BISNES ONLINE PALING FLEKSIBEL BUKAN SKIM CEPAT KAYA

Ini salah satu event tahun lepas anjuran group bisnes Kak Ebah.

Paling Kak Ebah ingat apa yang speaker atas pentas ni cakap,

“For those yang rasa life is without meaning with your current routine, take up a hobby, go volunteer, run charity projects, bla bla bla, START YOUR OWN ONLINE BUSINESS or anything at all to change that routine and subsequently, be happier with your life”

Betul sangat kan?

So ubah rutin bosan hari-hari nak tak nak kena juga hantar anak ke taska, pergi kerja, balik ambil anak dari sekolah, kenyangkan semua orang dalam rumah, settlekan diri sendiri, mengemas serba sikit setakat yang sempat, tidur, tak cukup tidur dan ulang lagi dan lagi rutin yang sama.

Bosan kot, seriously.. kan?
Definitely lama-lama akan rasa sampai bila aku nak macam ni je, dapat gaji habis gaji, tunggu gaji masuk lagi.

Sampai rasa makin down dengan emosi, makin menyampah dengan apa yang kau kena repeat buat. Sampai satu tahap dah rasa terpaksa je sebab tak ada lain yang buat kau rasa seronok nak buat lalu tenggelam dalam perasaan membinasakan tu sorang-sorang.

Fuhhh, nak taip pun penaaat.

So, why not,

Insted of ulang-ulang pergi balik kerja tiap hari, and…. at the same time kau juga dah cherish hidup ramai orang. Bagi orang percaya diri dia ada potensi, bagi orang rasa masih ada duit lebih tengah bulan”

Sekalipun dengan decision nak berbisnes means ada lagi satu item dalam To-Do-List yang nak kena catch up dalam rutin yang tak cukup 24 jam tu, tapiiiiii mungkin melalui bisnes yang korang buat tu, korang secara tak akan beri makna pada hidup orang lain dan automatically dengan asbab yang sama korang sendiri pun akan rasa hidup korang akan lebih bermakna as well.

Macam Kak Ebah, sejak berjual vitamin inilah rasa lebih berguna jadi seorang yang bernama Nusaybah.

Ada target nak kena capai, ada orang yang perlukan bantuan, nampak apa yang kau usaha berkadaran dengan hasil, seronok kenal kawan-kawan yang tak pernah kenal tapi ada visi, misi dan semangat yang sama.

It’s interesting dan super exciting kan?

So, carilah hobi yang memang korang suka, buatlah kerja-kerja amal, join VR (ehem) mulalah berniaga walaupun cuma jadi dropship vitamin tanpa modal (i’ll show you the way) atau buka car boot sale tepi taman tasik, it’s more than happy kot!

Atau apa-apa jelah pun yang boleh buat korang rasa happy dengan rutin hidup sendiri yang tak boleh lari dah tu, rasa bangga dengan diri sendiri.

So, buat korang-korang yang rasa masih mencari-cari kegembiraan dan kepuasan yang nak diberi kat diri sendiri selain rutin hari-hari tu…

Cari Kak Ebah sini. Kita buat sama-sama. Kita ajar macam mana nak ada “spark joy” dalam hidup selain pergi kerja pagi-pagi dan balik kerja petang-petang dan ulang lagi rutin serupa.

Bisnes online dan offline paling fleksibel sejak saya sendiri berjinak-jinak dengan dunia perniagaan yang buat saya paling lama boleh bertahan walaupun masih bekerja hakiki.

Paling penting, rendah risiko dan tak perlu modal beribu ringgit untuk mula.

Hubungi Kak Ebah 019-3832656 yang akan tunjuk apa perlu buat untuk 2-3-4-5 angka yang pertama anda!

Contact me, now or never.

Dedicated Shaklee Business Leader.

Life is a Story

Facebook: Nusaybah Anuwar
FB Page: i-Nutrisi / Tips Hamil Sihat dan Cantik
Emel: imanusaybah@gmail.com
Contact No: 019-3832656

“You’re the writer of your life”

372 total views, 1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation