9 SEBAB PALING BEST KENAPA SUSU KAMBING SUFFY MENJADI PILIHAN SAYA DAN MUNGKIN ANDA JUGA!

Agak lama sebenarnya saya ambil masa untuk buat keputusan susu yang mana satu patut saya pilih untuk berikan pada anak syurga saya.

Antara faktor-faktor penting yang menjadi consideration ialah bebas laktosa (free lactose).

Untuk kes-kes alahan pada laktosa, susu alternatif lain yang dicadangkan adalah susu soya atau susu kambing. Saya selalu dengar dan lihat yang kanak-kanak yang minum susu formula dengan soy based, giginya jadi tak cantik sebab mudah rapuh dan jadi rongak.

Kebanyakan susu formula yang cow based pula mengandungi laktosa, jadi saya memang mencari susu kambing yang mempunyai ciri seakan hampir dengan susu ibu sebagai susu gantian kepada Iman Nasuha.

Dah setahun lebih sebenarnya Iman Nasuha minum susu kambing daripada satu jenama ni, tapi masa tu belum banyak lagi produk susu kambing keluaran bumiputera (selain karihome yang mahal ittew)..

Tapi disebabkan ada masalah dengan stok pada pengeluar yang susah nak dapat, saya kemudiannya buat keputusan untuk bertukar jenama. Kebetulan, saya dapat tau yang jenama ini adalah tanpa gula dan tambahan lagi sedang hangat diperkatakan tentang khasiat prebiotik manna yang terkandung dalam susu kambing ini.

Susu kambing memang dah memenuhi syarat. Dapat pulak yang organik lagi lah bagus kan?!

Just in time!

Kelebihan Susu Kambing

  1. Lebih mudah dan cepat dihadamkan
  2. Mengatasi masalah asma, ekzema dan alahan
  3. Menajamkan minda kanak-kanak
  4. Menguatkan gusi, tulang dan sendi
  5. Meningkatkan daya ketahanan dan sistem imun kanak-kanak
  6. Menyelesaikan kebanyakan masalah alahan susu lembu
  7. Mengelakkan masalah kembung, cirit-birit dan sembelit
  8. Membantu tumbesaran fizikal dan otak yang sihat
  9. Menjadi pilihan sebagai susu gantian

Sabda Rasulullah SAW :

Kambing merupakan binatang yang penuh barakah yang di tinggal-tinggalkan orang.

Rumah yang tidak ada kurma di dalamnya akan menyebabkan penghuninya kurang sihat.”

Barang siapa yang meminum madu setiap bulan dengan niat melakukan nasihat Al-Quran,maka Allah S.W.T akan menyembuhkannya dari 77 penyakit.”

Susu kambing Suffy adalah salah satu ikhtiar untuk kita menggalakkan anak dengan makanan sunnah sejak kecil lagi.

Perbezaan Susu Kambing Suffy

Kenapa Suffy Goat’s Milk menjadi pilihan saya

  1. Susu terbaik selepas susu ibu yang bersifat alkali dan mudah dihadam
  2. Susu kambing organik pertama di dunia yang menggunakan air zam-zam dalam ramuannya
  3. Produk keluaran bumiputra Islam yang halal dan menyakinkan dengan status pengilangan bertaraf IMP (Islamic Manufacturing Practice)
  4. Tanpa sukrosa@gula tambahan – kurang manis dan menjadi pilihan kebanyakan bayi yang sebelumnya fully breastfeed
  5. Sangat sesuai untuk bayi yang mempunyai alahan pada susu lembu dan mencari alternatif kepada susu ibu
  6. Lengkap dengan manna iaitu prebiotik semulajadi yang membantu mengatasi masalah anak sembelit. *dikenali juga sebagai makanan kepada bakteria baik yang membantu kelancaran sistem penghadaman dan pencernaan

7. Suffy Goats juga mengandungi sumber nutrisi lengkap tenaga, protein, karbohidrat, kalsium, zat besi, sodium, potassium dan vitamin yang sangat diperlukan oleh tubuh manusia.

8. Juga sesuai untuk bayi yang menghadapi alahan pada laktosa kerana sifat susu kambing (kandungan laktosa 7% lebih rendah berbanding susu lembu) yang mudah dihadam ini membolehkan laktosa melalui usus dengan lebih mudah.

9. Semua produk susu Suffy telah dibacakan dengan ayat Ruqyah, ayat Syifa serta doa-doa terpilih dan dibacakan secara terus kepada produk pada setiap kali proses pembuatan dan ia tidak menggunakan kaedah ibu bacaan. Kaedah bacaan secara terus ini terbukti keberkatannya berbanding menggunakan ibu bacaan ataupun secara mainan rakaman.

Walaubagaimanapun, setiap penyakit datangnya dari Allah dan Allah jugalah yang punyai penyembuhnya. Penggunaan produk Suffy adalah sebahagian dari ikhtiar dan usaha. Beriktikadlah kerana yang menyembuhkan sesuatu penyakit hanyalah Allah. Apa juga produk yang digunakan, ia cuma asbab. Perbanyakkan doa dan bertawakkallah.

Semua kesembuhan adalah dengan izin Allah yang berkehendak dan Maha Kuasa.

Pengedar sah produk Suffy Marketing

Nusaybah Anuwar

COD available sekitar Kajang dan Bangi

2,434 total views, 1 views today

One Thought on “9 SEBAB PALING BEST KENAPA SUSU KAMBING SUFFY MENJADI PILIHAN SAYA DAN MUNGKIN ANDA JUGA!

  1. Pingback: SUSU KAMBING UNTUK BAYI ALAH PADA LAKTOSA | Life is a Story

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation