ADA APA DENGAN SET MENGANDUNG SHAKLEE? KALAU TAK MENGANDUNG PUN BOLEH MAKAN KE?

Petang semalam saya dapat WhatsApp message daripada seorang bakal ibu muda yang bertanyakan tentang pengambilan Vivix untuk wanita mengandung.

Buat kesekian kali, seorang lagi penghidap floaters yang tampil bagi mencari penyelesaian masalah bintik hitam yang mengganggu penglihatannya. Tergerak hati nak ambil suplemen Shaklee sebab katanya dah banyak testimoni yang dia dengar tentang produk ni.

Floaters adalah tompok-tompok kehitaman yang menyebabkan penglihatan kita mengalami gangguan. Ianya terjadi secara semulajadi apabila vitreous gel yang mengisi bebola mata kita mula mengental/menyusut seiring dengan pertambahan usia sehingga membentuk gumpalan. Saya ada kongsikan kisah seorang customer terdahulu yang ibunya mengalami masalah floaters, akhirnya sembuh tanpa memerlukan pembedahan.

Puan ini mempunyai masalah rabun dan silau yang agak teruk, ditambah pula dengan isu floaters yang semakin memburukkan keadaan. Katanya lagi, mujur dia terjumpa blog saya, walaopun dia rasa dah agak lewat. Oh, tidaklah.. yang paling penting kesedaran tentang kesihatan tu dah ada..

Hermm.. apa yang menjadi masalah ialah Puan tersebut hamil 2 bulan. Vivix dan carotromax kaya dengan anti-oksidan. Anti-oksidan yang terlalu tinggi tidak sesuai untuk ibu mengandung dan boleh membahayakan kandungan.

Long story cut short.

Saya pun tidak berhajat untuk membuat Puan ini tambah runsing dengan keadaannya. So kita ubah topik. Saya ucap tahniah dan kata padanya pregnant mom kena happy-happy selalu, tak boleh stress, nanti baby lahir muka berkerut. hehehe..

Advice saya ialah supaya beliau fokuskan pada kehamilan terlebih dahulu sebelum berfikir panjang tentang masalah floaters tu. Lepas bersalin nanti kita makan Vivix dan Caroromax ya Puan, bagus tau untuk mempercepatkan pemulihan ibu dalam pantang. :)

Serba-sedikit tentang 6 vitamin best dalam Set Kehamilan Shaklee :

Vitalea Multivitamin Shaklee - multivitamin lengkap dengan 28 vitamin dan mineral penting membantu pembentukan sel darah dan mengekalkan kesihatan optimum

1. Vitalea (multivitamin dengan zat besi) – dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin dan mineral penting untuk membantu pertumbuhan janin dan menyediakan nutrisi yang mencukupi untuk kesihatan ibu yang sangat memerlukan zat tambahan

ESP Shaklee - protein soya Non-GMO tanpa kolesterol yang membekalkan tenaga berpanjangan

2. ESP – lengkap dengan asid amino, membekalkan tenaga berpanjangan, mengenyangkan dan membantu menahan rasa lapar

Sustained Released Vita C Plus Shaklee - anti-oksidan semulajadi yang berupaya menyalurkan Vitamin C secara berterusan

3. Vita-C Plus – Direka dengan teknolgi pembebasan masa yang membantu menyalurkan manfaat vitamin C secara berterusan

B-Complex Shaklee - membantu menukarkan karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga

4. B-Complex – Menawarkan vitamin B yang lengkap dengan 8 jenis vitamin B termasuk asid folik yang penting untuk mengelak kecacatan bayi

Ostematrix Calcium Shaklee - membekalkan kalsium yang lengkap dengan magnesium dan Vitamin D yang membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang kuat

5. Ostematrix (kalsium) – Lebih daripada sekadar kalsium yang membantu dalam pembentukan tulang dan gigi

Omega Guard Shaklee - kaya dengan EPA dan DHA yang berfungsi menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata

6. Omega Guard – Khasiat Omega-3 DHA dan EPA mampu mengurangkan keradangan dan menggalakkan fungsi mata dan otak secara optimum

Tersenyum Puan ni (smile emoticons) bila saya explain pasal set kehamilan yang kebetulan promosinya masih disambung bulan ni. Rezeki..rezeki.. Yang buat beliau tambah teruja ialah bila diberitahu yang set ni boleh bertahan selama 3-4 bulan. Wow!

Yang mana dah tau memang setuju yang setiap botol vitamin Shaklee ni kandungannya boleh digunakan selama beberapa bulan (melainkan jika ada penyakit tertentu yang memerlukan dos tambahan). Kemain bersemangat saya duk cerita kat dia pengalaman sendiri makan set ni sampaikan tersengih-sengih depan handphone..

Set Mengandung Shaklee ni saya dah ambil sejak bersalinkan kakak Iman Nasuha lagi. Nama je set mengandung, tapi sebenarnya vitamin yang ada dalam set ni semuanya yang basic. Yang semua orang patut ambil untuk melengkapkan nutrisi dalam diet seharian. So, tak ada istilah vitamin tertentu yang kena makan dalam masa tertentu je, masa pregnant je kena ambik.. takde..takde..

Tapi kalau dah pregnant pun masih tak rasa penting untuk ambil vitamin tu, kena fikir balik.. cukup dah ke semua zat dalam makanan yang kita makan hari-hari tu?

kepentingan set mengandung

Mari lihat testimoni Apa Kata Mereka yang telah mencuba Set Mengandung Shaklee :

click to enlarge

click to enlarge

click to enlarge

click to enlarge

click to enlarge

click to enlarge

 

Kalau nak sihat sokmo-sokmo, tak mudah kena jangkitan, kena rajin makan suplemen tambahan.. bukan masa pregnant je. Macam saya, sejak mengandung, menyusu, sampai la ni kalau tak ambik memang rasa lain badan. Lembik, letih semacam je.. Walopun ada masanya culas-culas jugak, tapi akhirnya memang back to Shaklee.. part jenama memang tak tukar dah.. hehehe..

Kasi layan sikit picture blog author. Gambar baru ni. Orang duk kata kurusss..kurusss… kurus ke?

testimoni set berpantang shaklee (2)

Ramai jugak duk riki-riki tanya apa rahsie.. segan tau mak nak jawab.. macam cliche sangat jawapannye pun..

Mengandung ka, menyusu ka, menguruskan badan ka, mengecikkan pinggul ka, mencantikkan diri kaaa.. semua pakat pakai formula vitamin jek… hihihi.. One Solution sajorkkk.. Rawatan secara holistik dari dalam ke luar katanya.. :)

Pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia

COD sekitar Bangi, Cyberjaya dan Putrajaya

Nusaybah Anuwar 019-3832656

2,509 total views, 2 views today

4 Thoughts on “ADA APA DENGAN SET MENGANDUNG SHAKLEE? KALAU TAK MENGANDUNG PUN BOLEH MAKAN KE?

  1. Pingback: VIRUS ZIKA DAN KESAN PADA IBU MENGANDUNG | Life is a Story

  2. Pingback: 6 NUTRISI TERPENTING MAK MENGANDUNG MESTI MAKAN SUPAYA CUKUP ZAT DAN BABY TIDAK CACAT | Life is a Story

  3. Pingback: PERSIAPAN PENTING SAMBUT KELAHIRAN BAYI | Life is a Story

  4. Pingback: CARA ATASI SEMBELIT SEMASA MENGANDUNG | Life is a Story

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation