15 RESEPI MUDAH ESP SHAKLEE YANG MESTI DICUBA

ESP Shaklee adalah minuman protein berasaskan soya organik yang sangat terkenal di kalangan penggemar soya termasuklah pengedar-pengedar Shaklee yang rata-rata menjadikannya sebagai A Must Have dalam diet seharian.

poster dan testimoni ESP Shaklee

 

 

 

 

 

 

 

 

Memang famous betul tau ESP ni.

Mana tidaknya, sehinggakan ada yang mengenali Shaklee sebagai syarikat suplemen yang hanya mempunyai produk soya sahaja.

Eh, tapi ada ke yang tak tau atau tak pernah dengar pasal ESP ni?

Kalau ada, jemput-jemputlah baca segalanya yang best tentang Energizing Soy Protein Shaklee yang menjadi salah satu daripada Hot Seller ini.

Memandangkan ramai yang suka dengan serbuk soya ni, hari ni saya nak kongsi tentang beberapa resepi ESP yang boleh dipelbagaikan mengikut kreatviti masing-masing.

Jom tengok cadangan resepi-resepi bancuhan ESP yang sedap dan ummmphhh ini :

  1. ESP + Freshmilk (suam atau sejuk)
  2. ESP + Ribena
  3. ESP + Nestle Bliss
  4. ESP + Yougurt (asli atau berperisa)
  5. ESP + Jus Tropicana Twister
  6. ESP + Sunquick (saya suka guava dan oren)
  7. ESP + Jus Buah-buahan (strawberi, tembikai, epal, laici)
  8. ESP + Oat/Nestum
  9. ESP + Minuman bercoklat (Milo/Horlicks/Vico)
  10. ESP + Susu Kambing original atau berperisa
  11. ESP + Madu + Kurma/Kismis
  12. ESP + Kurma/Kismis + Badam
  13. ESP + Mealshakes + Performance Drink
  14. ESP + Mealshakes + Aiskrim
  15. Buah-buahan segar = Smoothie

esp-resipi

 

 

 

 

 

 

 

Sukatan Cadangan :

2 sudu besar ESP : minuman/buah-buahan kegemaran

Elakkan daripada membancuh ESP dengan minuman berkafein kerana kafein akan mengganggu penyerapan zat dan nutrien ke dalam tubuh.

ESP tidak boleh dicampur atau dibancuh dengan air panas mendidih kerana protein mudah musnah dalam suhu yang tinggi. Nanti penat-penat je bancuh, sia-sia je minum, tapi tak dapat manfaat sebab cara bancuhan tak betul.

Bagi yang tidak menggemari susu, elakkan daripada tersilap langkah dengan membancuh ESP dengan air suam kerana rasanya akan seakan-akan susu. Silap haribulan nanti, terus trauma takmau minum ESP dah sebab bau dan rasanya tu macam kisah saya mengenali ESP 3 tahun dulu. Namun, tidak dinafikan ada juga yang sangat menggemari susu sehinggakan ESP juga dibancuh suam-suam seperti membancuh minuman susu tepung formula.

ESP adalah protein tulen daripada kacang soya yang tidak diubah secara genetik serta lengkap dengan kalsium, kerana soya yang baik harus dilengkapi kalsium untuk mengelakkan kerapuhan tulang.

ESP Shaklee juga adalah sumber gantian kalsium terbaik buat golongan vegetarian, mereka yang mengalami alahan pada produk laktosa dan sedang dalam program diet.

Kalau ikut tekak saya ni, saya memang suka bancuh sejuk-sejuk guna air dalam peti ais. Lagi sedap kalau dicampur dengan ais, macam ice blended gitu.

Salah satu bancuhan ESP yang paling menjadi kegemaran!

resepi esp yang paling sedap

 

 

 

 

 

 

 

 

ESP + Vivix + Collagen Powder + Susu kambing Mummylicious. Kaler pun cantik, ala-ala blueberry gituh. Rasa toksah cakaplah, memang marvellous!

Buat sesiapa yang dah ada canister ESP di rumah, jangan tunggu-tunggu lagi. Cecepat cuba taw! :)

Hubungi saya untuk harga menarik dan konsultasi percuma.

Pengedar Shaklee Bangi, Putrajaya dan Cyberjaya

Nusaybah Anuwar  019-3832656

1,462 total views, 5 views today

One Thought on “15 RESEPI MUDAH ESP SHAKLEE YANG MESTI DICUBA

  1. Pingback: BAGAIMANA RASA ESP SHAKLEE | Nasuha Vita Life

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation