10 STEP MUDAH MENGGUNAKAN WATER PITCHER SHAKLEE YANG BIJAKSANASINI

Antara barang-barang keperluan rumah yang sangat penting ialah untuk bekalan air minuman yang bersih. Lebih-lebih lagi semasa berada di satu tempat yang bukan tempat tinggal kita, tempat penginapan sementara atau sewaktu bercuti di tempat orang lain yang entah bagaimana dan dari mana punca air paip yang disalurkan ke pili.

Tak dinafikan, masa di kampung baru-aru ni memang ramai yang bertanya-tanya, merisik-risik akan jag magik ini. Makcik-makcik, semua teruja sangat dengan kecekapan dan betapa mudahnya ia digunakan.

Antara soalan yang famous ialah :

Macam mana cara nak guna?

Tak susah ke first time nak pasang ? 

Berapa harga satu ni ?

Disebabkan saya sendiri pun rasa syok habis dengan minat yang ditunjukkan oleh mereka-mereka ini, makanya saya kongsikan serba-sedikit cara penggunaan Get Clean Water Pitcher yang dah 2 biji ada di rumah ini :

  1. Basuh semua bahagian peralatan yang terkandung di dalam kotak dengan sabun dan air suam
  2. Rendamkan karbon filter dalam air selama sekurang-kurangnya 1 jam.
  3. Setelah itu, bilas sempurna sehingga partikel-partikel halus karbon yang keluar tiada lagi
  4. Masukkan karbon blok filter di dalam “housing cap dan pastikan ia betul-betul kemas
  5. Letakkan “housing base” di penghujung karbon blok filter yang satu lagi
  6. Pusingkan mengikut arah jam untuk mengetatkannya
  7. Bukakan penutup di bahagian atas dan masukkan 3 bahagian filter yang telah siap dicantumkan
  8. Pusingkan bacaan meter sehingga tertera perkataan “SET” pada penutup sebelah atas
  9. Masukkan air yang ingin ditapis melalui “flip to fill lid” cutup setakat fill line pada setiap kali
  10. Air akan terus mula ditapis dan mengalir keluar sebaik sahaja ia melalui karbon filter

cara menggunakan water pitcher shaklee

 

 

 

 

 

 

 

 

Untuk memastikan bacaan meter yang sentiasa tepat, gunakan “flip to fill lid” setiap kali ingin memasukkan air untuk ditapis dan pastikan juga air yang dimasukkan telah siap ditapis sepenuhnya sebelum memasukkan air yang baru.

Dalam tempoh sekitar 4 bulan atau apabila bacaan meter telah mencapai 80 gelen (bergantung kepada penggunaan atau which ever come first), tukarkan karbon filter menggunakan kaedah yang sama seperti pertama kali menggunakan jag ini. (Repeat semula step 1-8).

Jika sukakan air sejuk, ia boleh juga diletakkan di dalam peti ais dan boleh terus diminum.

Mudah kan?

Susah? Memang tak susah lansung. Boleh servis dan boleh buat maintenance sendiri lagi.

Sangat senang dan mudah. Lagipun dah ada user guide dan manuals yang dibekalkan bersama dalam kotak yang boleh dijadikan panduan. Tak perlu kursus atau latihan khusus untuk jadi yang pakar sebelum mengelolakan jag comel ini. Rata-rata customer yang dah beli pun sangat sukakannya dan berpuas hati dengan performance yang ditunjukkan.

Harganya cuma RM 460 (harga ahli semestinya jauh lebih murah) dilengkapi dengan 1 set pitcher dan housing kit serta termasuk 3 packs karbon filter until ditukar setiap 4 bulan. Ini bermakna, bekalan air minuman bersih, sihat dan sedap telah tersedia selama 1 tahun untuk anda sekeluarga!

Memang berbaloi-baloi.

Hubungi saya jika ingin join ahli untuk dapatkan tawaran harga yang lebih hebat.

Apa yang best sangat pasal penapis air mudah alih atau mobile water pitcher Shaklee ni? Nampak macam jag air biasa je.. Jom Cekidaut!

Get Clean Water adalah revolusi baru penapisan sistem water filtration pitcher yang disahkan oleh Persatuan Kualiti Air (WQA) untuk mengurangkan sehingga 99% lead, serta berpuluh-puluh bahan pencemar lain yang mungkin hadir dalam sumber air minuman anda dengan ciri-ciri berikut :

  1. SELAMAT – Menyingkirkan kandungan plumbum

Get Clean Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar termasuk menyingkirkan kandungan plumbum dan bendasing lain yang merbahaya yang mungkin terkandung di dalam sumber air minuman kita.

2. HANDAL – Lebih banyak air bersih setiap masa

Get Clean Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) air bersih daripada setiap turasan di mana 2 kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain disamping dapat mengurangkan kewujudan bahan cemar di dalamnya. Ini bermaksud, lebih banyak air bersih dapat dihasilkan pada setiap masa.

3. MESRA ALAM – Memelihara alam sekitar

Get Clean Water ini menggunakan sistem penuras jag air dengan blok carbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa dan logam berat yang terkandung di dalam air yang ditapis. Setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

4. PILIHAN BIJAK – Menjimatkan kos!

Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya beberapa sen seliter sahaja, Get Clean Water dapat menyediakan air bersih yang selamat di minum untuk kesihatan anda. Rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bacaan bilakah masanya untuk ditukar tanpa perlu menggunakan bateri atau sumber elektrik.

water pitcher shaklee 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Bila tengok dia, terbayang jasa dan pencapaiannya. Bergelen-gelen air bersih untuk kami yang kalau beli mineral water sepanjang tempoh tu ntah bersamaan dengan berapa RM ‪#‎derma‬ untuk golongan asnaf.

Oh rindu kampung pulak!

Pengedar sah Shaklee seluruh Malaysia

COD sekitar Kajang, Bangi dan kawasan berhampiran

Nusaybah Anuwar

019-3832656

1,570 total views, 2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published.

CommentLuv badge

Post Navigation