5 SEBAB KENAPA JENAMA SYARIKAT NUTRISI PENTING SEBELUM KITA BERANI SUAPKAN KE DALAM MULUT DIRI DAN FAMILY TERSAYANG

Suplemen?
Vitamin?

Expensive urine.

Saya yang dulu macam di atas ni lah. Lepas makan suplemen lepas tu rasa macam “eh macam sama je” (sebab makan pun takde tujuan dan sekejap makan sekejap tak). Hihihi.

Lepas tu rasa makan dengan tak makan tak ada apa-apa kesan pun. Lepas tu rasa buang duit je sebab semuanya keluar jadi air kencing yang pekat dan warna kuning.

Lagipun saya selalu dengar orang cakap yang suplemen atau vitamin ni tak perlu makan pun sebenarnya. Sia-sia. Tak ada faedah. Nanti buah pinggang rosak.

Yang penting real food. Makanlah makanan sihat-sihat, nanti mesti sihat punya.

Amboi!

Sehinggalah saya rasa makin hari resdung makin teruk. Badan makin lama makin cepat letih dan mudah sangat kena demam selsema petanda sistem imun tak kuat.

Jadi.. saya pun mula terfikir dan bermenung di malam-malam hari sebelum tidur. Saya fikir apa yang boleh dan patut saya buat untuk bantu diri saya yang ada family nak diuruskan ni.

Antara mahu atau tidak saya mesti ambil makanan tambahan. Memang boleh nak makan makanan yang sihat hari-hari tapi tang kuantiti tu yang jadi masalah bagi saya.

Saya tak mampu nak makan sayur dan buah dengan kuantiti yang sepatutnya. Saya tak cukup masa nak masak dan bawa bekal hari-hari. Plus, saya sendiri tak tahu dari mana asal-usul dan sejauh mana kualitinya bahan mentah yang saya beli di kedai tu.

Sehinggalah saya rasa diri saya tak fit untuk jadi seorang isteri dan emak.

Sehinggalah saya tiba-tiba terjebak dan rasa sendiri #shakleeeffect.

Ia benar-benar ohsem dan mengubah persepsi saya selama ini.

Saya salah!

Makanan tambahan itu bukan kehendak, tapi keperluan.

Kenapa Shaklee?

Ada banyak sebab yang buat saya percaya dengan Shaklee.. seterusnya jatuh cinta dan mula decide nak kongsikan kebaikannya dengan ramai yang lain. Sambil berbisnes ghituu.

Saya rasa bersalah kalau tak share. Saya rasa saya patut bagitahu semua orang apa yang saya dah rasa.

Saya susunkan ikut kronologi eh..

1. Secara peribadi saya dan family memang perlukan makanan tambahan untuk top-up keperluan tubuh yang tak cukup nutrisi. Saya tak minum susu, saya tak suka daging, saya tak dapat makan buah-buahan segar setiap hari)

2. Saya tahu, saya takkan dapat elakkan diri daripada terdedah kepada radikal bebas (asap rokok, pencemaran, bahan kimia) yang sentiasa berada di sekeliling kami. Kesihatan satu nikmat yang kita kena jaga.

3. Syarikat vitamin yang saya makan ni ada landmark study dan kajian klinikal yang buat saya yakin untuk terus amalkan dalam diet seharian. Saya tahu saya memilih jenama yang betul dan saya takut untuk makan produk sembarangan.

4. Saya sentiasa diberi maklumat berterusan tentang kesihatan, penyakit dan fungsi produk membuatkan saya rasa tidak patut sama sekali saya simpan sorang-sorang. Shaklee sentiasa anjurkan Health Talk yang dapat buka mata kita tentang tahap kesihatan rakyat Malaysia hari ini.

5. Saya nak kongsikan kepada semua orang apa yang saya rasa sebab saya tau di pasaran kini terlalu banyak lambakan produk murah yang bertindak pantas tetapi merbahaya. Saya nak semua orang hidup sihat dengan pemahaman tentang nutrisi.

Dah alang-alang makan, suka dan yakin kenapa tidak saya jadikan Shaklee sebagai part time bisnes kan?

Bukan semua jenama yang berani dan mampu buat landmark study tau.

In fact, setakat ini hanya Shaklee satu-satunya yang ada benda ni.

Baca Juga : Landmark Study – satu-satunya bukti hanya Shaklee sahaja suplemen yang selamat diambil dalam jangka masa panjang.

Jom tukar landmark!

Landmark jalan – sebagai petunjuk arah untuk bantu kita supaya mudah jumpa lokasi dan tak sesat bila nak ke mana-mana.

Landmark study – sebagai penanda aras untuk bantu kita supaya tak salah memilih suplemen terbaik yang tidak meninggalkan kesan sampingan.

Landmark Study mengesahkan tahap kesihatan pengamal vitamin Shaklee adalah jauh lebih baik jika dibandingkan dengan pengguna vitamin lain atau yang lansung tidak pernah mengambil sebarang suplemen.

soalan-wajib-tanya-penjual-suplemen

Kalau dulu saya ni kira jenis yang konon pandai tapi sebenarnya sesat barat. Ambil suplemen lebih kepada ikut-ikutan sebab mama suruh. Mama kata saya tak cukup zat. Masa tu makan memang makan tapi suka hati main tukar-tukar ikut nama yang best. Hihihi.

Tak bersungguh. Tak ada motif dan tujuan bervitamin.

Tapi sekarang saya memang berdisiplin makan dan sentiasa ada stok di rumah.

Dn beza paling ketara saya yang dulu dan sekarang ialah saya hanya makan vitamin satu jenama ni je. Bukan sahaja makan, tapi makan dengan ilmu, sebab saya tahu tubuh saya sangat-sangat memerlukannya.

Dulu saya ingat semua vitamin sama je. Jadi, farmasi tu antara tempat saya paling suka pergi sebab rasa meroyan sangat nak beli semuanya. (Selalu beli bukan ikut brand, tapi pilih yang ada promotion)

Saya tau, minyak ikan, asid folik, vitamin C semua tu kan bagus untuk kesihatan. Al-maklumlah, suka sangat membaca fliers kann..

Tapi sekarang, lepas dah makin rajin membaca info kesihatan, jurnal dan kajian saintifik.. Saya dah tak rasa teringin lagi dah nak ke farmasi. In fact, memang dah lama pun saya tak pergi selain bukan sebab nak beli UPT test.

Hari ini saya cuma perlu klik-klik shopping cart di shaklee2u.com.my untuk beli suplemen terbaik di dunia ni. Semuanya ada di situ. Syukur saya kenal Shaklee lebih awal.

Lebih rasa beruntung bila saya berada dalam group support yang best #ireachfamily.

Landmark study ni antara sebab yang buat saya semakin yakin dan makin jatuh hati.

Bertukar jenama boleh mengubah hidup anda!

Kalau ada yang fikir makanan tambahan itu tak penting, fikirkanlah kembali.

Kalau ada yang rasa makanan tambahan itu semuanya sama sahaja, rasailah perbezaan Shaklee.

Kerana landmark study membuktikan sebaliknya. Luangkan lebih masa untuk membaca lagi dan lagi.

Panduan pemakanan dan konsultasi eksklusif diberikan percuma untuk pelanggan farmasimaya.com.

Pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia

COD sekitar Bangi, Kajang dan kawasan berhampiran

Nusaybah Anuwar

019-3832656

645 total views, 1 views today

One Thought on “5 SEBAB KENAPA JENAMA SYARIKAT NUTRISI PENTING SEBELUM KITA BERANI SUAPKAN KE DALAM MULUT DIRI DAN FAMILY TERSAYANG

  1. Pingback: KOMEN PANDANGAN PAKAR MEDIK TENTANG SHAKLEE | Life is a Story

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation