ALFALFA SHAKLEE

ALFALFA SHAKLEE

Merupakan formula SHAKLEE SIGNATURE yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr.Forest C Shaklee pada tahun 1950 an.

Diperbuat daripada tanaman alfalfa (medicago sativa) secara organik di California yg bebas daripada pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. 

Dikenali juga sebagai Raja Segala Tumbuhan. Medicago Sativa memiliki gred yg paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk kematangan mutlak. Daun alfalfa dari shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa yg telah matang kaya dengan klorofil. 

Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yg terkandung di dalamnya. Manakala bahagian yg lain tidak penting dilupuskan. Kemudian, daun-daun yg telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses ini dijalankan di bawah pengawasan dan kawalan Shaklee yg sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandung 300 mg alfalfa.

KEBAIKAN – MANFAAT UTAMA

 Tumbuhan yg sangat kaya dgn pelbagai nutrisi.
Alfalfa telah digunakan oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun dan telah dikenalpasti sebagai makanan yg paling kaya dgn pelbagai nutrisi dan zat galian. Ia membekalkan nutrisi yg mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayur-sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 
10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yg menyamai segelas susu. 

  • Mencuci hati, darah dan usus
  • Melawan alahan
  • Baik utk perubahan patologi di dalam usus dan perut
  • Menyingkirkan lemak dan kolesterol
  • Melawan tumor
  • Melegakan keletihan
  • Mencegah dan merawat athritis

Cadangan Pengambilan
Untuk kesihatan berpanjangan – Diambil 2 kali sehari(maksimum 10 biji sehari) 

Larutkan 10 biji alfalfa di dalam air, campurkan 3 biji Shaklee Peppermint-Ginger dan jus buah-buahan atau jus pekat untuk rasa yg lebih enak. Ia baik utk sistem usus dan perut. Sesuai utk diminum bila-bila masa. 

Untuk mencuci usus dan detoksifikasi – mencuci darah, melawan kanser:
3-4 kali sehari, (maksimum 10 biji sehari) diambil dgn air kosong.  

  

1,366 total views, 2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation