZZLING YEE MEE SEDAP DAN RINGKAS BUAT MAKAN MALAM SEKELUARGA

sizzling yee mee

Yee Mee. Nama macam Chinese Food, padahal jenis mee je. Tak kisah lah bangsa or kaum apa pun nak makan Continue Reading →

249 total views, 7 views today

15 RESEPI MUDAH ESP SHAKLEE YANG MESTI DICUBA

esp-resipi

ESP Shaklee adalah minuman protein berasaskan soya organik yang sangat terkenal di kalangan penggemar soya termasuklah pengedar-pengedar Shaklee yang rata-rata Continue Reading →

1,593 total views, no views today

RESEPI MEE HAILAM KAKNGAH KEGEMARAN 9 BERADIK

resepi mee hailam sedap dan senang

Saya ni, memang dari kecik suka sangat dengan masakan berunsurkan mee. Tak kiralah mee kurus ke, mee gemok ke, mee Continue Reading →

4,132 total views, 1 views today

RESEPI 10 MINIT UDANG GORENG KUNYIT YANG SIMPLE

resepi sayur buncis goreng bersama udang

Cakap pasal resepi udang, saya akan teringatkan kakak ipar nan seorang yang suka sangat makan seafood. Dia dan suami kalau Continue Reading →

33,025 total views, 5 views today

RESEPI SOTONG MASAK ASAM KEGEMARAN SEISI KELUARGA

resepi sotong masak asam

            Selalunya kalau teringin nak makan lauk sotong, rasa jem dekat kepala sebab resepinya takde Continue Reading →

18,441 total views, 16 views today

RESEPI SUP LOBAK PUTIH, MILKBOOSTER KEGEMARAN SAYA

resepi sup lobak putih untuk hidangan berpantang

Lobak putih ni adalah salah satu daripada sayuran yang memang akan jadi pilihan setiap kali berpantang. Eh, nanti dulu. Kali Continue Reading →

48,014 total views, 53 views today

TIPS MEMASAK SAMBAL TUMIS YANG SEDAP HINGGA MENJILAT JARI

resepi sambal udang sedap

Setiap kali bila tekak rasa teringin nak makan sambal tumis, mesti terbayang kampungku yang indah permai dengan dikelilingi kehijauan sawah Continue Reading →

45,029 total views, 31 views today

SAMBAL SARDIN SEDAP SAMPAI BEREBUT MAKAN ADIK-BERADIK

menu sardin sambal yang super sedap dan senang dimasak

Harini kita share resepi lagi. Resepi warisan turun termurun daripada mama, yang kami adik beradik suka sangat dan selalu rindu Continue Reading →

38,190 total views, no views today

BILA KAKNGAH BERTANDING MASAK MEE REBUS DAN CHEF ZUBIR RASA

20150225_214015

Baru-baru ini kecoh dan huru hara di bandar Cyberjaya gara-gara satu kumpulan budak-budak kenit dan genit yang berani masuk bertanding Continue Reading →

7,189 total views, 1 views today

HOMEMADE KUAH ROJAK YANG SUPER SEDAP DAN OHSEM

homemade kuah rojak sedap

Sejak dah ada anak dua ni (baru anak dua), saya selalu terkocoh-kocoh dengan rutin sehari-hari. Nak manjakan diri sendiri pun Continue Reading →

156,443 total views, 88 views today

KONGSI RESEPI MEE KARI SEDAP ALA NYONYA KAPITAN

20141122_195733

Memasak bagi saya adalah satu terapi yg paling menenangkan. Pertama semasa memasak. Kedua selepas selesai tugas memasak. Ketiga semasa melihat Continue Reading →

4,060 total views, 5 views today

CEKODOK PISANG MEALSHAKES SEDAP

cekodok pisang

#backdated entry Petang-petang hujan begini syoknya dpt layan cucur ke, cekodok ke, fritters pun sodap. Sejak-sejak fenomena resepi yg bertaburan Continue Reading →

909 total views, no views today

DAGING MASAK HITAM ALA DENDENG

daging hitam dendeng sedap gila

Ini entri lama.. dari blog lama juge.. tp disebabkan nak repeat balik menu ni di hari raya yang bakal menjelang, Continue Reading →

3,737 total views, 1 views today

Post Navigation